Unrel

19.07.2007., četvrtak

Child's Play 2 (1990)


Trailer
Režija: John Lafia
Scenarij: Don Mancini
Uloge: Alex Vincent,Jenny Agutter,Gerrit Graham,Christine Elise,Brad Dourif...
Žanar: Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Andy Barclay(klinac iz prvog djela) je stavljen u posvojnićki dom nakon tragedije koja je bila u prvom filmu. Njegova majka je osuđena ,ali je priznala dječakovu priču o lutku ubojci. Sama kompanja koja proizvodi lutke da bi spasila svoju reputaciju je rekonstruirala lutku Chuckya , da dokažu ljudima da ništa nije loše s lutkom. I rekonstrukcijom lutke su vratili dušu Charles Lee Ray u lutku i oživjeli opet Chuckya. Chucky kasnije pobjegne iz tvornice i uđe u kuču u kojoj su Andya posvojili. Da bi lakše došao do Andya uništi lutku koja izgleda indentična kao on i neko vrjeme se pravi neživim. Uskoro Andy otkriva da se Chucky vratio po njega ,no niko mu ne vjeruje i ubojstva ponovno poćinju.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Večina nastavaka na dobar horror film ispadnu jako loši poput Howling II i Exorcist II. Neki nastavke ljudi prime loše na početku ,a kasnije dobe kultan status poput recimo The Texas Chainsaw Massacre 2. Rjetko kada horror film dobi dobar nastavak. Child's play 2 spada pod dobar nastavak srečom. Način na koj ožive Chuckya je genijalan. Sama priča nije loša ,ali nije previše drukčija od orginala. U ovom djelu puno više vidimo Chuckya i ima puno više killova. Killovi su još maštovit , zabavni i neki jako komični poput recimo ubojstva u tvornici. Imamo više crnog humora koj je dosta dobar. Radnja u dvojci brže teče nego u orginalu. Na redateljski stolacje sjeo John Lafia koj je sudjelovao u pisanju scenariju u prvom filmu. Režija nije bila loša , redatelj nam je dao par dobrih kuteva kamere, kontrast svjetlosti i sjena je bio dobar i dodao je puno mračniji tempo. No u nekim trenutcima mi se činilo sve to slabo usuprot režiji Tom Holland u prvom filmu. Likovi su solidni ,a gluma nije bila loša. Jedino mi se nije baš dopala heroina Kyle.

Dostojan nastavak koj ne sramoti orginal. Imamo sve dobre elemente orginala koje ovaj put više vidimo, no i dalje orginal je bolji kad bi se uspoređivalo.
Ocjena 4/5

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2007  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2007 (20)
Lipanj 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Evo još jednog bloga za recenziju filmova . Recenziram razne filmove ali najviše horrore jer mi je ipak to najdraži žanar. Nači će se i tu koji akcijski ili humorističan film. Ne pišem baš previše o filmu , no manje više napišem ono kaj mislim da je najvažnije. Meni je u filmu opčenito najvažnija zabava, ali i ostli su elementi isto važni, no zabava je ipak na prvom mjestu. Nadam se da će blog dosta dugo trajat , da će se meni dati pisati recenzije i da čete vi uživati čitajući moje recenzije.

Ovako ocjenjujem:
1- sranje
2- podnošljivo
3- dobro
4- vrlo dobro
5- odlično

Linkovi

Filmovi