Mile voli disko

ponedjeljak, 14.11.2005.

POMOC za FILIPA

Kome, zasto, koliko i do kada?

Pomaze se Filipu Dobricu iz Osijeka (9 godina).
Filip boluje od osteogenesis imperfecte (bolesti krhkih kostiju) sto mu onemogucava normalno kretanje, pohadanje nastave, igranje. Uz to pati i blagog oblika mentalne retardacije. Na zadnjem vjestacenju komisija je zakljucila da je Filip cisto dobre osteomuskularne grade i da je sposoban za samostalni zivot i rad, sto u praksi bas i nije tocno. Zajedno s time mu je ukinuta stara invalidnina i dodjeljeno samo 400 kuna za pomoc i njegu. Zajedno s tim on mora vratiti odredjena sredstva koja su mu u meduvremenu isplacena na ime invalidnine. S obzirom da obitelj zivi od 1900 kuna mirovine oca vojnog ratnog invalida ocito je da zive u losim uvjetima. Osim sto se obitelj bori sa bolescu svog sina i sa vjetrenjacama nase administracije, Filip je nedavno prosao jos jednu operaciju te ceka rehabilitaciju u toplicama. Za rehabilitaciju moraju sami platiti putne troskove jer je po novom pravilniku putni trosak namijenjen samo onima koji putuju preko 100km dnevno po zdravstvenu njegu, da se ne spominju sredstva potrebna za lijekove i sanitetski materijal.

Svi mogu pomoci ovoj obitelji, prvenstveno Filipu, da mu se olaksa, i oni koji rade i oni koji ne rade. Bitna je samo volja! Oni koji rade mogu uplatiti na racun lovu od 20 kuna pa na vise, gornja granica nije odredjena, ili meni dofurati na ruke. Oni koji studiraju mogu prilikom obiteljskog sopinga ubacit u kolica neki od artikala s popisa dolje i dostaviti ga meni kad se dogovorimo, ili u menzi na xicu provuc cao cao ili nesto slicno.

Uplacuje se na:
banka: RBA
primatelj: Vlatka Boraniæ
mjesto: Samobor
broj racuna: 2484008-3202149026
poziv na broj odobrenja: 9000 (model navodno uopce nije bitan)
svrha placanja: FILIP (mozete i dopisati vas nick ako zelite zbog laksek brojanja) (molim da se obavezno napise barem FILIP u svrhu placanja da ne moram ic u banku trazit izliste svih uplata nego da mogu sve prebrojat preko internetbankinga) zadnji dan uplate je 18.11.2005 do 12:00 (podne).


svi oni koji mogu ubacit u kolica 1 artikl viska (jer ne mogu uplatit 20, 50, 100, 500, sky is the limit) da izaberu nesto s ovog popisa, i u topik skopiraju prethodni post te nadopisu sto ce uzeti, tako da u zadnjem postu uvijek budu svi, i vodite racuna da neko prije vas nije odabrao neki od artikala gdje se trazi samo 1x da se ne dogodi da imamo 5 sampona a niti jednu cedevitu npr:
Pero - cedevita
Josa - krasekspres
Franc - biljeznica
Asfaltinka - mikado cokolada
Ruzmarinko - dorina s keksom
Ante - kefica za zube nilski konj, zira i slicno.


artikli koji se traze (editirana lista, bez artikala koje smo kupili):
artikle iz asortimana kozmetike smo popunili

1x cedevita (malo pakiranje neki drugi okus osim narandje)
1x domacice
beskonacno x cokolade (raznih okusa npr. sa rizom, ljesnjakom, keksom)
beskonacno x cips, stapici, flipsovi
1x cokoladni adventski kalendar

vlakich
1x set flomastera
1x set bojica
1x kapa
1x sal
1x rukavice
(ovih stvari uvijek ima u velikim centrima pored ulaza ili kod kase za male pare)

1x bajadera (barem srednja dimenzija) (za roditelje)


Za dostavu artikala cemo se dogovoriti tokom tjedna, a zadnji dan za artikle je 17.11.2005., kada je ujedno i zadnji dan za dogovor ko sve ide u Osijek. S obzirom na velicinu stana ne moze ih posjetiti vise od 10 ljudi, tako da ako ce bit kisovito vrijeme moze nas ici samo 10, u slucaju lijepog vremena moze ici puno ljudi jer cemo otici u park ili na neku terasu.
No, kako se trenutno cini, nece nas ni biti 10.

Napominjem da je lova (koja ce ic za sanitetski materijal, troskove prijevoza za toplice te podmirivanja osnovnih zivotnih potreba) bitnija od stvari jer te sve stvari ja mogu naknadno kupit na karticu.
Dodatak u vezi cestitke. Dakle oni koji ne zele da ih ja potpisujem na cestitku sa svojim shrakopisom mogu mi na mejl poslat skenirani potpis , chusjapz@gmail.com

Dakle do 18.10. tko moze uplatit prek telbankinga...ako 10 kuna 10 kuna....uopce u pitanju nije koliko.

- 13:05 - Sto ti kazes? (8) - Tude klikni za raditi WC papir od bloga - #