Linkovi



Udruga odgajatelja Hrvatske

Osmjeh - Primorsko goranska županija

Krijesnice - Međimurska županija

Maraška - Zadarska Županija

KOOD - Varaždinska županija

KamPanel - Splitsko dalmatinska županija

Udruga odgajatelja Koprivničko križevačke županije - Koprivničko križevačka županija




Informacijski i Referalni centar



Klikni i "skini" bojanke za djecu





Naši sponzori:



Luka rent Agency

Anel d.o.o.

TINA-Co-SOLIN d.o.o.

Kopiring d.o.o.

Omonia d.o.o.

Scout


Photobucket



...Kad se male ruke slože...hrvatska
Nek' se daleko čuje
kampanel sa svetoga Duje

Maraške s njima nek pjevaju strasno
KOOD nek zbori jasno i glasno.

Krijesnice nek svijetle te časne staze
Riječani nek nas "Osmijehom"maze
.
.
.
Na kraju tek počela je priča
uz zagrebačku Udrugu dječjih vrtića....

tekst: onadruga

kiss mah

Ovdje možete skinuti naše brošure, obavjesti, pristupnice....

Kampanel pristupnica
Brošura KamPanel
Roditeljstvo
Adaptacija


Udruga odgajatelja Splitsko-dalmatinske županije KamPanel

ponedjeljak, 23.11.2009.

Radionica "Vrtić po mjeri djeteta" -dr sc Maja Ljubetić,doc

Radionica u Solinu je okupila 80-tak odgojitelja iz gradskog vrtića " Cvrčak" ,te privatnog dj.vrtića "Pipi duga čarapa".
Sretni smo što je toliko odgojitelja prepoznali važnost i korisnost predavanja naše drage dr sc Maje Ljubetić koja je još jednom naglasila i podsjetila odgojitelje koliko je važno vršiti samoprocjenu u svakodnevnom radu, u odnosima s djecom ,u odnosima s roditeljima ali i s kolegama.
Osim predavanja koje nas je poučilo najsuvremenijim načinima na koje bi odgojitelji trebali djelovati i gdje je je istaknuta važnost dobrog odnosa s roditeljima iz grupe , odgojitelji su se podijelilii u grupe te dobili pitanja za samovrednovanje svoje prakse.
Na taj su način krenuli odmah u promjene i u poboljšanje svoje neposredne prakse.










- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.11.2009.

"Loša ponašanja djece i kako im pomoći"

Gradska knjižnica Marko Marulić, Split

Radionica "Loše ponašanje djece i kako im pomoći"

Radionica u GGMM je (na neki način) bila druženje sa svim zainteresiranima koji su željeli čuti malo više o ponašanju djece i o učinkovitim metodama odgoja.
Osim roditelja,bili su nazočni i neki odgojitelji ali i neki studenti predškolskog odgoja,što nam je izuzetno drago jer je to pokazatelj da se fakultetski obrazuju i nove zaiteresirane generacije.

Tema je izabrana zbog mnogih upita roditelja o ovoj problematici.


Hvala GGMM na suradnji i hvala svima koji su prepoznali da odgojitelji mogu doprinjeti poboljšanju odgoja djece u obiteljima.














- 22:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.11.2009.

Obnova članstva

POŠTOVANI I DRAGI,

POZIVAMO SVE ODGOJITELJE ,RODITELJE I STRUČNE SURADNIKE
(članove i one koji to još formalno nisu) DA OBNOVE SVOJU ČLANARINU U 2009 GODINI TE DA BAREM NA TAJ NAČIN POMOGNU I DOPRINESU PROMOCIJI ODGOJITELJSKE STRUKE I POBOLJŠANJU STATUSA ODGOJITELJA U SPLITSKO -DALMATINSKOJ ŽUPANIJI.

Osim što aktivno sudjelujemo u promjenama za poboljšanje satusa odgojitelja u društvu aktivno se zalažemo i za pravo DOŠKOLOVANJA ODGOJITELJA na Filozofskom fakultetu u Splitu ( i općenito u Hrvatskoj ) te očekujemo da se to uskoro i ostvari.
Također djelujemo kao stručna i moralna potpora odgojiteljima kojima je to potrebno, te održavamo radionice za osnaživanje odgojitelja.

KamPanel JE DO SADA OSTVARIO SURADNJU SA SVIM UDRUGAMA ODGAJATELJA RH ,te s mnogim:

- STRUČNJACIMA I STRUČNIM SURADNICIMA (PEDAGOZIMA,DEFEKTOLOZIMA,ODGOJITELJIMA..)
- OBITELJSKIM CENTROM SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE
- KLUBOM TRUDNICA I RODITELJA SPLIT
- SRODNIM UDRUGAMA IZ SPLITA
- LOKALNOM ZAJEDNICOM

UKLJUČILI SMO SE U HUMANITARNE AKCIJE ,TE AKTIVNO SUDJELUJEMO U NACIONALNOJ KAMPANJI PROTIV TJELESNOG KAŽNJAVANJA DJECE U KOJOJ JE ODRŽANO 15-TAK AKTIVNOSTI USMJERENIH TOM CILJU.

Imamo potporu Ministarstva obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti , a dobili smo potporu i priznanje Grada Splita.
U kontaktu smo s mjerodavnima u Gradu kako bi se poboljšali uvjeti i mogućnosti zapošljavanja odgojitelja i zadovoljavanje stvarnih potreba roditelja i djece ,ali i odgojitelja.

Na ovom linku možete dobiti malo više informacija:

http://www.udruga-odgajatelja.hr/forum/viewforum.php?f=230

Zahvaljujemo na povjerenju!

P:S: uplate možete izvršiti na broj žiro računa : 2330003-1100401638


- 15:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.11.2009.

Gradska knjižnica Marko Marulić Split

Poštovani roditelji!

Odjel za djecu i mlade priprema seriju druženja i razgovora sa stručnjacima različitih profila (pedagozi, psiholozi, odgojitelji, pedijatri,...) na različite teme koje pretpostavljamo da će Vas zanimati. Želja nam je da se u neformalnom i opuštenom razgovoru roditelja i stručnjaka pokuša pripomoći u odgoju djece. Najvažniji nam je cilj pomoći našoj djeci rasti u što sretnijem svijetu...

Novi dogovoreni termini, gosti i teme su:


Srijeda, 11. 11. 2009. u 17.30 sati
Željana Vivodinac, odgojiteljica : „ Loša ponašanja djece i kako im pomoći “
Organizator: Udruga odgajatelja KAMPANEL
Srijeda, 18. 11. 2009. u 16.30 sati

MALI RAZGOVORI O DOJENJU ( svaka treća srijeda u mjesecu)
Dr. med. Irena Zakarija Grković: „ Povratak kući – kako znati kada je dijete gladno?“
Organizator: Koordinacioni odbor – potpora zajednici dojenju
Utorak, 01. 12. 2009. u 17.30 sati

Dr. Snježana Kapor Jeričević, spec. pedijatar: „Ciklus cijepljenja kod djece“ ( Kako i kada cijepiti svoje dijete? Koja cjepiva se smatraju obveznim i zbog čega? Upoznajmo nova cjepiva! Kako djeluje cjepivo protiv sezonske i svinjske gripe na djecu?)
Organizator: Klub trudnica i roditelja Split

O novim temama i terminima ćemo Vas na vrijeme obavještavati – na našoj web stranici, oglasnoj ploči knjižnice ili nas možete slobodno nazvati na 685-020.

Vaši knjižničari!


*******
BAJKAONICA – svakog drugog četvrtka u mjesecu u 16.30 sati, glumica Andrijana Vicković i redateljica Marica Grgurinović pričaju bajke djeci.... Dovedite svoje dijete i zajedno uronite u čudesan svijet bajki ...gdje je sretan kraj neminovan!
*******


- 20:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 03.11.2009.

DJEČJI TJEDAN 2009


5.-11. listopada 2009


Dječji tjedan jedna je od najstarijih aktivnosti Društava Naša djeca, prepoznatljiva široj javnosti, a okuplja najviše djece i odraslih u gradovima i općinama Hrvatske. Provodi se kontinuirano već 56. godina u organizaciji Društava Naša djeca kojih trenutno u Hrvatskoj ima više od 90.



Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana, ove godine od 5. do 11. listopada 2009., s tim da se prvi dan u Dječjem tjednu obilježava i kao Međunarodni dan djece.

Organiziranjem Dječjeg tjedna želi se usmjeriti pozornost najšire javnosti prema položaju, pravima i potrebama djece u lokalnoj zajednici, te se u tim danima organiziraju posebne i prigodne aktivnosti djece i za djecu.

Dječji tjedan je prilika i za poticanje volonterskog rada odraslih za djecu i s djecom te za aktivnu participaciju djece u životu i aktivnostima svoje lokalne zajednice, pa i šire.

Tradicionalne poruke Dječjeg tjedna su: Ljubav djeci prije svega! kojom se izražava odnos odraslih prema djeci i Odrasli, slušajte nas! kojom se izražava glas djece.

Društva Naša djeca su se ove godine uključila i u Kampanju Vijeća Europe protiv tjelesnog kažnjavanja djece, te će se i tijekom Dječjeg tjedna održavati aktivnosti u cilju smanjenja nasilja nad djecom u svim područjima: u školi, ostalim ustanovama za djecu te posebice u obitelji.

Savez DND Hrvatske ove godine obilježava 20 godina od usvojenja UN-ove Konvencije o pravima djeteta , te 10 godina od pokretanja akcija „Gradovi i općine – prijatelji djece“ te „Za osmijeh djeteta u bolnici“ kojima se navedena Konvencija implementira u lokalnim zajednicama Hrvatske, s ciljem uvažavanja i zadovoljenja potreba djece.

19 gradova i općina u Hrvatskoj nositelji su počasnog naziva „Grad/općina – prijatelj djece“ dok je ukupno 75 njih uključeno u akciju i provode razne aktivnosti u cilju što boljeg ostvarivanja prava i potreba djece. I ove godine se očekuje da će novih 6 gradova i općina zadovoljiti kriterije za dobivanje počasnog i obvezujućeg naziva.



18 bolnica/dječjih odjela u Hrvatskoj su nositelji počasnog naziva „Bolnica/dječji odjel – prijatelj djece“ te primjenjuju holistički pristup bolesnom djetetu, promiču i primjenjuju humanizaciju bolničkog liječenja djece kako bi se maksimalno smanjio boravak djeteta u bolnici, omogućio svakodnevni posjet i boravak roditelja uz djete te organizirale i igre i kulturno zabavni sadržaji za djecu tijekom njihovog boravka u bolnici.

PROGRAMI OBILJEŽAVANJA DJEČJEG TJEDNA U DRUŠTVIMA NAŠA DJECA možete naći na stranicama Savez-dnd

- 19:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

FORUM – KAZALIŠTA NA TEMU PROTIV TJELESNOG KAŽNJAVANJA DJECE




Split, 02.11.2009.god.

Povodom obilježavanja Dana konvencije UN o pravima djeteta
20.11.2009. u 18:00 h u
Gradskoj knjižnici “Marko Marulić”
DRUŠTVO NAŠA DJECA – SPLIT
Poziva Vas na
FORUM – KAZALIŠTA NA TEMU PROTIV TJELESNOG KAŽNJAVANJA DJECE


Projektom pod nazivom „Radionice forum-kazališta za djecu i roditelje u DND-a na temu tjelesnog kažnjavanja djece“ uključili smo se u Nacionalnu kampanju protiv tjelesnog kažanjavanja djece pod sloganom „Trebam ljubav“ koja je u Hrvatskoj započela početkom siječnja ove godine, a traje tijekom 2009. godine.

Nositelj Kampanje je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s tijelima državne i lokalne uprave i samouprave, ustanovama, županijama, gradovima i općinama, obiteljskim centrima i udrugama. Svrha Nacionalne kampanje je da se kroz niz organiziranih aktivnosti, usmjerenih najširoj javnosti, djeci, roditeljima, odgojno-obrazovnim i javnim ustanovama, organizacijama civilnog društva, skrene pozornost na prisutnost zlostavljanja djece i njihova tjelesnog kažnjavanja kao društveno krajnje neprihvatljivog oblika ponašanja koje na dijete i društvo ostavlja trajne posljedice.

Cilj foruma je da se djeca osvijeste i nauče prepoznavati razne oblike tjelesnog kažnjavanja kojemu znaju biti izložena u obitelji-ustanovama, te da roditelji steknu komunikacijske vještine za nenasilno odgajanje djece.
Forum kazališta istražuje problem i potiče na djelovanje, a da pri tome ne nudi nemoguća i nerealna rješenja problema. To je metoda interaktivnog kazališta koju je razvio Augusto Boal, a koristi se u preko sto zemalja svijeta i ima primjenu u najrazličitijim sredinama koje žele prorađivati problematiku kroz dramski pristup.

Voditeljica metode forum-kazališta je gđa. Zvjezdana Čagalj.


S osobitim poštovanjem,
Predsjednica
Društvo Naša djeca – Split
Rajka Režić

- 19:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (6)
Srpanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (4)
Travanj 2010 (7)
Ožujak 2010 (3)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (3)
Studeni 2009 (6)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (15)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Glitter Words

Udruga odgajatelja Splitsko dalmatinske županije




Odavno se pokazala potreba za jednom Udrugom koja bi povezala sve odgajatelje koji vole svoj posao i koji su dobri stručnjaci ali i osjećaju probleme vezane za struku. Odgajatelji iz neposredne prakse znaju koliko napora i ljubavi treba da bi se u uvjetima u kojima rade uspjele zadovoljiti individualne potrebe djece. No, to nije jedini problem . Veliki problem koji muči odgajatelje cijele Lijepe naše jest što je struka odgajatelja na neki način degradirana i koliko god da se donose zakoni koji se tiču predškolske djece, sve to jako malo i nedovoljno utječe da se priznavanje stručnosti odgajatelja podigne na jedan nivo koji ta struka zaslužuje.
Samim tim, odgajateljima nisu omogućena jednaka prava koja imaju neke njima srodne struke, učitelji, nastavnici i profesori. Uvjeti u kojima odgajatelji rade ( satnice, broj djece, prostori dnevnog boravka ,nejednake plaće gradskih i privatnih vrtića ) su loši i pored svih inicijativa tijekom godina, nije se promijenilo ništa ili se promijenilo jako malo.
Upravo zbog gore navedenih razloga ali najviše zato što volimo svoj posao, djecu , što poštujemo kolege i roditelje djece iz naših skupina, te ponukane znanstvenom činjenicom da su prve godine života najvažnije za zdrav razvoj i odrastanje djece, odlučile smo osnovati Udrugu u kojoj ćemo promovirati našu struku i baviti se navedenim u djelatnostima udruge.
Mnogim odgajateljima nije omogućeno da se usavršavaju iz različitih razloga, a upravo im Udruga želi osigurati to pravo i mogućnost organiziranjem stručnih skupova, informiranjem i surađivanjem s njihovim ravnateljima i lokalnom zajednicom. Isto tako želimo odgajateljima koji se bave stresnim poslom i imaju problema s profesionalnim oboljenjima koja u pravilu dolaze zbog stresa ali i fizičkih uvjeta rada, omogućiti da se organiziraju ovisno o svojim interesima i hobijima kako bi na neki način prevladale stres i pomogle svom psihofizičkom stanju.



KamPanel

obavještava




Poštovani ravnatelji( -ce ), kolegice i kolege,


Obavještavamo vas da je osnovana udruga odgajatelja „ Kampanel “ u svrhu okupljanja odgajatelja, te ostalih zainteresiranih i kreativnih osoba u svrhu promicanja struke, povećanja kompetencije odgajatelja i poboljšanja kvalitete rada s djecom predškolskog uzrasta u skladu s Humanističkom razvojnom koncepcijom predškolskog odgoja Republike Hrvatske.

Ciljevi udruge su :
* Usmjerenost na stručno napredovanje odgajatelja i njihov profesionalni rast i razvoj, te promicanje rada odgojitelja predškolskog odgoja
* Osmišljavanje različitih programa i projekata poticajne okoline predškolske djece, te objavljivanje radova i članaka
* Osnaživanje odgajatelja organiziranjem radionica, seminara i skupova za članove Udruge
* Predlaganje mjera za poboljšanje profesionalnog statusa i uvjeta rada odgajatelja odgovarajućim tijelima i provođenje mjera sa odgovarajućim tijelima
* Kvalitetna suradnja s kulturnim , gospodarskim i drugim subjektima u lokalnoj zajednici ( Ministarstvo prosvjete i športa, AOO, Filozofski fakultet, gradska uprava, kazališta, i slično ), te suradnja sa srodnim udrugama i institucijama
* Informiranje odgajatelja o načinima i metodama stručnog usavršavanja, te informiranje odgajatelja i javnosti o radu i postignućima udruge
* Podizanje kvalitete rada organiziranjem stručnih, tematskih, kreativnih radionica i seminara osluškujući potrebe i interese odgojitelja
* Pomoć u organiziranju i sudjelovanje na stručnim skupovima
* Formiranje radnih skupina sa različitim zadacima
* Povezivanje s ostalim sličnim udrugama u zemlji i inozemstvu
* Javna predstavljanja rada Udruge putem medija vezano uz njene ciljeve i djelatnosti

Prve godine života su najvažnije za zdrav razvoj i odrastanje djece, a prva odgojno obrazovna ustanova u životu obitelji jest vrtić gdje posljednjih godina odgojitelji i stručni suradnici jako puno istražuju i unapređuju svakodnevnu praksu i odnos prema djeci , roditeljima i općenito obitelji.
Pozivamo sve zainteresirane da se učlane u udrugu i/ili da nam se pridruže svojim idejama, prijedlozima i aktivnošću.

Odgojitelji-osnivači udruge odgajatelja „ Kampanel “








KamPanel

poziva na suradnju




Poštovani,

Obavještavamo Vas da je Udruga odgajatelja „KamPanel“ započela sa konkretnim djelatnostima i radom:


- Ostvarena je suradnja sa drugim udrugama odgajatelja, koje su osnovane u Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu, Rijeci i Zadru.
Prvi zajednički projekt će biti anketiranje odgojitelja kako bi se dobilo stvarno stanje u dječjim vrtićima na različite teme. Jedna od tema su stavovi i mišljenje odgojitelja o važnosti doškolovanja i cjeloživotnog učenja, potreban stupanj stručne spreme ( dvogodišnji, trogodišnji ili pak četverogodišnji studij ) i općenito interes i inicijativa za posjećivanjem stručnih seminara i radionica, te mogućnost ostvarivanja istog.

- Pokrenuli smo inicijativu i za suradnju s filozofskim fakultetom u Splitu koja će se očitovati uključivanjem studenata u rad i planirane projekte udruge, te ukazivanjem na važnost i ispitivanje mogućnosti promjene zakona o doškolovanju odgojitelja.
Ovo je također zajednički projekt svih udruga odgajatelja Republike Hrvatske gdje će svaka udruga djelovati na svom području

- prvi „izlazak“ udruge „ KamPanel“ u javnost, prije promocije koja će se održati početkom studenog jest sudjelovanje na Sajmu beba, mama i trudnica koji će se održati 11.,12. i 13. listopada na Žnjanu, gdje ćemo imati izložene plakate s fotografijama gdje će roditelji moći vidjeti raznovrsnost aktivnosti u jaslicama i vrtićima, formirat ćemo kutak info-odgojitelj gdje će odgojitelji sa višegodišnjim iskustvom i stručnim usavršavanjima iza sebe odgovarati na različita pitanja roditelja o radu u vrtiću, aktivnostima, organizaciji dana, adaptaciji, prehrani i mnogim drugima..Dijelit ćemo i brošure o spomenutim temama, organizirat ćemo malu kreativnu radionicu i kratko predstavljanje posjetiteljima.

- Započeli smo s upisom članova. Članom može postati bilo koja zainteresirana i kreativna punoljetna osoba koja će na bilo koji način doprinijeti promicanju odgojiteljske struke, doprinijeti kvalitetnoj suradnji roditelja i dječjih vrtića, te unapređenju rada u dječjim vrtićima.

Nadamo se da ćemo suradnju ostvariti na obostrano zadovoljstvo.

Ukoliko nam se želite pridružiti već sada, na Sajmu beba nekom stručnom brošurom vaših pedagoga, psihologa ili nekom drugom..., plakatom, volontiranjem ili na neki drugi način, bit će nam drago.

Ukoliko želite da vas posjeti netko od članova udruge kao bismo pojasnili eventualne nejasnoće ili vas informirali o samom radu ili pak samo odgovorili na vaša dodatna pitanja, molimo vas da nas kontaktirate i rado ćemo se odazvati. Ako vam trebaju dodatne obavijesti koje ćete proslijediti svojim podružnicama, a želite da vam ih dostavimo, također nam se javite.

Radujemo se međusobnim kontaktima i zajedničkim aktivnostima.


Srdačan pozdrav!



Osnivači i članovi udruge odgajatelja „ KamPanel"
Pjesmice za Download




Dragi posjetitelji
OVDJE možete "skinuti" prekonekoliko pjesmica koje će Vas podsjetiti na Vaše djetinjstvo ili obnoviti Vašu kolekciju pjesmica koju imate u svojoj glavi.