**UMIROVLJENICI..sta sada?

11.09.2005., nedjelja

Zivot u naselju!


Eto prosle su godine , mnogo toga se je dogodilo, jedna stvar za sigurno napravili smo najbolju odluku da smo se preselili u Umirovljenicko naselje.
Iako sam na pocetku napravio dosta oko unita sredili smo sta smo zeljeli,ponekada i jos uvijek ako je
potrebno pomognem drugima koliko mogu.

Stariji ljudi uvijek trebaju nesto oko nove tehnike,ponekada rastumaciti upute za upotrebu nekoga aparata ili nastimati noviju televiziju ili video.
Iako nas je malo lijepo je vidjeti kako se te osobe brinu jedna za drugom, svako jutro susjedi pogledaju jedni druge da vide da su svi zdravi i uredu.
Ako je tko od njih u bolnici skoro svi ih posjetimo u prikladno vrijeme.
U slucaju kako se je dva puta u osam godina dogodilo, ako osoba nije u obicajno vrijeme vani iz unita ,a nije kazala da ide nekuda, pokusa se prvo sa telefonom, pa zvonjenjem na vrata, pa ako se osoba ne javi" poduzmemo po planu "glavni kljuc i obicno dvije osobe zajedno idu u unit.

Imali smo jedan slucaj da je zena pala i nasli smo je u kupaonici ,zvali smo prvu pomoc ,otpelali su je nesvjesnu u bolnicu ....umrla je istu noc od izljeva krvi u mozak.

Drugi slucaj stariji gospodin je umro u spavanju....eto nije lagano vidjeti i preci preko toga ...ali koliko puta cujemo na novostima....starija osoba nadjena mrtva u stanu nakon par mjeseca, jer ima mnogo osoba koje nemaju bliznje rodbine ili kontakt sa osobama.

Uvijek je bolje zivjeti u zajednici i imati susjede koji se brine jedni o drugima.

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2005  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Opis starijih osoba, kakav zivot vode i sta ih ocekuje, razlicita smjestanja i briga isto kao i promjene u generacijama...i ostalo....teme ja o Iseljinicima ali i o hrvatskim umirovljenicima.,