uskoplje

09.06.2010., srijeda

"Predstojeći izbori su povijesni..."

20. obljetnica HDZ-a


U povodu obilježavanja 20. obljetnice Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice BiH Uskoplje, izaslanstvo HDZ BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem, nazočilo je u utorak, 8. lipnja 2010. godine, svečanoj sjednici održanoj tim povodom.
U prepunoj dvorani Doma kulture održana je svečana sjednica OO HDZ BiH Uskoplje u povodu 20. obljetnice stranke na ovim prostorima. Nazočnima su se obratili predsjednik OO HDZ BiH Uskoplje Zrinko Tokić, predsjednik ŽO HDZ BiH Srednjobosanske županije prof. Nikola Lovrinović i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović.
Predsjednik OO HDZ BiH Uskoplje Zrinko Tokić i predsjednik ŽO HDZ BiH Srednjobosanske županije prof. Nikola Lovrinović govorili su o povijesnom putu HDZ BiH i položaju hrvatskog naroda uskopaljskog kraja od 8. lipnja 1990. godine do danas.
„Hrvatski narod nije dozvolio podjele u uskopaljskom kraju i Središnjoj Bosni, a HDZ BiH, kao stožerna stranka hrvatskog naroda, uvijek je iz tih izazova izlazio još jači. Okupimo se još jače i čvršće oko HDZ BiH zbog svoje budućnosti i budućnosti naše djece“,
poručili su u svojim govorima Zrinko Tokić i Nikola Lovrinović.
Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović je u svom obraćanju istaknuo:
„Naša je poruka – ustrajat ćemo na tome da BiH konačno dobije novi Ustav BiH koji će garantirati apsolutnu ustavnu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH. HDZ BiH mora graditi status strateške pozicije odnosno HDZ BiH mora biti stožerna stranka hrvatskog naroda u BiH. Predstojeći Opći izbori u BiH su, ja bih kazao, kao i mnogi drugi do sada povijesni. To je fraza, no ovaj put ovo su uistinu povijesni izbori za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Zbog toga je HDZ BiH postavio vrlo jasne temelje – prag rezultata se mjeri u vrlo jasnom iznosu – više od 130. 000 glasova za HDZ BiH. To bi značilo kako se vraćamo na rezultat prije 12 godina. On bi sam po sebi značio da HDZ BiH bude vrlo jasno prepoznat i od domaće i od inozemne javnosti kao snaga bez koje se ne može razgovarati o uređenju države BiH, ustavnim promjenama ali i svim ključnim obvezama i reformskim aktivnostima koje stoje ispred nas. BEZ HDZ BiH i HRVATSKOG NARODA U BIH NITKO NE MOŽE ODLUČIVATI O BUDUĆNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE.BiH ima svoju prosperitetnu budućnost kroz euro – atlantske integracije prije svega kao zemlja u kojoj će tri konstitutivna naroda biti apsolutno istinski ustavno jednakopravna. To je ključna vizija, ključna misija HDZ BiH“, istaknuo je u svojem obraćanju predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović, te nastavio: „Sporazum između HDZ Hrvatske i HDZ BiH - koji smo potpisali 31. svibnja 2010. godine u Zagrebu je uistinu povijestan. To je sporazum koji nas upućuje na novo vrijeme, na jedan drugačiji odnos između Hrvata u Republici Hrvatskoj i BiH. Taj sporazum vrlo jasno govori o jedinstvu hrvatskog naroda. Hrvati BiH imaju povijesnu priliku – predstojeće Opće izbore u BiH i novi Ustav. Vrijeme je da se Hrvati ponovno okupe oko svoje stožerne stranke u BiH – a to je HDZ BiH. Ovaj sporazum između HDZ Hrvatske i HDZ BiH nudi nešto drugo, nešto novo – jedan drugačiji način pomoći Hrvatima u BiH. Ovaj sporazum daje garanciju da će HDZ Hrvatske i HDZ BIH – dvije najjače hrvatske političke stranke u RH i BiH o tome raditi u budućnosti. Hrvatima u BiH u budućnosti ne treba karitativna pomoć, njima trebaju konkretni projekti jer oni sa svojom pameću i radinošću mogu to iznimno kvalitetno iskoristiti“.

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović je, također, posebno istaknuo kako svakodnevno sve veći broj mladih i obrazovanih kadrova pristupa HDZ BiH, kako HDZ BiH prepoznaju kao stožernu stranku hrvatskog naroda u BiH te kako su Mladež HDZ BiH, Zajednica žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ i Politička akademija HDZ BiH tri stupa na kojima će u budućnosti stajati HDZ BiH.
(URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH)

- 13:00 - Komentari (62) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Opis bloga

Linkovi

Lektira