Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tyche

Marketing

Nedjeljni dorucak

Upravo zavrsen...

Za dvije osobe + cuko potrebno otprilike:

- 7 jaja - moze i ona koja se vec moraju potrositi da vam se ne vuku po hladnjaku

- jogurtova casa milijeka ( oko 2 dl)

- cheddar sir - po zelji (ili neki drugi sir - naribani) - a moze i bez kad ga nema

- ostaci kravljeg sira da se potrosi iz hladnjaka (recimo oko 3 velike zlice?)

- 7 zlica Gustina (kad nema Gustina, dobro je i obicno brasno)

- Turkey Bacon (ako nema, moze i obicna slaninica domesticus vulgaris narezana na sitne komadice)

- mala glavica crvenog luka sitno nasjeckano

- pola crvene paprike sitno nasjeckano

- par maslina (a sto drugo nego sitno nasjeckano)

- bijeli luk u minimalnim kolicinama, pravi ili u prahu

- vrlo malo soli i papra (ne previse, slanina ispusta slanocu)

- suhi kopar po zelji

- bosiljak po zelji

Prvo se sve zajedno dobro zmucka i provjeri konzistancija.

Kolicine gore navedene su podlozne prilagodbi jer sve ovisi o tome kakav vam je kraveci sir - ako je smjesa rijetka, dodajte malo brasna.

Eksperimentiranje je majka dobre papice.

Nadalje, prvo premazite lim maslacem i zagrijte ga. Smjesu izlijte u vruc podmazan lim i pecite jedno dvadesetak minuta na 180-200C - ovisno o pecnici.

Kad je gotovo, moze se lijepo rezati na kriske i prije serviranja prosarati po povrsini s malo ketchupa/senfa/majoneze/parmezana - sto se vec ulovi u hladnjaku.

Ne moze ne uspjeti, u osnovnu smjesu jaja i mlijeka se moze nabacati sitno nasjeckano povrce koje sam gore navela, ali dobro ide i sa kuhanim kukuruzom iz konzerve, celerovom stapkom, ribanom mrkvicom (ne, ne ribam je posebno za tu prigodu, to kad mi ostane od salate), sitno nasjeckanim kiselim krastavcima...

Kao sto rekoh - eksperimentirajte.

Utrosak vremena: malo vise od pet minuta na pranje i sjeckanje povrca, muckanje i sve ostale potrebne radnje. Onda obrok vodi sam o sebi brigu u pecnici dok ga ne izvadite.

Doduse, ovdje kupujem dimljenu Turkey bacon (purecu slaninu), vec tanko narezanu na dugacke kriske, pa sjeckanje ide brze i lakse.

Disclaimer: ovaj post nije inspiriran poplavom dobrih postova o hrani u zadnje vrijeme nego upravo kao sto rekoh - dobrim nedjeljnim doruckom...

Cuko se jos oblizuje.

Starter za sve vas u ovo suncano nedjeljno jutro ...



Ostajte u dobru.





Post je objavljen 21.03.2010. u 08:42 sati.