******************************************************************************** Hard times come again no more
Let us pause in life's pleasures and count its many tears,
While we all sup sorrow with the poor;
There's a song that will linger forever in our ears;
Oh Hard times come again no more.
Tis the song, the sigh of the weary,
Hard Times, hard times, come again no more
Many days you have lingered around my cabin door;
Oh hard times come again no more.
While we seek mirth and beauty and music light and gay,
There are frail forms fainting at the door;
Though their voices are silent, their pleading looks will say
Oh hard times come again no more.
There's a pale drooping maiden who toils her life away,
With a worn heart whose better days are o'er:
Though her voice would be merry, 'tis sighing all the day,
Oh hard times come again no more.
Tis a sigh that is wafted across the troubled wave,
Tis a wail that is heard upon the shore
Tis a dirge that is murmured around the lowly grave
Oh hard times come again no more.
- 7 jaja - moze i ona koja se vec moraju potrositi da vam se ne vuku po hladnjaku
- jogurtova casa milijeka ( oko 2 dl)
- cheddar sir - po zelji (ili neki drugi sir - naribani) - a moze i bez kad ga nema
- ostaci kravljeg sira da se potrosi iz hladnjaka (recimo oko 3 velike zlice?)
- 7 zlica Gustina (kad nema Gustina, dobro je i obicno brasno)
- Turkey Bacon (ako nema, moze i obicna slaninica domesticus vulgaris narezana na sitne komadice)
- mala glavica crvenog luka sitno nasjeckano
- pola crvene paprike sitno nasjeckano
- par maslina (a sto drugo nego sitno nasjeckano)
- bijeli luk u minimalnim kolicinama, pravi ili u prahu
- vrlo malo soli i papra (ne previse, slanina ispusta slanocu)
- suhi kopar po zelji
- bosiljak po zelji
Prvo se sve zajedno dobro zmucka i provjeri konzistancija.
Kolicine gore navedene su podlozne prilagodbi jer sve ovisi o tome kakav vam je kraveci sir - ako je smjesa rijetka, dodajte malo brasna.
Eksperimentiranje je majka dobre papice.
Nadalje, prvo premazite lim maslacem i zagrijte ga. Smjesu izlijte u vruc podmazan lim i pecite jedno dvadesetak minuta na 180-200C - ovisno o pecnici.
Kad je gotovo, moze se lijepo rezati na kriske i prije serviranja prosarati po povrsini s malo ketchupa/senfa/majoneze/parmezana - sto se vec ulovi u hladnjaku.
Ne moze ne uspjeti, u osnovnu smjesu jaja i mlijeka se moze nabacati sitno nasjeckano povrce koje sam gore navela, ali dobro ide i sa kuhanim kukuruzom iz konzerve, celerovom stapkom, ribanom mrkvicom (ne, ne ribam je posebno za tu prigodu, to kad mi ostane od salate), sitno nasjeckanim kiselim krastavcima...
Kao sto rekoh - eksperimentirajte.
Utrosak vremena: malo vise od pet minuta na pranje i sjeckanje povrca, muckanje i sve ostale potrebne radnje. Onda obrok vodi sam o sebi brigu u pecnici dok ga ne izvadite.
Doduse, ovdje kupujem dimljenu Turkey bacon (purecu slaninu), vec tanko narezanu na dugacke kriske, pa sjeckanje ide brze i lakse.
Disclaimer: ovaj post nije inspiriran poplavom dobrih postova o hrani u zadnje vrijeme nego upravo kao sto rekoh - dobrim nedjeljnim doruckom...
Cuko se jos oblizuje.
Starter za sve vas u ovo suncano nedjeljno jutro ...