***Ignored no more***

01.10.2007., ponedjeljak

Druga strana "Stardusta"

Today I have mutilated my hair... Or what`s left of it... Ma šalim se, teta u salonu me baš fino ostrigla i sada mi je glava opet deset kila lakša; duga kosa samo probleme stvara...

Da, Zlica, veoma ti hvala na intervenciji, vidjet ćemo što će se okotiti iz toga, budući da helpdesk mudro šuti, a Medo prste grize (nokte već probavlja). Mail je poslan i čekam reakciju... Iz principa ne želim puno ovdje pisati jer gajim neku (beznadnu) nadu da će se ipak sve srediti as soon as pissible (klasa idiotski optimist).

Ali da se ne bi ovo opet pretvorilo u tiradu oko jedne te iste stvari koja ni najmanje NE ZASLUŽUJE da se oko nje lome koplja (s tim da bi ja volio polomiti štošta onima koji sjede u helpdesku i hlade vanjske organe tipa jaja), hajmo vidjeti što je Medo jučer radio.

Bio je u kinu. Pola dana je bio tamo, točnije, jer ga je Miss Ulfuz natjerala da ide kupiti karte pet sati prije filma jer je počela rigati neurone od živciranja da neće biti mjesta u jednom redu za nas devetero, koliko nas je isprva trebalo ići. Sve karte namijenjene rezervaciji su već unaprijed bile popušene. Stoga je Medo trčkarao po Cinestaru i čekao, čekao, sjedio i posijedio čekajući da se Miško i njegova Myrtus očituju glede u svezi „iđenja“ s nama. A Medo veoma malo voli kada ga se sustavno ignorira, kao što se vidi iz priloženog s helpdeskom. No vidjevši da je vrag počeo plesati tango sa svekrvinim jezikom mjesto ružom u ustima po mojim živcima, nazvao sam „problematične“ i opet doznao šipak... Na veoma visokoj grani.

No svejedno, kupio sam sedam karata i rezervirao još dvije pored nas tako da ako se SLUČAJNO pojave gospoda, da imaju gdje sjesti. I to mi je teta na kasi učinila debelu iznimku i rezervirala, prvo mimo pravila od 50%, drugo rezervacije su ostale važiti sve do početka filma. Neiskorištene... Što pak nije spriječilo neko dvoje mamuta da sjednu tamo kada su ih iz prijašnjih stolica izbacili njihovi rightful owners. Kako MRZIM ljude koji dođu u skoro puno kino i onda si biraju mjesto za sjest! Pa koji ti qrc služi ona stavka na karti koja jasno, eksplicitno kaže RED M SJEDALO 12???? Nije to rebus, dammit, nego TVOJE MJESTO!!!! A takvi generalno dolaze kada film već počne i onda prave gužvu po redovima, staju ti na nogu, zaliju te rakijetinom koju su prošvercali unutri i ine gnjusobe kojih se mogu u trenutku inspiracije sjetiti... Stoka sitnog zuba je sve to, eto tako...

A film koji smo gledali? Da, „Stardust“. Veoma simpatičan i bajkovit. Ukratko, stvar diše ovako:

Prolog govori o tome kako zvijezde promatraju Zemlju, a ne mi samo njih.
Onda narator kaže kako je prije 150 godina jedan dečkić živio u mjestu Wall u Engleskoj, nazvanom po ogromnom zidu pokraj sela koji dijeli dva svijeta, Englesku u jednom svemiru i Stormhold u drugom. U zidu je rupa. Stoga dečkić zajebe prastarog stražara i prođe prijeko. Tamo na sajmu sretne predivnu trebu koju poševi, iako je ona vještičina robinja. Devet mjeseci poslije dobije košaru s djetetom Tristanom.

Tristan ima osamnes godina i pucaju ga hormoni pa bi i on ševio, isto kao i tata. Upucava se Victoriji ali ova je prava droca pa kibi na Humprhyja koji kao da ima čitavu Viledinu tvornicu metli u šupku. Pa naš Tristan narolja Victoriju šampanjcem i skoro je poljubi. Kažem skoro jer dok je nabrajao što bi sve učinio za nju, spomene kako bi joj donio glavu polarnog međeda. A taman ga je htjela poljubiti ali se zbog te glavušine skoro izrigala tipu u labrnju. Idiot.

U međuvremenu kralj Stormholda rikava i trebalo bi predati krunu. A ima sedam sinova... Koji se zovu, redom: Primus, Secundus, Tertius, Quartus, Quintus, Sextus i, ne biste nikada pogodili, Septimus!!! Stari bio ili napušen ili pijan kada im je davao imena. Ili oboje. I gdje mu je bila ženturača da to malo kontrolira? Anyhow, Četvrti, Peti i Šesti su već mrtvi, pokokali se međusobno. Tradicija je da se kolju i ubijaju za krunu. E, da, imaju i jednu sestru koja je izgubljena i koja se, shodno tradiciji s abnoxious imenima, zove Una.

Stari dakle crkava, zgrabi sebi s vrata rubin i kaže sinovima da će kralj postati onaj koji mu vrati crvenu boju. Rubin poblijedi kao da je znao što ga čeka... A čekalo ga lansiranje u međuzvjezdani prostor, odakle se vratio kao zvijezda padalica.

Zvijezda padalica je predivna cura zvana Yvaine, ako se ne varam. Cura koja je pala na Zemlju i napravila krater od deset kilometara ali svejedno predivna cura.

DA se vratimo na Tristana. Obeća Victoriji da će joj donijeti zvijezdu ako će se onda udati za njega. Ona mu daje ultimatum: ili ima da imam zvijezdu za tjedan dana ili idem onom uštogljenom kopiletu koji mu kupuje ring, as we speak...

Idiot Tristan, pomoću oporučno, od majke, ostavljene babilonske svijeće juri prema zvijezdi, ne znajući što je tamo...

No... TU sada ulaze i tri najružnije vještičetine koje je vaš mozak u stanju percipirati. One hoće zvijezdino srce jer će ih to držati mladima jedno vrijeme. Naravno, kada bi jedna pojela čitavo srce onda bi bila besmrtna. Što je, of course, natjeralo jednu od njih da zabije helebarde svojim sestrama u leđa i pokuša se domoći srca all for herself. Kuja.

I tako vrijeme prolazi... Tristan i zvijezda se fajtaju, on joj stalno priča o kuji Victoriji i non stop mu promiče pohotni sjaj u očima zvijezde koja se moli da taj već jednom začepi o svojoj Victorijici i odvede je u najbliži grm. Kraljevi sinovi proganjaju zvijezdu koja, btw, ima oko vrata kraljev rubin... Vještičetina poždere komadić srca od prethodne zvijezde, pomladi se jedno milenij i po i krene u lov na zvijezdu, i ona.

Putem imamo dosta problema sa Primusom i Septimusom koji su jedini preživjeli, kolju se, trče pred rudo i što se dogodi? Dok jednorog donosi zvijezdu u kuću koju je nasred puta posadila vještica, kao klopku upravo za nju, Tristan se vozi s Primusom (ali to ne zna) u kočiji i stiže u istu tu kuću. Ukratko, vještica zakolje Primusa, ovo dvoje zbriše... Nije joj uspio plan, bwhahahahahahahahahahaha...

Ganjaju se, ganjaju.... Tristan i Iz..., ova, Yvaine, svrše na zračnom munjobrodu kojim upravlja Robert de Niro, u filmu Shake Spear, koji ima reputaciju nemilosrdnog pirata i hladnokrvnog ubojice dok u intimi svoje kabine pleše kan kan obučen u toalete dostojne Folies Bergere. On im pomaže uputiti se prema Zidu jer je glupa zvijezdurina pristala da je odnese Victoriji i kupi njenu ljubav.

Nakon mnogo muke i truda i bježanja i fajtanja stignu do onog sajma blizu Zida. Tamo se poševe i zvijezda sva sjaji ko mahnita... Ovaj mamlaz je konačno shvatio da voli nju, a ne onu drocu... Stoga, dok zvijezda još hrče, otkida joj komad kose i hoće odnijet Vikky da je pošalje u tri cijela četrnaest... Zvijezda se budi i pita krčmara gdje joj je pastuh. On reče da je otišao u selo jer je pronašao svoju pravu ljubav. Maloumnik. Ova to krivo shvati, raspizdi se silently i uputi se prema selu i onda, valjda da ga uškopi... Dok maršira, saznajemo od vještice da zvijezda ne može prijeći u Englesku jer će se pretvoriti u KOMAD METALA I KAMENA, hahahahahahhahahaha..... A ona to neee znaaaaaaa, hihihihihihi. Taman kada je jednom nogom prekoračila zid, doleti Tristanova mama, ona treba s početka koja je prva bila poševljena i spriječi je. Nju njena vještica skoro pa ubije ali stiže naša GLAVNA vještica i nastane fajt. Za ne falit, eto ti i Septimusa koji je u međuvremenu saznao da ako poždere zvijezdino srce da će postat besmtran.

Tristan otpili Victoriju, primjeti da je komad kose postao „zvjezdana prašina“ i odjuri natrag. Fajt se premješta u vještičinu kuću gdje njene sestre fasuju prve, onda i siroti Septimus kojeg je vještica sredila vudu lutkicom. Zvijezdica je skoro pa deset puta bila žrtvovana dok se ovaj idiot mlatio s truplom (vještica pomoću lutkice pokretala Septimusa) i probadao ga, kao da će mu to pomoći, pa već je mrtav, hihihihi.... No, stiže Tristanova mati, za koju saznajemo da je nitko drugi nego UNA!!!! Sav sretan, Tristan izjavi ljubav zvijezdi i ova se skoro pa pretvori u hidrogensku bombu od sreće. Tj. barem je njen bljesak bio dostojan hidrogenke, bljesak koji je ubio vješticu i od njih napravio kralja i kraljicu Stormholda... The end.

Film je genijalan, cerekali smo se non stop... Ali Robert de Niro... Kan kan... Savršeno.. Pogledajte si ga i komentirajte... Eto... Idem sada povješati robu, samljela mašina...

- 17:40 - Vaše neprocjenjivo mišljenje (6) - Ubij još jedno drvo! - Dovedi se baš tu...

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv