uskoplje

25.10.2006., srijeda

Ubojstvo u Bistrici

D.J. preminula je od rana zadobivenih vatrenim oružjem...


Danas, 25.10.2006. godine, u 00,50 sati u mjestu Bistrica, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, u obiteljskoj kući vlasništvo E.S. , kako bilježi policijsko izvješće, od povreda dobivenih upotrebom vatrenog oružja preminula je osoba D.J., zaposlena u ugostiteljskom objektu vlasništvo E.S.
Uviđajne radnje na licu mjesta su obavljene i nastavljaju se, kažu u policiji, i tijekom dana, kao i kriminalistička obrada u cilju utvrđivanja činjenica i dokaza o počinitelju ovoga djela.

26.10.2006: Dnevni avaz:


Bistrica kod Gornjeg Vakufa


Maloljetnik ubio konobaricu koja je radila u očevoj kafani


Ranama podlegla Dragana J., državljanka Srbije * Privedeni 16-godišnji Z. S. i još jedna osoba

U mjestu Bistrica kod Gornjeg Vakufa jučer u jedan sat ubijena je Dragana J., državljanka Srbije. Ona je, prema prvim policijskim informacijama, usmrćena hicima iz vatrenog oružja u kući u sklopu koje se nalazi i ugostiteljski objekt Envera Smajića iz Bistrice.

Utvrđivanje identiteta

U policiji je rečeno da je Dragana J. već izvjesno vrijeme bila konobarica u tom objektu. Njen pravi identitet i dob još utvrđuju, jer se ne zna da li je uopće imala prijavljen boravak, a postoji mogućnost da se koristila i lažnim imenom. U policiji nam je rečeno da se radi o mlađoj osobi.
- Slučaj je specifičan i za sada ne možemo govoriti o detaljima. Vjerovatno ćemo sve ubrzo otkriti i riješiti određene dileme, a u međuvremenu ćemo saslušati očevice događaja i provesti detaljnu istragu - kazali su nam je u policiji.
Kako saznajemo, istražitelji su nedugo poslije ubistva uhapsili dvije osobe, koje su zadržane pod sumnjom da su učestvovale u ovom krivičnom djelu. Jedan od privedenih, prema nezvaničnim informacijama, jeste sin vlasnika objekta, 16-godišnji Z. S.
Kako je Dragana J. nakon ranjavanja još davala znakove živote, vozilom Hitne pomoći prebačena je u Dom zdravlja Gornji Vakuf. Nakon pružanja prve pomoći, upućena je u bugojansku bolnicu, gdje je ubrzo podlegla teškim povredama.
Nakon dojave o pucnjavi, policajci su obavili uviđaj i razgovor s gostima, vlasnikom i drugim eventualnim očevicima. Potom je započela potraga za osumnjičenima, koji su ubrzo pronađeni i privedeni.

Stanovala s porodicom

Navodno se incident desio nakon što je Dragana završila s poslom i zatvorila kafanu. Na spratu kuće, gdje žive članovi porodice Smajić, Dragana je imala svoju sobu. Prema nezvaničnim informacijama, 16-godišnji Z. S. zatekao ju je u jednoj od prostorija kuće sa svojim ocem. Potom je otišao po pušku i kada se vratio, u Draganinom pravcu ispalio je rafal, nakon čega je pobjegao u šumu.
Vjerovatno su, prema pričama mještana, supružnici Smajić već duže imali problema, kojima je uveliko doprinijela i Dragana. Enver je, kažu, često pio, a brigu o kafani uglavnom je vodila njegova supruga. U njihovoj kući, u kojoj se desilo ubistvo, jučer nismo zatekli nikoga. Komšije kažu da su Smajići već u jutarnjim satima otišli u policiju na saslušanje.

Dž. Ma. - M. Š.


- 14:50 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Opis bloga

Linkovi

Lektira