subota, 21.04.2018.

Prati me Plavo

Nakon duge pauze eto mene natrag u blogerske vode. Zapustila sam blog i nekako se samo orjentirala na objavljivanje na fejsu i instagramu a za to vrijeme toliko je novih komada nakita izašlo iz moje male radionice da sam imala muku odakle uopće krenuti.

Odlučila sam za moju najdražu boju - plavu.

Moram priznati da se moram suzdržavati da ne radim baš sve u plavoj boji a ovi komadi koji slijede iz različitih su faza kroz koje sam prolazila proteklu godinu.

Zato bez puno priče, krećemo u prostranstvo plavoga...


Oznake: unikatni nakit, narukvice, naušnice, plavo

- 00:33 - Reci što misliš (7) - Print - #

subota, 25.03.2017.

Drvo života

Sinonim za snagu, moć, mudrost, čast, vitalnost, stabilnost. Direktno je vezan
sa onim nasljeđenim (korijen), ali isto tako od njega dobijamo dozvolu da sami potražimo svoje mjesto pod suncem (krošnja). Ono ne predstavlja sliku početka i kraja nego negira svako postojanje granica i zato je jedan od najjačih simbola vječnosti i beskonačnosti. Drvo je oličenje života jer ono čovjeku i svim živim bićima daruje najbolje od sebe – hranu, hlad, sklonište. U nakitu se nosi kao talisman životne snage, izdržljivosti i mudrosti.

U ovom postu pokazat ću vam dvije verzije drva života.

Prva je direktno napravljena na poludragom kamenu ahatu, kao privjesak za ogrlicu, na kožnim trakama...
...dok je kod druge sama krošnja sastavljena od poludragog kamenja.
Ljubičasta krošnja je od ametista, a crna od snježnog opsidijana.
Oznake: unikatni nakit, ogrlice, drvo života

- 16:00 - Reci što misliš (5) - Print - #

ponedjeljak, 20.03.2017.

Noć i danCrno i bijelo. Svjetlo i tama. Dobro i zlo. Jin i Jang.
Iako nazgled nespojive dvojnosti, one se u prirodi savršeno nadopunjuju.
Da nema noći ne bismo vidjeli ljepotu dnevne svjetlosti. Da nema svjetlosti ne bismo znali cijeniti noćnu tminu.

Da li samo crno......ili bijelo?Možda je ipak poanta u ravnoteži, razumijevanju i prihvaćanju različitosti, u kompromisima...I još samo podsjetnik ... u svemu crnom uvijek ima malo bijeloga, ali i obrnuto.Oznake: unikatni nakit, naušnice, narukvice

- 14:00 - Reci što misliš (10) - Print - #

srijeda, 15.03.2017.

Vremenska kapsula

Kad sam krenula sa izradom nakita bilo je to za mene nešto novo, interesantno, uzbudljivo i način da izrazim sebe i opustim se od svakodnevnih briga i stresova. Moji počeci bili su svakakvi i u to vrijeme isključivo sam bila zainteresirana za kombiniranje žice i staklenih perli i tu i tamo poneki poludragi kamen. Žice je potrošeno na stotine metara, brljalo se, ispravljalo i uvježbavalo. No, bez obzira da li je neki od komada nakita iskidan u djelove ili je opstao do dana današnjeg ja sam uživala u svakom trenutku stvaranja.
Odlučila sam vam pokazati neke od svojih prvih radova koje sam sinoć, nakon dugo vremena, izvukla iz „naftalina“. Iako je u mojoj škrinjici bilo doslovno svega i svačega danas ću vam pokazati nekoliko ogrlica iz mojih početničkih dana.
Bez previše opisivanja, vrijeme je da zavirite u moju vremensku kapsulu...Oznake: unikatni nakit, ogrlice, Nakit

- 13:25 - Reci što misliš (13) - Print - #

srijeda, 08.03.2017.

Valovito, lelujavo, vijugavo - naušnice

Ajde danas malo da vam zavijugam i pokažem par valovitih naušnica. Ljubičasti model neću stavljati u post jer je fotografinja već postavljena u desnom boxu odmah ispod Facebook linka na moju stranicu.
Ovo je par modela koje sam uspjela fotografirati. Na žalost, u početku nisam fotografirala svoje radove a u međuvremenu su već otplovili u druge vode.


Mačje oči u ružičastoj boji u kombinaciji sa bijelim staklenim perlamaPoludragi kamen tigrovo oko na žici. Jednostavno ali efektno.
(Ispričavam se na lošoj fotografiji. Nešto me nije išlo, svaka fotografija jedna mutnija od druge.)Opet tigrovo oko ali ovaj puta kombinirano sa tri veličine staklenih perli u tri različite boje.


Poludragi kamen jaspis u ljubičastoj boji također kombiniran sa staklenim perlama.


Crni swarovski kristali i zelene staklene perle u dvije veličine.


I na kraju drage moje da vam poželim...Sretan Dan žena!Oznake: naušnice, unikatni nakit

- 12:30 - Reci što misliš (12) - Print - #

ponedjeljak, 06.03.2017.

Naušnice od školjki

Nema me nema baš puno. To vam je tako kad se zavučem u svoj mali svijet u kojem vladaju perle, kristali i poludrago kamenje. No, ovoga puta odlučila sam pokazati naušnice od školjki. Kad sam krenula s jednom bojom, nisam se više mogla zaustaviti i napravila sam u četiri boje. Školjke u crvenoj boji su dužine 6cm do kukice dok su ostale 7.5cm do kukice. No bez obzira što su crvene kraće od ostalih, sadrže jednak broj školjki kao i ostale. 46komada po paru.
Koja boja bi bila vaš favorit?Oznake: naušnice od školjki, ručno izrađen nakit

- 11:30 - Reci što misliš (23) - Print - #

nedjelja, 26.02.2017.

Naušnice od perja, kristala i poludragog kamena

Pitate se zašto baš naušnice sa perjem?

Zašto ne?
Atraktivno, efektno i drugačije. Ovakav komad nakita zasigurno će privući svačiji pogled.

Poludrago kamenje, gdje svako ima svoje značenje i ljekovita svojstva, spojila sam sa perjem.

Perje predstavlja let i slobodu, kretanje izvan granica i ograničenja a različite boje također mogu dati dodatni smisao.

Pero plave boje predstavlja komunikaciju, prihvaćanje, izražavanje svoje istine, mir, nadahnuće, mentalne sposobnosti i znanja, veza s duhovima, duhovna zaštita i psihičke svijesti.
Zelena pera simboliziraju ljubav, emocije, međusobne odnose, praštanje, zdravlje, prirodu i duhove prirode, duhove biljaka i životinja, rast, plodnost, sklad, jedinstvo, novac, blagostanje i uspjeh.

Stoga, zašto ne spojiti zemaljsko sa duhovnim, ljekovito sa magičnim?
U krajnjem slučaju, za one kojima to i nije previše bitno, dovoljno će biti da je oku ugodno i drugačije.


Oznake: unikatni nakit, naušnice, perje, poludrago kamenje, kristali

- 17:35 - Reci što misliš (14) - Print - #

nedjelja, 19.02.2017.

Unikatni nakit - Tirkiz

Kako započeti neku svoju priču na blogu. Sjedim pred ekranom i što god smislim
ili je pretenciozno, ili dosadno ili glupo. Nama, blogerskim novajlijama, to ga dođe kao kad prvašići dođu prvi dan u školu.
Zato je možda onda ipak najbolje udariti poantu bez previše okolišanja.

Izrađujem nakit od poludragog kamenja, swarowski kristala, akrilnih i staklenih perli. Trenutno sam u fazi izrade naušnica.
Pa evo nekih modela.
Staklene perle u crnoj i boji bisera pletene s obje strane. U središtu i na dnu po dva komada poludragog sandstone kamena. Duljina do kukice 70mm.
Prozirne i smeđe staklene perle, duljina do kukice 70mm.Bijele latice od staklenih perli i poludragi kamen jaspis u ljubičastoj boji.A evo i jedan model sa koraljima.

Evo za početak ovih par primjeraka. Ostavite u komentaru svoje dojmove, lajkove ili kritike a voljela bih pogledati i neke od vaših kreacija.
Oznake: Nakit unikatni, ručno rađen

- 20:55 - Reci što misliš (12) - Print - #

<< Arhiva >>