TV blog

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

RSS feed TV bloga

Ukloni/prikaži komentare

Napomena: komentare na tekstove mogu pisati i oni koji nemaju blog (ostavite prazna polja „Korisničko ime“ i „Lozinka“).

Čemu ovo služi, a još i ne radi?!?

Zemaljska, kablovska i satelitska TV i radio, štampani mediji i komentari onoga što oni donose

Hiper(bez)veze

najbolja SatTV stranica u Ex-Yu
forum o SatTV
elitesecurity forum
kablovski forum

Saučesnici

Banda plaćenička ;)
Stanovnik pustog ostrva
Umetnička duša
Blesava brbljivica

Svađajte se s autorom



Brojač



Song of the moment

Com'e' Straordinaria La Vita
Dolcenera

Ci sono momenti
che passano in fretta
e il tempo che vola
sa di sigaretta.

Ci sono momenti
che pensi alla vita
ed altri in cui credi
che e' proprio finita.

E ti viene da vivere
e ti viene da piangere
e ti viene da prendere un treno
andare lontano e lasciare tutto com’e'
che qui non e' facile
e ti senti fragile
eh qui dove tutto quello che conta e' quello che senti
e sentire com’e', sentire com’e'…

Com’e' straordinaria la vita
com’e', coi suoi segreti, i sorrisi, gli inganni

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

E ti viene da vivere
e ti viene da piangere
e ti viene da crederci ancora
provare a lottare e dare il meglio di te
che qui non e' facile
e ti senti fragile
eh qui dove tutto quello che conta e' quello che senti
e sentire com’e', sentire com’e'…

Com’e' straordinaria la vita
com’e',
che ti fa credere, amare e gridare

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

Ieh ieh ieh
ieh ieh ieh
ieh uohohohohohou

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

E mi viene da ridere
e mi viene da vivere!
Eh!

četvrtak, 01.09.2005.

MTV adria počeo sa emitovanjem

Spot grupe Ramirez na MTV adria Iako je bilo najavljeno da će emitovanje početi u avgustu, MTV adria je danas, prvog septembra počeo sa svojim emitovanjem, nekodirano preko malo poznatog satelita Amos preko kojeg emituju još neke ex-Yu televizije: Prva (SI), Nova (HR) i OBN (BiH). Paralelno sa ovim satelitskim emitovanjem koje će u skoroj budućnosti biti šifrovano, kablovski operateri u zemljama bivše Juge zamenili su MTV Europe novim kanalom pa će tako novi kanal od samog starta biti dostupan velikom broju gledalaca uglavnom u urbanim centrima. Signal je na satelit Amos podignut još pre gotovo mesec dana, a poslednjih par dana ispod MTV logotipa je stajao i natpis „X days to MTV Adria“. Stereo signal je uspostavljen tek danas (pre toga je radio samo desni kanal), a slika se popravila (prejak kontrast, svetlosive nijanse su bile bele) tek kad su prestali preuzimati MTV Europe u 20h.

Program MTV adria je započeo tačno u 20h, najpre nekakvim miksom nekoliko numera uz kadrove iz najrazličitijih spotova, a zatim pesmom grupe U2 „Beautiful day“. Prvi lokalni spot je pripadao slovenačkoj grupi Siddharta (pesma „Ring“) i emitovan je oko 20.25. Od lokalnih izvođača tokom prve večeri smo još videli i Laibach, Lollobrigidu, Ramirez (vidi sliku), Dubioza kolektiv i još neke. Radi se o predstavnicima urbanog zvuka, pa se može izvući zaključak da MTV neće forsirati tzv. „zvezde estrade“ poput Severine ili Goce Tržan. Među izvođačima strane muzike bili su zastupljeni i najkomercijalniji ešaloni, ali i tvrđi zvuk, počev od 50 cent i Black Eyed Peas, preko Joss Stone i Natalie Imbruglia, pa sve do Coldplay, The Hives, Kaiser Chiefs. Moglo bi se reći da su zastupljeni svi muzički žanrovi, a biće i specijalizovanih emisija za razne ukuse (Headbangers Ball - metal, Alternative Nation - indie, Superrock - rock, Party Zone - elektronska mjuza itd). Predviđeno je čak 5 top-lista: Adria Top 20 koja će pokrivati lokalne muzičke scene i svetsku muziku koja se ovde sluša, standardni Euro Top 20, Hitlist UK, US Top 20 i World Chart Express, poznat sa MTV Europe, koji emituje pesme sa različitih top-lista.

MTV je objavio da je ciljna grupa novog kanala populacija starosti od 15-35 godina, a izabrano je i osam voditelja (7 cura i 1 tip) sa prostora Slovenije, Hrvatske i BiH, koje smo večeras u kratkim spotovima tipa „imam samo pet sekundi, govoriću vrlo brzo“ mogli na brzinu i upoznati. Audicije u ostatku ciljnog područja pokrivanja (Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji) najavljene su za sredinu ovog meseca. Predviđeno je da 20% programa (i spotova, što će reći otprilike svaki peti spot) bude domaće proizvodnje, dok će preostalih 80% (emisija, ne spotova) biti titlovano na lokalne jezike. Oni koji su voleli da gledaju razne emisije na MTV Europe i drugim MTV stanicama uglavnom neće ostati bez njih. Punk'd ili po hrvatski: Jesam te, Pimp my Ride, Cribs, Celebrity Deathmatch, Boiling Points i druge biće emitovane i dalje.

Kvalitet slike je prihvatljiv, mada ne i idealan (čini se da je rezolucija 720x576 uz sadašnji protok prevelika) jer je za emitovanje dinamičnih spotova potreban veći bandwidth nego za klasičan TV program koji se sastoji iz filmova, serija i emisija iz studija. Tokom nekih spotova koji su imali nagle promene kadrova (npr. premijera spota grupe Sugababes) „kockanje“ je bilo primetno. Kvalitet zvuka je još lošiji i, iako bi se sa datim protokom mogli postići bolji rezultati primenom kodiranja tipa joint stereo, sada se maksimalna frekvencija u spektru kreće negde oko 12 kHz. Podsećam da obična FM radio stanica ima maksimalnu frekvenciju od 16 kHz, a CD zapis (teoretski) 22 kHz. Dakle, tehničari će svakako imati još posla narednih dana ukoliko žele da signal dovedu na prihvatljivi nivo.

Pokretanju kanala pažnja je posvećena i na medijima, pa je tako radio B92 recimo pogrešno javio da je MTV adria sa emitovanjem počeo jutros u 8 sati. Sve u svemu, ovaj će kanal doprineti ojačavanju domaće muzičke scene i svakako pozitivno uticati na njenu raznovrsnost.
- 23:59 - a šta ti misliš (0) - pretvori u hardver - link na ovaj post

<< Arhiva >>