nedjelja, 05.08.2018.

Dan domovinske zahvalnosti


Danas je Dan domovinske zahvalnosti. Dan na koji se prisjećamo ratnih devedesetih kada se stvarala naša država. Danas se s tugom prisjećamo i naših poginulih branitelja koji su dali svoj život za Hrvatsku.
Hvala svim našim hrvatskim braniteljima što su nam omogućili da živimo svoji na svome, u svojoj državi.

Ponosni smo na Vas !

Oznake: Dan domovinske zahvalnosti, hrvatski branitelji, Oluja

- 13:55 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 21.07.2018.

Za dom...

Foto Internet

Nekoliko dana nakon trijumfalnog dočeka hrvatskih nogometnih reprezentativaca u Zagrebu, Zadru, Splitu, Imotskom, Omišu i ostalim gradovima odakle dolaze naši Vatreni, a ne zaboravimo Donji Miholjac, povukla se priča i razne polemike oko nazočnosti Marka Perkovića Thompsona u autobusu Vatrenih.

Mnogi Hrvati se pitaju da li je Thompson smio i trebao biti tamo i da li je trebao izvesti performans na Trgu Bana Jelačića.

Ako pogledamo tko je zapravo taj hrvatski ratnik iz Čavoglava, što je sve dao za domovinu i koje sve priče kruže o njemu, onda je posve jasno da je simbol ratnika iz DR-a morao biti taj dan tamo gdje je i bio. On je naš hrvatski branitelj. Jedan od onih koji su 90-ih svojom srčanošću i borbenošću stvorili našu Hrvatsku. Kako je i rekao izbornik, da nije bilo hrvatskih branitelja koji su položili svoj život za domovinu, ne bi bilo ni kockastog dresa.

Stoga, osuđivati nazočnost Thompsona na dočeku Vatrenih je pljuvanje po svemu što su naši dečki napravili u Rusiji, a time pokazujemo kako nam je sve to nebitno i kako nam nije ni stalo do povijesnog uspjeha hrvatskog sporta. Najgore je, pak to, što ne samo da pljujemo po sportašima, nego i po hrvatskoj povijesti i svim žrtvama Domovinskog rata.

Thompson je zasigurno u svom životu nakon rata napravio dosta pogreški u privatnom životu i deklarirao se suprotno stajalištima "velikih Hrvata", ali to nije i ne smije biti razlog da pljujemo i gazimo našu povijest. Bila ona ovakva ili onakva, lijepa ili gruba, ona će uvijek biti uz i u nama.

"Moramo ju prihvatiti i nastaviti dalje, te poštivati njenu važnost." - rekao je general Ante Gotovina na povratku iz Haaga.

ZA DOM... SPREMNIII !!!

Oznake: Marko Perković Thompson, doček Vatrenih, devedesete, povijest hrvatskog sporta, povijest Hrvatske, poštivanje hrvatske povijesti, hrvatski branitelji, Moja domovina

- 13:58 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.