uskoplje

17.08.2005., srijeda

Magdalena popravlja svijet

Janja Mikulić: Magdalena popravlja svijet, Ilustracije: Josip Tirić, Hrvatska uzdanica, Uskoplje, 2005.


Prije nekoliko dana u izdanju izuzetno agilne uskopaljske kulturne udruge Hrvatska uzdanica izašla je knjiga pod naslovom Magdalena popravlja svijet književnice Janje Mikulić. Autorica je do sada objavila knjigu pjesama Pozdravi sve (Zagreb, 1998.) godine, a u ovoj, svojoj drugoj po redu knjizi, okupila je ukupno šesnaest priča za mlađu djecu koje, kako sama kaže «daruje onima koje voli i koji će se prepoznati u njima», a takvih, budući da je riječ o pričama iz svakodnevnoga života, među djecom, sigurno je, neće biti mali broj. Prihvaćenosti ovih veselih i jednostavnih priča od strane djece svakako će doprinijeti i uspjele ilustracije Uskopljanina Josipa Tirića, studenta Likovne akademije, koje se nalaze uz svaku od priča, a, uza sve rečeno, svakako valja istaknuti i izuzetno uspio design i tisak cijele knjige, što je djelo Graforada iz Zenice. Ovakav vrhunski izgled čini nam se izuzetno važnim osobito kada je riječ o knjizi za djecu, pa će i to pridonijeti da se ova lijepa knjižica, između ostaloga i kao poklon, umjesto jeftine i bezvrijedne plastike, nađe u rukama većine uskopaljskih dječaka i djevojčica.
Na kraju donosimo Vam i izvadak iz recenzije profesorice Danice Jeršić, psihologinje, koju je izdavač istaknuo na zadnjoj strani korica kao preporuku za knjigu Magdalena popravlja svijet:
Autorica se senzibilitetom duhovnog majčinstva, obraća djeci pričama iz svakodnevnog života s njima bliskom tematikom. Potičući ih na traganje za blagom, zakopanim u njihovoj nutrini.
Priče oplemenjuju neposrednošću, duboko proživljenim životnim iskustvom i iskrenim uvjerenjem da jedino otvoreno i darežljivo srce i ruke – darivajući – postaju sve bogatiji.
Toplo preporučujem priče, koje razumljivim jezikom svjedoče o spoznaji da ljubav svoj smisao nalazi u nesebičnom darivanju, a odrasle potiču na građenje mira, humanosti, tolerancije, zajedništva i brige za drugoga.

- 13:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga

Linkovi

Lektira