umorno_oko

< svibanj, 2016 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Komentari On/Off

Opis bloga
Kako se osjeća četrdesetgodišnjak kao otac po prvi put?
A tokon svih ovih godin zabiluženo ča se događa oko mene ...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Linkovi ...
Blog.hr
HR vatrogasni portal
Gajnc novi mašogradski portal
Kaštelanski portal
Mašogadur

free web counter


Ovamo volin povirit ...
Eleonora Bego
Nenad Bego
Gogoo
Gustirna
Brod u boci
Ciovka
Informatičar staroga kova

Photobucket


... da ne zamirite, i ja san, davno, obaša cilu županiju, i šire, sa mlaznicon u ruci i brentačon na kostima, ma koliko mi šutjeli o tome ...
E, i zaboravija san napisat, član sam DVD "Mladost" čin san uspija nagovorit mater da mi se potpiše na pristupnicu, od 1977. godine.

Moji E-mailovi:
E-mail

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Arhiva ... po godinan
Srpanj 2004
Siječanj 2005
Siječanj 2006
Siječanj 2007
Siječanj 2008
Siječanj 2009
Siječanj 2010
Siječanj 2011
Siječanj 2012
Siječanj 2013
Siječanj 2014
Veljača 2015

12.05.2016., četvrtak

QUIZIMODO, finale 2016

Pub-kviz, formula natjecanja u znanju po grupama, u kafićima, uz piće, zaživila je kod nas od prije par godina. Kod mene osobno isto, taman u to vrime, otkrili smo čari kvizaških natjecanja po kafićima. Od prošle sezone su formu pritočili i u TV format, pa se rodila «Kvizna situacija» pod dirigentskom palicom svestranoga Maria Kovača.
Odavno zaraženi sa kvizaškim virusom, pauze između nastupanja po TV kvizovima smo koristili po kafićima, za više nego simboličke nagrade ... u šibenskoga «Azimuta» je to «gajba» piva, tj. 24 žetona za pivo, u «Quasimoda» je tura pića i tri karte za neki od događaja u klubu, po izboru ... koncert, predstava, ča van se svidi.
«Quizimodo», pub-kviz u klubu «Quasimodo» traje već nekoliko sezona. Ako se ne varam, naama je ovo treća sezona da nastupamo. Za razliku od «Azimuta» Užbeniku, ovde pitanja sastavlja profesionalac, a nema pretjerivanja samo po nekim područjima, ili iživljavanja sa vlastitim glazbenim ukusima nauštrb svih drugih. Tako da san od Šibenika lagano odusta, a još jedan od razloga je bija i to ča bi posli cjelovečernje seanse na podan skala katedrale Sv. jakova, iliti ispod četiri bunara, izaša vanka ka loše dimljeni pršut. Oli panceta, više nisan siguran. Jema dvi godine da «Azimut» obalazin samo liti, kad se igra na otvorenome, naravno, ako ne smeta piscu tekstova za M.P. Thompsona, rečenoga biskupa Ivasa koji stoluje u katedrali, sa druge strane skalina ...
Ali vratimo se mi «Quizimodu» ... kad bi van iša objasnit di je to, najlakše bi bilo reč da je na vrju pokojne robne kuće «Dalma», taman naviše onoga kantuna di je isto pokojna bila «Jugobanka» ... najbliži orjentir u susidstvu je neboder «Pomgrada» (je li i on pokojni?) i nekadašnjega kina «Split» koje je glumilo kazalište, dokle se užežin MIS-a nije sredilo ono staro, izgoreno, ča ga je bija podiga mrski tolomaš Bajamonti, oni ča je bija učinija i, opet pokojnu, Bajamontijevu funtanu.
Ne moreš nikako bez politike, u nas di god malo zagrebeš, badneš u koju priču od pri pedeset/sto godin i cilu priču đava odnese na politiku.
Nešto slično ka ako se slučajno zajebete pa idete čitat komentare po portalima. Najdalje nakon pet/šest komentari neko izbaci ono čuveno «a di si ti bija devedesetiprve» i svaka suvisla rasprava pristaje. Neću ništa više objašnjavat jerbo ću završit kod cara Dioklecijana cerek
Dunkve, do sad je igranje u «Quisimoda» dosta ovisilo i o faktoru sriće, jer je samo pobjednik sigurno iša dalje. Od ove sezone je uvedeno pravilo da prvih pet plasiranih igra sigurno u idućemu krugu, a deset se izvlači iz škartoca, i to obavljaa neko od ekipe pobjednika.
Nama, tj. mojoj ekipi «Nevera» je to očito bilo dobro došlo, jer smo priko sezone pokazali naajkonstantniju formu, pa smo do prid finalno kolo kviza bili prvi na tablici ...
U finalu sezone su igrali oni koji su kroz cilu sezonu ostvarili najviše bodova, tzv. petnaest veličanstvenih ...

 photo IMG_3521_zpsd88ryab7.jpg

 photo IMG_3526_zpsh5gn873k.jpg

 photo IMG_3528_zpslswsgjyn.jpg

 photo IMG_3530_zpstynf8ne6.jpg

 photo IMG_3532_zpsjyzjfkag.jpg

 photo IMG_3535_zpspq3hbbn3.jpg

 photo IMG_3540_zps0inqyvz5.jpg
Pobjednici cile sezone, nakon finalnog kola

 photo IMG_3542_zpsgh8tn9e9.jpg

 photo IMG_3548_zpsj546sf7w.jpg

 photo IMG_3551_zpsx2a2tnsx.jpg

 photo IMG_3553_zpsdxi2uq3t.jpg

 photo IMG_3558_zpskvxudsvb.jpg

 photo IMG_3559_zps8wrnqhmi.jpg

 photo IMG_3562_zpsejoanmif.jpg

 photo IMG_3564_zpsjeedrcah.jpg

Niko nije savršen, neke nisan uspija slikat, a neke san pak slika iz dva puta jer su in članovi dolazili u nastavcima ... sve je to svojon majstorskon palicon vodija rečeni sastavljač pitanja, kolumnista, pisac i voditel, Renato Baretić Barni ...

 photo IMG_3565_zps8biekh7c.jpg

... a na kraju san slika sve ekipe za uspomenu ...

 photo IMG_3570_zpsdcso9puq.jpg

... a zahvaljujući jednoj od navijačica naše ekipe, Marijani Pezelj, i ja san na par slika, onoj od naše ekipe i na ovoj skupnoj ...

 photo IMG_3569_zpsxd9l7wwk.jpg

Još jedna lipa pub-kvizaška sezona je završila, čestitan ekipi «Popovska open» koja nas je prišišala u finalu. Bad luck ... došli su nan pitanja koja nismo znali, klasika!
Ionako nan je ovo, gledano po sezoni, najbolji rezultat! Ka ča san već napisa u albumu slika na fejsu, da mi je ko ovo predložija na početku sezone, odma bi pita di triba potpisat!
A uspili smo par puta bit i prvi i pohodit klub na koncerete i predstave, a ne samo na kviz ... pozdrav do iduće kvizaške sezone, najesen!
Zdravi i veseli bili!!! mah mah mah

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.