------------------------------------------------------------------------------------------------------------
When i lose, i take next match with higher stake. I back earlier lost money and earn. When i win, stop with the investment and a new round.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>>>>> tips by Usisač >>>>
Matt Brown (USA) - Carlos Condit (USA) (Tip) 2 1.55
16.01.21 21:45
3 jaja
250 g šećera
1 vanilin šećer
120 ml ulja
380 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
4 narandže
Skinemo koru s narandži i izmiksamo ih u blenderu. Jaja pjenasto izmiksamo sa šećerom, vanilin šećerom i uljem.
Dodamo brašno, prašak za pecivo i izblendane narandže, pa kašikom izmiješamo smjesu.
Smjesu izlijemo u kalup koji smo dobro namastili i pobrašnili.
Pečmo 40 minuta na temperaturi od 170 °C.
Ohlađeni kolač prije posluživanja pospemo šećerom u prahu.
1.5 kg višanja / naribanih bundeva
500 g kora za savijače
2 kašike šećera
2 vrećice vanilin šećera
2 kašikice cimeta u prahu
100 g griza
150 ml ulja
1 vrhnje
Višnje operemo i izvadimo koštice. U zasebnoj zdjeli pomiješamo ih sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom u prahu. U vrelu vodu (može i iscjeđeni sok od višanja) ubacimo griz i prokuhamo. Koru odozgor namažemo uljem i stavimo u odgovarajuću nauljenu tepsiju, posipamo višnjama i namažemo grizom. Srolamo ju i dalje ponavljamo postupak sa novim korama dok ne popunimo tepsiju. Ako imamo više višanja možemo ih rolati u 2 po 2 kore. Kad popunimo tepsiju, odozgor namažemo vrhnjem. Stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C na 30 minuta.
1,5 l mlijeka
5 želatina
30 dkg šećera
1 l slatkog vrhnja
30 dkg mljevenih petit beurre (plazma keksi)
20 dkg prženih mljevenih lješnjaka
čokoladne mrvice
Od 1.5 l mlijeka odvoji 3 dcl u koje stavi želatine da nabubre, a ostatak mlijeka stavi prokuhati sa 30 dkg šećera. U vruću smjesu dodaj želatinu te smjesu ohladi. Za to vrijeme izmiksaj 1 l slatkog vrhnja i umješaj u smjesu pa podijeli na tri djela. Prvi dio ostavi bijeli, u drugi dio dodaj 30 dkg mljevenih plazma keksa, a u treći dio dodaj 20 dkg mljevenih lješnjaka. U dublju tepsiju ili kalup za tortu staviti alu foliju, posuti čokoladnim mrvicama te usuti prvi dio, staviti kratko u zamrzivač da se mase ne pomješaju, zatim staviti dio sa keksima, pa dio sa lješnjacima. Sve ostaviti u hladnjaku do sutra pa istresti na tacnu tako da bijeli dio bude gore.
Pošto mi u Tele2 službi za korisnike nisu htjeli pomoć oko postavki za internet i MMS, nakon drugog mog poziva, poslali su me u Tele2 centar. Tamo mi nisu htjeli namjestit postavke, jer kao mobitel nije kupljen kod njih. Htjela mi djelatnica Tele2 centra isprintat, ali im nije radio printer, pa rekla da mi ne mogu pomoć i ništa učinit. Toliko o Tele2 službi za korisnike i neljubaznim djelatnicima. Trebalo mi je neko vrijeme da nađem prave postavke i sam naštimam. Evo postavki za ručno unošenje, sigurno će pomoć ako imate sličnih problema:
Postavke za prijenos podataka
Postavke -> Mobilne mreže -> Pristupne točke –> APN-ovi (pritsnite novi APN):
Ime: Tele2 Internet
APN: internet.tele2.hr
APN Type: default,mms
Proxy: ostavite prazno
Korisničko ime: ostavite prazno
Šifra: ostavite prazno
Poslužitelj: ostavite prazno
MMS Centar: ostavite prazno
MMS proxy: ostavite prazno
MMS ulaz: ostavite prazno
MCC: 219
MNC: 02
Vrsta provjere: prazno
APN protokol: IPv4
APN roaming protokol: IPv4
Uključi/isključi APN: označiti kućicu
Prijenos: Neodređeno
Tipka izbornika -> Spremi -> Pozicionirajte se na kreirani APN i aktivirajte (zelena točka pokraj njega)
Postavke za MMS
Postavke -> Mobilne mreže -> Pristupne točke –> APN-ovi (pritsnite novi APN):
Potpuno nespreman za rad pod pritiskom kao i prekovremeni rad, osim ako nije debelo plaćen. Iskreno me zabole za ciljeve vaše kompanije ako platom ne mogu da pokrijem sve tekuće troškove plus da mi ostane za malo garderobe, knjiga, putovanja, izlaske, sport i zezanje.
Funkcionišem po principu kolko para tolko muzike. Takođe me savršeno ne zanima što ste u buli i očekujem da sve vaše zakonom predviđene obaveze izvršite na vreme kao i da poštujete sve praznike i godišnji odmor. Sva je prilika da ću vas napustiti čim nađem nešto malo bolje.
Nadam se da ofis ne počinje s radompre devet, jer se teško budim. Radni dan započinjem velikom šoljom dobre crne kafe pa očekujem da stoji na raspolaganju, kao i zalihe nesa i mleka koji će mi zatrebati negde oko podneva. Najdalje oko jedan ima najstrašnije da se smorim pa bi mi prijao jedan muzički intermeco, po mogućstvu Madonna ili disko haus da ujedno i odtancujem malo i razdrmam ukočene mišiće.
Komunikativan sa prijatnim i ljubaznim svetom, za drkadžije imam kratak fitilj. Psujem na nekoliko svetskih jezika, al ozbiljnu prepisku i razgovor vodim samo na srpskom i engleskom i ne proseravajte se s multinacionalnim korporativnim tripom jer vam je i to previše. To što s vremena na vreme sklopite neki dil s Bosnom i Crnom Gorom ne čini vas ozbiljnom kompanijom.
Studirao sam 100 godina ali smatram da je uspeh što sam uopšte završio bilo šta u ovoj zemlji ovakvoj kakva je. Usavršavam se stalno i bez vas jer sam radoznao i mislim da život ima smisla i bez umiranja na poslu. Često mi se dešava da u radno vreme zapadnem u takozvani daydreaming pa vas molim da me ne prekidate naglo, možda budem usred neke genijalne zamisli.
Reagujem samo na pozitivnu stimulaciju. Ne gušite s testiranjima i tim HR budalaštinama. Ako se već proseravate s tim zapadnjačkim forama onda ponudite i zapadnjačku platu i uslove rada. To što ste pohađali dva, tri seminara, ne čini vas obrazovanom osobom. Šta ne znam, naučiću, nisam debil.
Dvadesetak 'bitnih' stvari koje bez filmova ne biste znali...
1. Detektiv može riješiti slučaj samo ako je suspendiran.
2. Muškarac neće pokazati znakove boli dok prima najokrutnije udarce,
ali će se tresti dok žena pokušava očistiti njegove rane.
3. Jedna šibica dovoljna je da osvijetli sobu bilo koje veličine.
4. Svaka brava može se u sekundi otvoriti spajalicom - osim ako to nisu
vrata koja vode u zgradu koja je plamenu, a u njoj je zarobljeno dijete.
5. Eiffelov toranj može se vidjeti s bilo kojeg prozora u Parizu.
6. Veće su šanse da će jedan čovjek koji puca ubiti dvadeset ljudi, nego
dvadeset ljudi koji pucaju jednog čovjeka.
7. Kuhinje nemaju prekidače za svjetlo. Noću je dovoljno samo otvoriti
vrata frižidera.
8. Nije važno ako u borbi koja uključuje borilačke vještine imate puno
neprijatelja - oni će strpljivo pričekati da vas napadnu, jedan po
jedan, sve dok ne oborite njihove prethodnike.
9. Jednom nanesen ruž za usne nikada se neće izbrisati - čak i dok
ronite s punom ronilačkom opremom.
10. Policajcima se uvijek dodjeljuju partneri koji su njihova sušta
suprotnost.
11. Automobili koji se sudare gotovo će uvijek eksplodirati u plamenu.
12. Čak i pri vožnji na potpuno ravnoj cesti neophodno je energično
okretati volan lijevo desno svakih nekoliko sekundi.
13. Pošteni i radišni policajci u pravilu bivaju upucani nekoliko dana
prije penzije.
14. Njemački oficir ne mora znati njemački jezik - dovoljan je njemački
naglasak.
15. Šef policije uvijek će suspendirati svog glavnog detektiva ili mu
dati 48 sati da završi posao.
16. Što se više muškarac i žena mrze, veća je vjerojatnost da će se
zaljubiti.
17. Ventilacijski sistem bilo koje zgrade savršeno je mjesto za
skrivanje. Nitko nikada neće ni pomisliti da vas tu potraži te možete
bez teškoća stići do bilo kojeg dijela zgrade.
18. Prilikom plaćanja taksija, ne gleda se u novčanik dok se vadi
novčanica, samo se nasumce zgrabi jedna i da vozaču. To je uvijek točan
iznos.
19. Ako borave u opsjednutoj kući, žene, i to u donjem rublju, trebaju
istražiti svaki neobičan zvuk.
20. Ako vidite veliko staklo, netko će ubrzo biti bačen kroz njega.
21. Ako vas netko lovi po gradu, možete se ubaciti među ljude koji
sudjeluju na paradi Svetog Patrika.
22. Ako odlučite plesati na ulici, svatko na koga naiđete znat će
korake.
23. Kada je osoba onesviještena udarcem u glavu, ona nikada neće
pretrpjeti oštećenje mozga.
24. Na monitoru se nikada ne vidi kursor nego samo enter password now.
25. Na dnevnim vijestima na televiziji obično je priča koja će vas u tom
trenutku osobno pogoditi.
26. Lako je prizemljiti avion ako postoji netko u kontrolnom tornju tko
daje upute.
27. Tijekom svih policijskih istraga bit će neophodno barem jednom
posjetiti striptiz-klub.
28. Uvijek je moguće parkirati neposredno ispred zgrade u koju trebate
ići.
Gledam jedne večeri K3 televiziju, kad ugledam na ekranu: Quadro DVD player!
Nisam odmah mogao vjerovati, ali bila je istina. I tako mi na ekranu pola sata stoji slika gdje piše Quadro DVD player. Naravno da sam to morao uslikati!
Očekujući da ubace neki film u svoj player, zurim u ekran. Ali od filma ništa, zatim reklame i neka glupa serija. Nisu se ni ispričali gledateljima.
Možda im je bio prazan omot kad su htjeli ubaciti posuđen film iz videoteke...
*Atomska težina*: Optimalna 54kg, ali varira od 40-200kg
*Učestalost elementa*: Veće količine mogu se naći u urbanim sredinama
*Fizičke osobine*:
Površina obično premazana bojom. Proključa odjednom, zamrzne se bez
razloga, topi se ako se primjeni
odgovarajući postupak.
Neukusna je ako se pogrešno proba.
Element se izuzetno rijetko nalazi u djevičanskom stanju
Ispušta zvukove ako se primjeni pritisak na pravo mjesto.
*Kemijske osobine*:
Lako se spaja sa zlatom, srebrom i drugim plemenitim metalima i dragim
kamenjem.
Apsorbira velike količine skupih materijala.
Moze eksplodirati iznenada, bez prethodnih upozorenja i bez razloga.
Ne otapa se u vodi, ali joj se prijemćivost znatno poveća ako se natopi
alkoholom.
*Najčešća uporaba*:
Prije svega kao ukras, osobito u skupim sportskim automobilima.
Odličan medikament za relaksaciju.
Vrlo efikasno sredstvo za čišćenje.
*Izvrseni pokusi*:
Pocrveni kada se zatekne bez ambalaže.
Pozeleni kada se stavi pokraj boljeg uzorka.
*Opasnost*:
Oprez, vrlo opasan element, osim kada se nalazi u rukama stručnjaka.
Ilegalno je imati više od jedne, iako se može posjedovati i više, pod
uvjetom da se drže na različitim lokacijama i pazi da elementi ne dođu u
kontakt jedan s drugim.
E da, tako je to kad se žene petljaju tamo gdje im nije mjesto!
Mislim da bi se trebala bavit nekim sportom, jer bi sa ovakvim plućima sigurno postizala zavidne rezultate. Ali ne, ona voli svoj stari BMW!
Kefir (na tur. "köpürmek" = "pjeniti se") je gusti tečni mliječni napitak koji se sastoji od ugljične kiseline i etil alkohola i koji potiče sa Kavkaza. Također postoji kefir sa vodom koji za vrenje koristi šećer.
Mliječni kefir nastaje tako što se u kravlje, ovčije ili kozje mlijeko stave grumenčići kefira, simbioze od bakterija mliječne kiseline, streptokoka, mikrokoka i gljivica i tako ostave jedan do dva dana. Pri tome se mlijeko fermentira. Optimalna temperatura je od 10 °C do 25 °C. Sadržaj alkohola može varirati od 0,2 do maksimalno 2 promila. Masti i proteini odgovaraju sastavu mlijeka koje se koristi. Takav kremasti napitak ima kiselkast ukus.
Grumenčići kefira, "gljive", mogu narasti kao orah ali nije neobično da budu veliki i kao šaka, gumene su konzistencije i sastoje se od proteina, masti i polisaharida koje proizvode različite bakterije. Ti grumenčići se razmnožavaju vremenom i udvostruče masu za 14 dana. Suvišni grumenčići kefira se mogu osušeni ili zamrznuti sačuvati i dati nekom drugom. Grumenčići kefira ne smiju dugo stajati u dodiru sa metalima, ali nije problem ako se promiješa sa kašikom od plemenitog čelika.
Za industrijski proizveden kefir se obično ne koriste "gljivice" nego hmelj i specijalno odabrane kulture bakterija koje ne odgovaraju kompleksnoj mikroflori prirodnog kefira, da bi tako dobijeni napitak zadržao isti ukus. Drugi razlog zašto se ne koriste prirodne "gljivice" kefira je što se pri skladištenju oslobađa ugljični dioksid što može izazvati eksploziju u pakovanju. Tradicionalni kefir sadrži mikrofloru koja se prilagođava sredini, na primjer mijenja se sa godišnjim dobima.
Sastav mliječnog kefira:
Mikroorganizmi: - mliječna kiselina i gljivice
Sastojci nastali vrenjem: - ugljična kiselina i etil alkohol
Hranjivi sastojci: - proteini i polisaharidi
Vitamini: - vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6,vitamin B12, vitamin D, niacin
Minerali: - kalcij, željezo, jod - voda
- regulira izmjenu tvari u organizmu
- liječi bolesti krvnih žila, srca
- rastvara kolesterol u krvnim žilama
- liječi žuč, čisti žučne puteve, dvanaesterac
- rastvara žučne kamence,
- liječi jetru i slezenu
- liječi želudac, crijeva i djeluje na nestanak čireva
- proizvodi antibiotike i liječi upaljena mjesta
- regulira krvni tlak
- liječi bolesne bubrege i kontrolira mokraćne puteve
- zaustavlja razvoj metastaza
- spriječava brzo starenje
- u tijelu regulira pomanjkanje energije i štiti od stresa
- sadrži vitamine potrebne za život ....
Ne raditi s metalnim predmetima, samo sa staklenim i plastičnim, jer je osjetljiva na metal. U staklenu teglu sa zatvaračem (2.5 l) stavi 6 kašika kefira ispranog u gustom cjedilu hladnom vodom. Dodaj šećer, suho voće (smokve, grožđice), dobro opran i raspolovljen limun. Sadržaj zalij hladnom vodom do vrha, promješaj i stavi na svjetlo mjesto. Svakih 24h sadržaj dobro promiješaj. Vrijeme fermetacije je 2-3 dana (kada se grožđice podignu do vrha posude). Kada dobiješ željenu fermataciju odstrani grožđice, iscijedi limun i sadržaj procijedi u flašu i stavi u frižider. Kefir u cjedilu dobro isprati hladnom vodom i ponoviti postupak. Poslije svakog postupka kefir se namnoži približno za dvije kašike. Dok god ne dobiješ viška 6 kašika koristi svu količinu kefira. Kefir se može držati par dana u vodi prekriven vodom u šećeru.
Ne bacaj kefir, jer se teško nabavlja i veoma je dragocjen. Kefir kao napitak pomaže u liječenju i produžavanju života ....
Gljivu su uzgajali tibetanski monasi. Ima navedena ljekovita svojstva:
- regulira izmjenu obrambenih tvari u organizmu.
- liječi bolesti srca, udara i razgrađuje kolesterol u žilama.
- liječi gušteraču, jetru i slezenu.
- liječi žuč, čisti žučne kanale, dvanaesterac i otapa žučne kamence.
- liječi želudac i crijeva, dvanaesternik i otapa žučne kamence.
- gljiva stvara antibiotik i liječi upalna mjesta u organizmu.
- regulira krvni tlak.
- liječi oboljele bubrege i kontrolira bubrežne potove.
- otklanja, odnosno koči razvitak novih metastaza.
- regulira mlitavost i umornost koji su prouzročeni stresovima.
PRIPREMA ZA JEDNU OSOBU:
Dvije jedaće žlice gljiva preliti sa Ľ litre (2 i pol deci) nekuhanog mlijeka. Poslije 24 sata propasirati preko plastičnog cjedila pomoću drvene ili plastične žlice. Tako procijeđeno mlijeko je gotovo za piti. Gljivu, preostalu na plastičnoj mrežici cjedila treba dobro isprati u tekućoj hladnoj vodi i spremiti u čistu staklenku (npr. od kiselih krastavaca, cikle itd.). Staklenu posudu sa mlijekom držati po strani u kuhinji na sobnoj temper