TV blog

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

RSS feed TV bloga

Ukloni/prikaži komentare

Napomena: komentare na tekstove mogu pisati i oni koji nemaju blog (ostavite prazna polja „Korisničko ime“ i „Lozinka“).

Čemu ovo služi, a još i ne radi?!?

Zemaljska, kablovska i satelitska TV i radio, štampani mediji i komentari onoga što oni donose

Hiper(bez)veze

najbolja SatTV stranica u Ex-Yu
forum o SatTV
elitesecurity forum
kablovski forum

Saučesnici

Banda plaćenička ;)
Stanovnik pustog ostrva
Umetnička duša
Blesava brbljivica

Svađajte se s autorom



Brojač



Song of the moment

Com'e' Straordinaria La Vita
Dolcenera

Ci sono momenti
che passano in fretta
e il tempo che vola
sa di sigaretta.

Ci sono momenti
che pensi alla vita
ed altri in cui credi
che e' proprio finita.

E ti viene da vivere
e ti viene da piangere
e ti viene da prendere un treno
andare lontano e lasciare tutto com’e'
che qui non e' facile
e ti senti fragile
eh qui dove tutto quello che conta e' quello che senti
e sentire com’e', sentire com’e'…

Com’e' straordinaria la vita
com’e', coi suoi segreti, i sorrisi, gli inganni

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

E ti viene da vivere
e ti viene da piangere
e ti viene da crederci ancora
provare a lottare e dare il meglio di te
che qui non e' facile
e ti senti fragile
eh qui dove tutto quello che conta e' quello che senti
e sentire com’e', sentire com’e'…

Com’e' straordinaria la vita
com’e',
che ti fa credere, amare e gridare

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

Ieh ieh ieh
ieh ieh ieh
ieh uohohohohohou

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

E mi viene da ridere
e mi viene da vivere!
Eh!

ponedjeljak, 26.09.2005.

Još jedan muzički kanal

Marina Perazić u spotu grupe Denis&Denis „Soba 23“ Balkanmedia, kuća koja se dosad uglavnom prodajom diskova i kaseta sa domaćom muzikom i filmovima dijaspori, odlučila se na osnivanje muzičkog TV kanala. Kanal, pod imenom Balkanmedia TV, po principu funkcionisanja sličan je MusicBox kanalima na kojima gledaoci biraju koja pesma ide sledeća, jedino što se glasanje ne odvija skupim SMS-ovima, već putem elektronske pošte. Probno emitovanje muzičkih spotova započelo je u nedelju ujutru pod sloganom „Malo vježbamo“. Kanal zasad emituje isključivo putem satelita, a očekuje se da će biti uvršten u ponude kablovskih operatera s područja cele bivše SFRJ. Za emitovanje se koristi najpopularniji satelit Hotbird na 13° istočno. Frekvencija je 10,971 GHz, polarizacija horizontalna, protok 27,5 MS/s, FEC 3/4. Time je Balkanmedia dostupna gotovo svim vlasnicima satelitskih prijemnika u regionu i celoj Evropi.

Trenutno gledaoci mogu da glasaju za jednu od oko 450 muzičkih numera (između dva glasanja treba da prođe 5 minuta) različitih muzičkih pravaca (rock, pop, hip-hop, folk i etno). U ponudi su najzastupljeniji muzičari iz Srbije, a nešto manje iz BiH. Nažalost, još uvek se čeka na odobrenje većine hrvatskih muzičkih kuća i umetnika da se i njihovi spotovi zavrte na ovoj stanici. Muzika je šarolika, a nasuprot mom očekivanju, narodnjaka je svega petnaestak odsto (svaki šesti-sedmi spot). Ohrabruje najava koja se vrti na ekranu, a u kojoj piše da će svaki muzički pravac imati svoj trosatni blok, što će svakako omogućiti da svi preskoče neželjene izvođače. Od srpsko-crnogorske muzičke scene nedostaju zvezde City Recordsa (meni baš i ne), a prisutni su Bajaga, Zdravko Čolić, Balašević, Partibrejkersi, Rambo Amadeus, Jarboli, Darkwood Dub, Eyesburn, Vlado Georgiev, Van Gogh, Riblja čorba, Bilja Krstić, Beogradski sindikat, Galija, Saša Matić, Aca Lukas, Ceca, Dragana i drugi. Iz Bosne se zasad vrte Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Haris Džinović, Osman Hadžić i još poneki (fale Bijelo dugme, Dino Merlin itd), a iz Hrvatske ponekim spotom su prisutni Tony Cetinski, Edo Maajka, Vesna Pisarović, Ivana Kindl, Dražen Zečić što će reći da fali dobar deo tamošnjeg prvog ešalona pop-muzike (Gibonni, Prljavo kazalište, Oliver Dragojević, Parni valjak, TBF, Severina, Vanna, Colonia itd). Makedoniju predstavljaju Vlatko Stefanovski i Toše Proeski, a nisam zapazio prisustvo izvođača iz Slovenije na listi, mada bih svakako voleo da se zavrti poneki spot Videosexa i Lačnog Franca. U arhivi se nalaze i stari spotovi, pa su se tako mnogi gledaoci obradovali kad su videli spot grupe Denis & Denis (vidi sliku).

Balkanmedia je lestvicu postavila visoko i očekuje se da će u doglednom roku izbor biti proširen na par hiljada spotova (potrebno je doći do spotova novih, ali i nabaviti najveće hitove već prisutnih izvođača) čime će ovo postati daleko najraznovrsniji muzički medij na našim prostorima. Takođe se očekuje poboljšavanje kvaliteta slike koji još uvek nije zadovoljavajući, s obzirom na pojavljivanje kockica u slici pri dinamičnim scenama. Kanal je zamišljen kao čisto komercijalan projekat čije će finansiranje pokrivati reklame, a Predrag Marjanović, šef te firme u vrlo plodonosnoj razmeni mišljenja na ex-Yu sekciji Satelitskog foruma najavio je da će biti izbegnuto emitovanje „faca iz teheranskog folk pop tabora“ i da će se njegova kuća truditi da prikaže kvalitetnu muziku, nasuprot onoj koju tabloidi forsiraju. Za decembar su najavljene prve emisije koje bi trebalo da se emituju iz svih velikih gradova u regionu. Ovo ne bi trebalo da bude veliki problem, jer već postoji Balkanmedia Internet magazin koji obrađuje teme s muzičke i filmske scene, mada na način vrlo sličan tabloidima.

Treba još napomenuti da se planira i Internet distribucija kanala i emisija, što će korisnici broadbanda i te kako znati da cene, posebno što je najavljeno korišćenje kodera koji će omogućavati gledanje u punoj PAL rezoluciji.

Ovakav start kanala (vrte se samo spotovi bez reklama uz kratke informacije o izvođačima) bio je iznuđen, jer je početak ionako bio najavljen za prvi oktobar, a količina pristiglih spotova ne bi ni tad bila impresivna. Zbog svega toga su se čelnici Balkanmedije odlučili da krenu s emitovanjem kako bi svi videli da se radi o besplatnom kanalu koji će uređivati gledaoci svojim glasovima i uverili se da je koncepcija dobra. Time će se stvoriti pritisak gledalaca na kablovske operatere da počnu da distribuiraju ovaj kanal (Balkanmedia TV ne traži naknadu za distribuciju kanala, a dozvoljava i lokalnim stanicama da preuzimaju njen signal pod uslovom da ga ne menjaju), a i muzičari će se lakše odlučivati da dozvole emitovanje svojih spotova kada jednom vide o čemu je reč.

U nedelju se većina pesama zavrtela pošto je stiglo 3 ili 4 glasa za njih elektronskom poštom, pa ako hvatate Hotbird i na spisku trenutno dostupnih pesama imate svog favorita, lako možete da ga gledate na svom malom ekranu pošaljete li nekoliko glasova.

U svakom slučaju, još jedan kanal koji teži da izbegne političke zamke i ponudi dobru zabavu svim ljudima dobre volje na ovim prostorima. Što se mene tiče, nadam se uspeh biti toliki da se ubrzo može oformiti i poseban kanal za narodnjake kako bih mogao da uživam u Balkanmediji bez prekida.
- 01:30 - a šta ti misliš (1) - pretvori u hardver - link na ovaj post

<< Arhiva >>