Unrel

24.06.2007., nedjelja

Friday the 13th (1980)

Trailer
Režija:Sean S. Cunningham
Scenarij:Victor Miller
Uloge: Betsy Palmer, Adrienne King, Harry Crosby, Kevin Bacon....
Žanar: Horror
Imdb

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Priča:Godina je 1957. Dječak po imenu Jason utopio se na Camp Crystal jezeru. Godinu dana kasnije tinejdžeri navodno odgovorni za njegovu smrt, pobijeni su na istom jezeru od strane misterioznog neznanca.
Kamp je zatvoren, da bi 1980. godine bio ponovno otvoren za mlade. No to se neće pokazati kao dobar potez - misteriozni ubojica se vraća po nove žrtve.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

O filmu: Ja sam jedan od ljudi kojim se svidio film. Režija je solidna. Redatelj uspjeva stvoriti malo napetosti i ima dobre atmosfere. Koliko god se trudili ne možete vidjeti tko je ubojca i dobro je što se otkrija na kraju baš u savršenom vremenu. Glatba je super i dobro prati atmosferu. Jedana od boljih glazba u horroru. Tu je legendaran kill-kill-kill-momo-mom zvuk. Ubojstva su dobra izvedena ,čak i dobro izgledaju danas(ipak je na filmu radio Tom Savini je jedan od najboljih make-up effects umjetnika). Killovi su večinom sjekira u glavu ,nož kroz vrat i itd... Jedino kaj je problem je užasno slaba karakterizacija likova. Uopče nema po meni zanimljivih likova, no ako pogledaš svi više manje služe da budu ubijeni u filmu. Film je tipičan slasher: seksaš se - umreš, piješ ili pušiš- umreš ,a ova heroina koja je djevica koja ništa od toga ne radi preživi(no s druge strane ovo je jedan od prvotnih slashera takve vrste ,prije toga su bili Halloween i Black Christmas koje je Friday the 13th kopiro onda nakon toga bile su razne kopije tih filmova). Gluma je ok meni bila ništa posebno. Nijedan glumac koj je bio u filmu nije puno napredovo nakon filma osim Kevin Bacon. Ima malo kiksanja u scenariju ,no to ne oduzima zabavu filma

Mogu reči da se radi o dosta zabavnom i dobrom slasher filmu, sa dobrim obratom na kraju. Ovo je jedan od najboljih slasher filmova ikad .
Nije neko remek djelo , ali je svakako film klasika koju horror fanovi moraju bar jednom pogledat.

Ocjena 4/5
- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Srpanj 2007 (20)
Lipanj 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Evo još jednog bloga za recenziju filmova . Recenziram razne filmove ali najviše horrore jer mi je ipak to najdraži žanar. Nači će se i tu koji akcijski ili humorističan film. Ne pišem baš previše o filmu , no manje više napišem ono kaj mislim da je najvažnije. Meni je u filmu opčenito najvažnija zabava, ali i ostli su elementi isto važni, no zabava je ipak na prvom mjestu. Nadam se da će blog dosta dugo trajat , da će se meni dati pisati recenzije i da čete vi uživati čitajući moje recenzije.

Ovako ocjenjujem:
1- sranje
2- podnošljivo
3- dobro
4- vrlo dobro
5- odlično

Linkovi

Filmovi