spirit within : tau

 
 

31.12.2006., nedjelja

The Best Of... 2006!

napokon je dosao i taj trenutak da predstavim 10 najboljih pjesama ove godine. prije 5 godina sam poceo biljeziti najbolje pjesme po svom izboru i ostavljati ih za nadolazece narastaje malih luxferra:)
ova godina u glazbenom smislu nije bila jedna od onih koje cemo pamtiti cijeloga zivota ali je ipak ponudila neke zvjezdane trenutke. ovo je uglavnom bila godina povratnickih albuma i starih rock prdonja. izmedu njih su se pojavila neka nova lica od kojih su rijetka bila osvjezenje dok je vecina tih novih lica vec do kraja tekuce godine pala u zaborav. sudeci po kvaliteti, tako je i bolje.
da skratim pricu, predstavljam vam najbolje pjesme iz '06!

R.H.C.P. – Snow
Cagedbaby - Hello There
Keane – Crystal Ball
Thievery Corporation – Marching the Hate Machines Into the Sun
Depache Mode – Martyr
Coldplay – The Hardest Part
Peter Bjorn – Young Folks
Gnarls Barkley – St. Elsewhere
Magic Numbers – I See You You See Me
Franz Ferdinand – Walk Away
Gotan Project feat Ry Cooder – Pariz, Texas


Albumi:
Thievery Corporation - Cosmic Game
R.H.C.P. - Stadium Arcadium
Muse - Black Holes and Relevations
Gnarls Barkley - St. Elsewhere
Keane - Under The Iron Sea
Gotan Project - Lunatico


to je to za ovu godinu dragi blogeri! vidimo se za par dana s nekim razmisljanjima o buducnosti.
zabavite se veceras i sve najbolje vam zelim u 2007.!!!!

vaš Luxferro


21.12.2006., četvrtak

dragi blogeri, javljam vam se posljednji put ove godine iz Zagreba. barem ja tako mislim. ako se nistne promjeni na faxu...
vratih se sa koloture iz metoda. primjetio sam da više znam kad neznam! ovaj predmet sam procitao 2,3 puta i raspisao se ko lud... ajde...
sutra se vracam kuci. nisam bio 5 tjedana. nekako se veselim ali neznam zasto...:)
uglavnom...
fax je gotov za ovu godinu a ja sam umoran i gladan. i neznam gdje cu za novu godinu. uf, jadan ja...

pozdrav ljudi, vidimo se u negdje u gradu. u parku:)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

16.12.2006., subota

Da bar...da baš!

preporučeno slušati: 10,000 Maniacs - Don't Talk


Dani u zagrebu idu kao kockice čokolade kad ste gladni. Sve prolazi u bozicnoj atmosferi, sve je divno i krasno... osim mog faxa. Trebam jos jace ugrijat stolicu i primit se posla. Postavio sam si zadatak da barem nesto napravim do bozića. Nadam se da ce weber to rijesiti.

Zadnjih dana je temperatura pala ali evo i danas je opet suncano a nema stupnjeva. Nula. Ne zelim se vratiti kuci... ovdje mi je lijepse. Barem se osjeti neka atmosfera, muving, gužva. Kada bi se bar mogli svi iz vk teleportirati u zg, to bi bila najbolja stvar. Pa da svi odemo na trg na jednu ljutu(debrecinku) i kuhano(vino)!

Svi planiraju neke velike stvari za novu godinu, jedino ja nemam nikakav plan. Čini mi se da cu pratiti hrt-ov program. I znam da nista necu propustiti. Barem ne u vinkovcima. Davno se pojavila ideja da napravimo nesto veeeeliko za novu. Da odemo preko granice. Brzo smo zaboravili tu ideju zato sto nemam putovnicu. Onda se pricalo da idemo negdje u hr, bilo gdje, samobor! Ali primjetili smo da nemamo novaca, zato sto nam treba za prvi mjesec. Ajmo bar biti u zagrebu!!! – netko je rekao. Mooze!! – rekoh ja. Ispalo je da ce svi koji su rekli da cemo biti u zg, pronasli neki aranžman u drugim krajevima lijepe naše. Ostadoh sam u zg, bez stana, bez novaca, bez pratnje... dolazim u vk u petak. Znam sto bih mogao raditi!! Imam 5 sezona Zmajeve Kugle koje nisam gledao i sad imam finu priliku!!!! HU-RA!!!!!!!!!

Mozda se vidimo negdje...

Uskoro ce se na ovom mjestu pojaviti moja godišnja top lista pjesama i albuma. Jubilarna 5 dodjela. HU-RA!!!!!!

HU-RA!
HU-ra!
hu-ra
huu-raa
hu...

06.12.2006., srijeda

"i jedan san prati nas,
u trenu tonem kao da sam masivan,
i nešto dobro,
nekad loše zamišljam,
i tako sanjarim a budan sam...





Sveti Nikola. 6.12. Zagreb. Sunce, 16,17 stupnjeva, vruče! Lampice posvuda, nikole hodaju po gradu, voze se u traktoru, iskaču iz paštete...

Što e to dogodilo? Gdje smo pogrijesili? Dobili smo bozic iz americkih filmova. Dobro, jos nije bozic ali ce ovako biti. Za par godina cemo biti u kratkim rukavima a uskrs cemo slaviti pod snijegom i debelom odjecom. Da, da, klima je otisla k vragu!
Vec par godina se nisam mogao pomiriti sa činjnicom da nema snijega za bozic. To mi jednostavno nije bilo to! Nema bozica bez snijega. Kako ce Djed Mraz doci sa saonicama kad nema snijega??!! Cini mi se da ce poceti dolaziti u invalidskim kolicima na baterije...
Ove godine mi je malo drugacije. Jucer smo Draguljće i ja bili u šopingu. Grozni smo kad se uhvatimo novcanika...poput plavuša sa verna i novinarstva. Uglavnom... svidilo mi se jucer. Trg je lijepo uređen, gužva je, prodaju debrecinke i kuhano vino, sve svjetluca... odlicno je!
Neznam je li to od kuhanog vina ili gužve ali sada mi se svida. Definitivno je zbog guzve i svih tih ljudi. Da sam bio jucer u vk ne bih mi bilo tako, mislio bih da su vinkovačke bile prije par tjedana.
Razmislite malo, više nece biti snijega, zato treba sunčani bozic prihvatiti kao činjenicu i veseliti se. Ne treba biti razmažen, moramo biti sretni sto imamo veseliti se sa prijateljima, obiteljima, partnerima... pokloni nikad nisu bili bitak(shvatimo snijeg kao poklon). Važan je bor, lampice i puretina!
Barem u teoriji... šteta sto ne mogu tako razmisljati. Mi smo jučer forsirali kupovinu samo kako bi nadoknadili snijeg. Ozbiljno! Forsirali smo, htjeli smo sve. Bili smo spremni dati zadnju kunu za nesto, bilo što, makar to bila neka majica koju nikad necemo obuci ali košta 100 kn i mozemo si je kupiti. Eto, kupih si cd. To mi je fetiš, shvatite već jednom!!!
Zapravo mozemo mi bez poklona ali ne zelimo, gadovi smo, egoisti koji samo sebe vole. Mogao sam potrositi sve novce i danas ne bih mogao kupiti neku skriptu... jebiga! To je trenutak, ponese te. Živim za neki prenutak poput toga, u kojemu ne mislim, u kojemu nema nista bitnije, trenutak koji budi euforiju u meni, adrenalin raste kada dajes zadnju kunu, onda uslijedi kratka grižnja savijesti i opet se posvetiš toj stvari koju si kupio i svijet je lijep opet.
Ma recite da sam jadan, da sam glup, da sam bezobrazan ali ako za ništa ne zivim, cemu onda sve? Ja zivim za trenutak, kakav god on bio! Ako me ponese, neću se opirati.
Ne shvacate me. U redu. Osudite me. Ako vam je gušt.

Kupih Neki Daniels i Ekipa. Ako ste uvijek pljuvali po HR hip-hopu, poslusajte ovaj album i usudite se opet nešto reci. Anonimni dečki koji poštuju sva pravila žanra potrebna za dobru hip-hop kompilaciju.

Ne mogu uciti po ovom vremenu. Imam osjecaj kao da je proljeće. A prošlo proljece nisam ucio. Kao ni jedno od onih ostalih:)rolleyes



...i samo sanjarim, gledam u plafon
ubijam dosadu i pjevam
i samo sanjarim, puštam isti ton
misli teku a ritam ide"

01.12.2006., petak

Tko je dovraga, Bela Balasz?

Petak. Opet.
HU-RA!
Ali samo u teoriji. Nista od HU-RA! petka. Sve karte za koncert pipsa su rasprodane.
Najnoviji dokaz moje prokletosti sto se tiče koncerata. Hmmm, probat cu nabrojati... metallica, lenny, QOTSA, Yammat, Pipsi. Ali neeema veze, ipak sam bio na Šimi Jovanovcu ove godine. I na Feminemu. Postao sam otporan na otkaze, nije mi ni najmanji problem više.
Fuck it, nije Saxo!

Jucer sam napokon kupio slusalice. Stare su misterijozno crkle i morao sam se baciti u potragu za novima. Upućeni ljudi su mi rekli gdje da idem. Zapravo, upućeni čovjek.
Tako sam se zaputio u hamu, ali sam prije toga propješaćio pola Zagreba. Zasto? Neznam. Izgubio sam se. Recimo da je bilo tako. Ne postoji razumno objašnjenje.
Uglavnom! Kada sam nakon 3 dana jahanja došao do hame:

„bok!“
„izvolite?“
„da li imate slusalice za sony ericcson?“
„ne.“
„ne?!“
„ne, doviđenja“
„%#!=*!“

Nije ih bilo. Nigdje. Nista. Reko, idem spavat, zaboravit cu cijeli dan i sutra cu ih naci. Jedva sam zaspao.

Jucer je bilo dosadno. Nisam nešto posebno ucio, a cini mi se ni danas. Odlucio se malo prošetat, zapalit i pritom spojiti ugodno s korisnim. Idem produžit Webera u knjižnicu. Mislio sam da posudba traje 2 tjedna. S takvim razmišljanjem sam ispao glup. Svi u blizini su se opičili smijat kad sam rekao:

„Što, 2 mjeseca traje? Ja sam mislio 2 tjedna.“

Uljepšao sam im dan. Onda sam trazio karte za koncert... Kada sam primjetio da je vrag odnio šalu, zaputih se do Draguljčeta. Ima zbilja lijep kvart, dada! I dobru birtiju.
Otišao s njim do hg spota da napokon kupim slusalice! Sat vremena sam bio u trojbi. Kasnije se pokazalo da je to bilo uzaludnih sat vremena, zato sto sam odabrao upravo najgore moguce od tih triju.
%#&=!*

Fuck it, idem kući. Za 20 dana. Reci cu, 2 tjedna, zvući manje.

Živi bili pa vidjeli!

 

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (4)
Veljača 2007 (1)
Siječanj 2007 (3)
Prosinac 2006 (5)
Studeni 2006 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

It's gonna be alright alright
Sleep until the morning comes
The sun will warm your soul
Sleep until the morning comes for you
Til the morning it's alright
I can walk into the sunlight, into the day, into the day, to the day
I feel it falling, nothing comes to my mind...

Thievery Corporation


obavezno slušati uz ove kratke riječi:

thievery corporation
gotan project
cafe del mar
faithless
hotel costes
roger sanchez
budha bar

Blokovi

Autocesta55
Samo riječi
Bezgrađanske Budalaštine
Štefica
Atom Heart Mother


kontakt: luxferro_vk@hotmail.com

Zahvale

slika: www.threeflavours.ca dizajn: Lucy