Unrel

29.06.2007., petak

Wicked Little Things (2006)

Trailer
Režija: J.S. Cardone
Scenarij: Boaz Davidson , Ben Nedivi
Uloge: Lori Heuring, Scout Taylor-Compton, Chloe Moretz i Geoffrey Lewis.
Žanar: Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: U rudniku se u prošlosti dogodila nesreča u kojoj su djeca koja su imigranti prisiljeni na rad, umrli. Onda se radnja seli u sadašnje vrjeme . Imamo ženu s dvije kčeri. Jedna kčer je sedmogodišnjakinja (ne znam godine ,ali klinka sa recimo toliko godina) , a druga teenejđerica. Oni se seli u kuču ,u kojoj im se preminuli otac rodio. Zbog financijskih problema ,odluče je urediti da je mogu prodati ,da bi se mogli preseliti u Kaliforniju. No problem je što je kuča blizu rudnika u kojem se dogodila nezgoda,a djeca koja su umrla u nesreči tjekom noči hodaju kao zombiji i traže krv...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Priča i scenarij nisu sveukupno loši, ali mislim da priča nije baš orginalna i nije mi bila previše zanimljiva u nekim trenutcima. Mnogi se ljudi žale da je priča predvidljiva. Meni nije baš baš film bio jako predvidljv , nego je bio dosadan. Meni je zabava važan element u filmu, a ovdje zabave gotovo da nema. Prvih sat vremena i negdje deset minuta film uopče nije bio zabavan, dje koliko sam bacio oko na ekran. Srečom pri kraju film postaje zabavan i jako gledljiv, kao i u večini slučajeva kod drugih horror filmova. Još jedan problem je da su likovi tipični , nezanimljivi i več viđeni tisuču puta u drugim horror filmovima . Režija je dobra,ali ništa posebna. Redatelj nam daje par dobrih kutova kamere i malo napetost ,ali nimalo straha. Gluma je bila ok , nisam bio ipresioniran previše. Pohvalio bi izgleda zombija djece. Izgledaju dosta jezivo bez očiju i njihove face ne pokazuju emocije. Makar se radi o zombie filmu , ne radi se baš o tipičnom zombie filmu tipa Romerovih. Film je jako različit od Romerovih i ostalih zombie filmova, pa zombie fanovi bi moglin biti razočarani,ako traže krvavi , akcijski nabrijen zombie filmove.

Ništa osobito. Dosadno i ne previše zanimljivo , ali može se pogledati.
Ocjena 3/5
- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2007., četvrtak

Wishmaster 4: The Prophecy Fulfilled (2002)

Trailer
Režija: Chris Angel
Scenarij: John Benjamin Martin
Uloge: Tara Spencer-Nairn,Michael Trucco,Jason Thompson,John Novak,Victor Webster...
Žanar: Sf Horror ,drama
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča:Lisa i Sam su par koji žive sretno sve dok se ne dogodi nezgoda na motoru ,u kojoj Sam završi u kolicima. Od tada žive nesrteno . Sam se brine da ga ona više ne voli, jer je u kolicima i misli da ona mulja nešto s odvjetnikom koj joj se upucava. Lisa pokušava s odvjetnikom dobiti na slučaju njenog dečka. Odvjetnik je pokušava šarmirat pa joj kupi dijamant(baš onaj u kojem je Djinn), koj slučajem Lisa razbije i Djinn je opet oslobođen. Djinn uzme indentitet odvjetnika , ide da ostvari Lisine tri želje i oslobodi svoju braču. Ovaj put Djinn preko tjela odvjetnika Lisi ostvarava želje, recimo ostvari joj želju pri razgovoru u restoranu . Čak je i uspije šarmirat . Ostvari joj prve dvije želje,ali njena treča želja je da želi da ona može voljeti Djinna zbog onoga što je (neznajuči da je zapravo monster u tjelu odvjetnika i misleči da je to odvjetnik) i to je Djinnu problem jer se sada on mora potrudjet da ga ona zavoli znajuči da je on čudovište. A dok je Lisa izrekla svoju treču želju (koja još nije ostvarena) probudi se lovac kojem je zadatak da ubi Lisu kako ne bi mogla ostvariti treču želju i osloboditi apokalipsu......
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Wishmaster 4 je najbolji nastavak u serijalu po meni. Za razliku od dvojke i trojke ,ovdje imamo bar solidnu priču i scenarij. Film je ovaj put dobio dosta elemenata drame , pa mi se film činio kao neka vrsta sapunice nego horrora. Želja killova ovdje ima manje ,ali su po meni pametnije nego u dvojci i trojci,ali ne baš bolje. Imamo lika koji si po tuđoj želji izreže jezik, izreže nos , počne se rezati i na kraju razvali si glavu pištoljem. Imamo lika kojeg Djinn prebije po želji , pa nabi na kovac , baci u smeče i kaže spiku. Ima dvije glupe želje nažalost i želje u ovom filmu nisu dalje dobre kao one u prvom filmu . Priča je kao što sam rekao solidna ima drame ,ali mislim da je malo glupa ona ideja s lovcem koj želi ubiti Lisu da se ne ispuni treča želja. Još da ne spomenem scenu borbe Djinna i lovca u šumi , gdje obadvojca imaju mačeve koji izgledaju kao iz Power Rangersa, još njihova glupa prepucavanja tjekom borbe i loša režirana scena. Ta scena borbe je zabavna ,ali je glupa , no zabava prevladava glupost ,pa je dobra scena. E da pri kraju film postaje dosta zabavan , poveča brzinu i barem završava s dobrim krajem za razliku od dvojke i trojke. Heroina u ovom djelu je bolja od onih iz prošlog djela ostali likovi su isto ok . Malo me živcirao Sam svojim čangrizanjem u nekim djelovima.

Wishmaster 4 je bolji od dvojke i trojke ,ali nije dobar kao jedinica. Svakako ok film s solidnom pričom, par dobrih scena ,zabavnim i dobrim krajem i dosta drame

Ocjena 4/5
- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2007., srijeda

Heavy Metal (1981)


Trailer
Režija: Gerald Potterton, Jimmy T. Murakami
Scenarij: Len Blum, Corny Cole
Glasovi: Don Francks, Caroline Semple, Al Waxman, Richard Romanus, John Candy, John Vernon...
Žanar: Animirani, Sf, fantasy , avantura , akcija, komedija
Imdb
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Priča: Na jednim iskopinama, astronaut pronalazi neobičan zeleni orb koji donese kući svojoj kćeri, ali nije znao da taj orb postoji samo da bi ubijao, uništavao i širio zlo. Tako ubije njezinog oca i krene prema njegovoj maloj kćeri, ali prije nego što ju ubije, ispriča joj 6 različitih priča o njegovom teroru s spojem fantazije, erotike i horora....
I tako imamo šest zabavnih priča u jednom filmu.
Host unlimited photos at slide.com for FREE!Host unlimited photos at slide.com for FREE!Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Host unlimited photos at slide.com for FREE!Host unlimited photos at slide.com for FREE!Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Host unlimited photos at slide.com for FREE!Host unlimited photos at slide.com for FREE!Host unlimited photos at slide.com for FREE!

O filmu: Film je vrlo dobar i ima svačega: maštovite i dobre priče, dobru akciju, dobre animirane sise,dosta krvi, dobar humor u nekim djelovima, u jednoj priči sa zombijima u avijonu ima malo horror elemenata, zapravo film ima puno toga i mješa svaki po meni dobar žanar. Priča filma podjeljena je u šest djelova. U svakoj priči imamo drukčije likove i događanja. Svaka priča je po meni bila zabavna i fora za pogledat . Prve četri priče su baš zabavne , akcijski nabrijane ,imale malu dozu humora i erotike. Peta priča je bila manje više zezancija s par dobrih fora s robotom, ali nije bila zabavna kao prošle priče. Šesta priča je najduža , zauzima veliki dio filma i,u par djelova malo sporo teče , ali kraj u šestoj priči je zabavan i šesta priča ima meni jednu baš dobro izvedenu seksipilnu scenu. Animacija je dobra , iako je stara gotovo 30 godina akcija ,krv i sise su vrlo dobro izvedene. Makar je film anim nije za djecu zbog nasilja, prostačenja i erotskih scena, a i nije baš za ženski rod zbog istih razloga. Film večinom cilja na odraslu mušku publiku.

Za kraj mogu reči da je film je baš zabavan, maštovit i dobro režiran. Odlično mješa elemente akcije, avanture, fantasya , humora i ostalih žanrova...
K tome još i ima odličan soundtrack. Nije možda za svakoga ,nekom se sigurno neče svidjeti no meni je dobro sjeo.
Ocjena 5/5
- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2007., utorak

Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell (2001)

Trailer
Režija:Chris Angel
Scenarij:Alex Wright
Uloge:John Novak,A.J. Cook,Tobias Mehler,Jason Connery,Louisette Geiss, Aaron Smolinski,Emmanuelle Vaugier...
Žanar:Sf Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča:Ovaj puta dijamant koj je zarobio Djinna je pronađen i dan na proučavanje. Profesor zajedno sa svojom studenticom proučava dijamant. Studentica (ili glava heroina whatever) slučajem probudi Djinna. Djinn od tada ubi profesora , uzme njegov izgleda , počinje tražiti onoga koj ga je pozvao da mu ispuni tri želje da može otvori vrata pakla. A naša heroina ima stalne vizije o Djinnu ,povezana je s njime , zna šta se dešava i pokušava sprječiti Djinna u njegovoj namjeri.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Treči dio Wishmastera po priči nije puno drugčiji, ali ovaj put je dobio teen ugođaj. Makar nisav velik fan teen filmova mogu reći da je film malo osvježavajuč zbog promjene ugođaja nakon prva dva. Ali to ne znači da je bolji film. Sama priča i scenarij su jako loši. Želje killovi su bezvezni ,bez imalo mašte i par njih su jednostavno glupi poput cure koja želi da je nitko ne pronađe. Pohvala killova je da su dosta krvavi i barem malo zabavni za pogledat. Likovi su tipični i več viđeni u drugim horror teen filmovima. Od glumaca nikog neču posebno istaknuti, jel nitko ne valja. Promjenili su Andrew Divoff sa nekim John Novakom koj usprot Divoff je jako loš, no ok je opčenito. Ono što spašava film su trash scene na kraju . Negdje nakon 50 minuta film postaje zabavan dok Diana zaželi da anđeo Michael dođe i pomogne joj. Najluđe od svega toga Djinn joj ispuni želju i Michael uđe u Dianinog dečka i izvuče mač ,pa imamo zabavnu scenu šore u crkvi(koj trash trenutak). Od same pojave anđela sve postaje zabavnije i imamo puno više akcije. Sam kraj filma je sranje, još na jedan glup način ube Djinna.

Još jedan loš nastavak na orginal, no ovo možete pogledati za glupu zabavu.
Ocjena 3/5.
- 13:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2007., ponedjeljak

Wishmaster 2: Evil Never Dies (1999)

Trailer
Režija:Jack Sholder
Scenarij:Jack Sholder
Uloge: Andrew Divoff, Paul Johansson,Holly Fields,Bokeem Woodbine,Carlos Leon,Tommy 'Tiny' Lister...
Žanar:Sf Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča:Morgana i njezin dečko bivaju uhvćeni na djelu prilikom krađe umjetnina iz muzeja. U pucnjavi nastrada Morganin dečko dok je metak namijenjen njoj zaustavio vatreni opal kojeg je našla u statui Ahure Mazde, kamen je pukao na pola, a Djinn je još jednom probuđen. Morgana bježi s mjesta zločina, a Nathaniel Demerest, nakon zaleđivanja policajca jer mu je nesretnik rekao "Freeze!", priznaje pljačku i ubojstvo i završava u zatvoru. Što se u zatvoru dalje događalo možete pretpostaviti.
Morgana uslijed stalnih vizija Djinna odnosno Demeresta, traži pomoć svoje bivše ljubavi, sada svećenika, Gregoryja. Njih dvoje postupno otkrivaju s kakvim su zlom suočeni i traže način za njegovo zaustavljanje.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Orginal je bio jako zabavan i imao je dosta dobru ideju s dobrom izvedbom. A nastavci na dobre filmove često ispadaju loši i završe u sjeni orginala. I dali Wishmaster 2 spada pod loš nastavak ? Da, ali radi se o okej filmu za pogledat. Problem samog filma je priča i scenarij , koji jako kiksaju na nekim mjestima. Sami likovi u filmu su su nezanimljivi i sam odnos među njima je dosta loše napisan. Režija je solidna. Nažalost film je snimljen s manjim budgetom pa su efekti lošiji od onih iz orginala. Želje-killovi ovdje su slabiji od onih iz orginala, no ima par dobrih za pogledat, poput scena kada zatvorenik želi da može proči kroz rešetke je prejebena želja. Ima par smješnih želja poput odvjetnika koj se sam pojebe ,mafijaša koj traži glavu svog protivnika( tu s mafijašem morate vidjeti) i još par stvari. Gluma nije ništa osobita , pohvalio bi Andrew Divoff na još jednoj odličnoj izvedbi Djinna. Jedna od stvari koja mi je smetala u filmu je daje sam lik Djinna jadan u ovom djelu. Npr neko ga traži nešto i izreče želju , a on na to kaže zaželi nešto drugo(kaj ne može ispunjavat sve želje? Pa sigurno ne sve ,no neke želje su bile jednostavne za ispunit njegovim močima). Jedna super scena u filmu je klaonica u kasinu, koja je možda bolja od one klaonice na zabavi (ali mislim da nije zbog lošijih efekata, no svakako zabavna scena). Kraj filma je jadan , način na koj ube Wishmastera je jednostavno zujo.

Pa ok film, ako ga ne uspoređujete s orginalom. Ima dosta dobrih zabavnih i smješnih scena. No loš nastavak koj bi moga večinu ljudi razočarat zbog loše priče i scenarija u par slučaja.

Ocjena 3/5


- 21:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

24.06.2007., nedjelja

Crank (2006)

Trailer
Režija: Mark Neveldine, Brian Taylor
Scenarij :Mark Neveldine, Brian Taylor
Uloge: Jason Statham, Amy Smart,Jose Pablo Cantillo, Efren Ramirez, Dwight Yoakam, Carlos Sanz, Jay Xcala, Keone Young, David Brown, Reno Wilson
Žanar: akcija, triler, komedija
imdb

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Priča: Chev Chelios (Jason Stratham) je vrhunski plaćeni ubojica koji radi za mafiju a planira napustiti svoj posao i biti s djevojkom Eve (Amy Smart) koja ni ne zna za njegovu 'karijeru'. No, javljaju mu da mu je u tijelo ubrizgan 'pekinški koktel', smrtonosni otrov kojeg može neutralizirati samo stalno strujanje adrenalina kojim se ubrzava rad srca jer ako mu srce uspori, sigurno umire. Dok traži svog neprijatelja Veronu (Jose Pablo Cantillo) koji ga je otrovao, Chev traži i protuotrov i uklanja sve koji mu staju na put...
Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Host unlimited photos at slide.com for FREE!
O filmu: Film vas odmah baca u priču i u nijednom trenutku nije dosadan. Prića je dosta orginalna i jednostavna . A film su režirala dva čovjeka. Mogu reći da su obavili odlićan posao u vezi korištenja kamere. Makar je mnogima čudna kamera i pristup filmu meni baš odgovara jer fakat uhvaća ugođaj filma. Zapravo film ima poprilično orginalan i dobar kut i korištenje kamere. Kao što sam rekao nije nijednom trenutku dosadno jer je sve u filmu dobra akcija ili smješne zajebancije. Makar film u par scena jednostavno nije realan : lika upucaju u guzicu i kreće se sve do kraja filma normalno i čovjek pada s helikoptera izgleda kao da pada s aviona. Statham je odlićno obavio ulogu, a njegov lik kojeg glumi je fakat cool i smijat čete se njegovim komentarima i reakcijama. Amy Smart mora u ovom filmu izgledat manje više zgodno i to dosta uspjeva barem po meni. Humor u filmu je dosta sličan tarantinovom crnom humoru. Manje više film služi da gledatelje zabavi nabrijanom adrenalinskom akcijom s crno dozom humora i to uspjeva. Jedan od zabavnijh filmova u zadnje vrijeme po meni.
Ocjena :5/5
- 19:12 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Friday the 13th (1980)

Trailer
Režija:Sean S. Cunningham
Scenarij:Victor Miller
Uloge: Betsy Palmer, Adrienne King, Harry Crosby, Kevin Bacon....
Žanar: Horror
Imdb

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Priča:Godina je 1957. Dječak po imenu Jason utopio se na Camp Crystal jezeru. Godinu dana kasnije tinejdžeri navodno odgovorni za njegovu smrt, pobijeni su na istom jezeru od strane misterioznog neznanca.
Kamp je zatvoren, da bi 1980. godine bio ponovno otvoren za mlade. No to se neće pokazati kao dobar potez - misteriozni ubojica se vraća po nove žrtve.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Ja sam jedan od ljudi kojim se svidio film. Režija je solidna. Redatelj uspjeva stvoriti malo napetosti i ima dobre atmosfere. Koliko god se trudili ne možete vidjeti tko je ubojca i dobro je što se otkrija na kraju baš u savršenom vremenu. Glatba je super i dobro prati atmosferu. Jedana od boljih glazba u horroru. Tu je legendaran kill-kill-kill-momo-mom zvuk. Ubojstva su dobra izvedena ,čak i dobro izgledaju danas(ipak je na filmu radio Tom Savini je jedan od najboljih make-up effects umjetnika). Killovi su večinom sjekira u glavu ,nož kroz vrat i itd... Jedino kaj je problem je užasno slaba karakterizacija likova. Uopče nema po meni zanimljivih likova, no ako pogledaš svi više manje služe da budu ubijeni u filmu. Film je tipičan slasher: seksaš se - umreš, piješ ili pušiš- umreš ,a ova heroina koja je djevica koja ništa od toga ne radi preživi(no s druge strane ovo je jedan od prvotnih slashera takve vrste ,prije toga su bili Halloween i Black Christmas koje je Friday the 13th kopiro onda nakon toga bile su razne kopije tih filmova). Gluma je ok meni bila ništa posebno. Nijedan glumac koj je bio u filmu nije puno napredovo nakon filma osim Kevin Bacon. Ima malo kiksanja u scenariju ,no to ne oduzima zabavu filma

Mogu reči da se radi o dosta zabavnom i dobrom slasher filmu, sa dobrim obratom na kraju. Ovo je jedan od najboljih slasher filmova ikad .
Nije neko remek djelo , ali je svakako film klasika koju horror fanovi moraju bar jednom pogledat.

Ocjena 4/5
- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Wishmaster (1997)

Trailer
Režija: Robert Kurtzman
Scenarij : Peter Atkins
Uloge:Tammy Lauren, Andrew Divoff, Robert Englund, Chris Lemmon, Wendy Benson-Landes, Tony Crane.....
Žanar: Sf Horror
Imdb

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Priča: Postoji biče zvano Djinn koje ispunjava tri želje(ali na užasan način) onome koji ga pronađe .No dok ispuni treču želju svom pronalazaču cjela njegova rasa zauzima zemlju i nema više ljudi. Na početku filma imamo scenu iz prošlosti gdje čarobnjak zarobi Djinna u dijamant a dijamant se sakrije u kip.
Radnja se onda prebacuje u sadašnjem vremenu pri prjevozu tog kipa dogodi se nesreča .Radnik se napio i slučajem razbije kip(pri tome ubi čovjeka) kip se razbije i unutra se nalazi dijamant . Jedan radnik brzo uzme dijamant dok niko ne gleda i proda ga. Ond ide sve oko glavne heroine Alexandra Amberson koja slučajem oslobodi Djinna . Djinn mora sakupiti par duša da obnovi snagu a onda treba onome koga oslobodi ispuniti tri žele. A kao što sam rekao on ne ispunjava pozitivno i ako Alexandra izreče svoje tri želje zemljom će vladati djinni. Alexandra pokušava nači način da zaustavi sve to....
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Makar mislim da baš najbolje nisam opisao priču gore i nisam našao bolji trailer pa vam se možda film čini bezvezan . No film je vrlo dobar . Režija je solidna , priča je dobra i ideja nisu loše. Scenarij je sveukupno dobar, no ima malih popusta na nekim mjestima. Što se tiče glumačke postave ,jaka stana su pojave horror legenda poput Robert Englund(aka Freddy Kruger),Kane Hodder(aka Jason),Tony Todd(aka Candyman), Ted Raimi(glumio u Evil Deadu 2 i 3 ) , a ostali su obavili po meni ok posao. Najbolji od svih glumaca je bio Andrew Divoff kao Wishmaster. Njegova gluma kao ta stvor spada na isti level kao ona od Robert Englund kao Freddy kruger i Tony Todda kao Candyman. Sam film ima par ludih scena zbog kojih se film isplati pogledat. Zabave ima dosta , malo na sredini je dosadilo no ne previše. Killovi su maštoviti i zabavni za pogledat i izvedeni su sa dobrim specijalnim efektima koji i danas izgledaju dobro.

Solidan horror za pogledati. Ako volite filmove kao Hellraiser i Nightmare on elm street svakako pogledajte.
Ocjena 4/5
- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Srpanj 2007 (20)
Lipanj 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Evo još jednog bloga za recenziju filmova . Recenziram razne filmove ali najviše horrore jer mi je ipak to najdraži žanar. Nači će se i tu koji akcijski ili humorističan film. Ne pišem baš previše o filmu , no manje više napišem ono kaj mislim da je najvažnije. Meni je u filmu opčenito najvažnija zabava, ali i ostli su elementi isto važni, no zabava je ipak na prvom mjestu. Nadam se da će blog dosta dugo trajat , da će se meni dati pisati recenzije i da čete vi uživati čitajući moje recenzije.

Ovako ocjenjujem:
1- sranje
2- podnošljivo
3- dobro
4- vrlo dobro
5- odlično

Linkovi

Filmovi