petak, 03.08.2018.

Održavanje normalne tjelesne težine

Foto Internet

Želimo živjeti zdravo, izgledati poput američkih filmskih zvijezda i da se okreću za nama na ulici ili plaži ?

Kako bismo uspjeli u tome, veoma bitna stvar je zdrava prehrana i održavanje normale tjelesne težine. Izgladnjivanjem ili konzumacijom umjetnih preparata postižemo cilj, ali pritom uništavamo ostale mehanizme metabolizma.

Uz svakodnevnu tjelovježbu i pravilnu prehranu, bez umjetnih dodataka, također ćemo ostvariti zacrtani cilj, a naše tijelo će biti zdravije no ikad.

Foto Internet

Kako bi naše tijelo zdravo funkcioniralo, potrebne su hranjive tvari kojih nema u fast foodu i drugim gotovim proizvodima.

Ukoliko imamo problema s viškom kilograma, nisu nam potrebne razne dijete. Naime, s dijetama je problem taj što tijekom dijete naše tijelo razvija osvetnički pothvat radi gladovanja i ukoliko nismo psihički stabilni - dolazi do kontraefekta.

Stoga je bolje konzumirati zdravu hranu (voće, povrće,...) i jesti uravnoteženo, nego se stalno podvrgavati nekim dijetama.

Foto Internet

Naš metabolički sustav ne zna što napraviti sa pizzama, burgerima, čokoladom, šećerom i masnoćama, ali jako dobro zna što će s mrkvom, tikvicom, patlidžanom, jabukom, breskvom i ostalim povrćem i voćem.

Foto Internet

Dakle, kako bismo održali normalnu težinu, presudna je ispravna prehrana. Stoga, trebali bi se odreći junk fooda i gotovih proizvoda, te se držati svježih namirnica s pregršt hranjivih tvari.

Foto Internet

Odlazak u supermarket na prazan želudac je kobna pogreška. Budući smo gladni, u supermarketu trčimo od police do police kao da smo za volanom Formule 1 i na koncu kupimo previše. Normalno, kupimo i previše nezdrave hrane. Stoga, prije odlaska u supermarket pametno je nešto zdravo prigristi kako bismo izbjegli utrku Formule 1 u trgovini.

Foto Internet

Ipak, bez obzira na unesenu količinu hrane u organizam, svakodnevna tjelovježba je dušu dala za zdravlje našeg organizma.

Svako kretanje se računa, iskoristimo priliku !

Oznake: održavanje idealne tjelesne težine, zdrav život, hranjive tvari, mislimo na vlastito zdravlje

- 14:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.