< prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Pokušaj prvi
...pa na šta izrodi...

Linkovi
Blog.hr
Bljesak.info
Iskon.hr

Moje Vještice
Makedo
Crvena vještica :)
Alessandra
Crna vještica :)
Leonarda
Plava vještica :)

hometown

SMIJEŠAK, MOLIM! :)

20.12.2004., ponedjeljak
Jelena V.

Fiction by Trytobe





Jelena V. je i ovo jutro kasnila na posao. No, ona se nije zamarala time. Često je isticala da je i pri rođenju kasnila i da joj je time život određen. Dok je tražila mjesto za svoju staru bubu na pretrpanom parkiralištu, kroz glavu joj prokaska da je opet zaboravila platit račune i da je krajnji rok istekao prošli tjedan. «Ma nema veze, sutra ću», promrmlja sebi u bradu i bez grižnje savjesti se uparkira na mjesto za invalide.
«Gospođice V.!» Jelena se ukopa u mjestu. Nadala se da će uspjeti proći neprimjećena kroz mramorni hol, ali oštar povik Debelog joj sruši iluzije. Duboko uzdahne, namjesti zavodljivi osmijeh br.6 i lagano se okrenu. Obrve joj se skupiše u čuđenju. I Debeli se smiješio. To u svoje 4 godine rada u tvrtki još nije vidjela. «Draga gospođice, već sam se zabrinuo za vas. Znam da se baš ne snalazite u prometu, i već sam pomislio da vam se nešto desilo.» Jelena se smeteno promeškolji i uspije protisnut da je sve u redu. Debeli još šire raširi mesnate usne. «Ovo neće na dobro izać'!», pomisli Jelena, protisnu pozdrav još uvijek nasmiješenom portiru, i brzim korakom se uputi prema liftu.
Novi šok dočekao ju je u uredu. Očekivala je hrpu neriješenih predmeta na svom stolu, ali umjesto toga radnom plohom je dominirala šalica još vruće kave. Gospođa L. je razdragano pozdravi: «Jelena, stigli ste. Nadam se da se nećete ljutit
što sam vam prčkala po stolu, ali sam si uzela za slobodu da vas malo rasteretim. Preuzela sam neke vaše slučajeve, nije zdravo da se zatrpavate poslom». Jelena velikim naporom uspije zatvoriti usta, razbistriti pogled i fokusirat se na gospođu L. Je li ona stvarno izgovorila te riječi? «Evo, napravila sam nam i kavu, da ugodno započnemo radni dan!», nastavi svoj monolog klon gospođe L. («Jer ovo ne može biti ona!», grozničavo je mislila Jelena), i pruži joj šalicu sa najnevinijom izrazom lica koji je Jelena ikad vidjela. Zvuk telefona trznu je. Podiže brzo slušalicu. «Gospođice V.? Budite ljubazni pa dođite do mene. Hvala.» Panika joj zavlada razumom! Šef je nikad nije osobno zvao. «Šta li hoće? Možda je ipak primijetio da nisam predala izvještaj za prošli mjesec? Ili traži opravdanje za one račune od prošlog tjedna? Ili…», razlog za razlogom joj je prolazio kroz glavu dok je koračala dugim hodnikom prema crvenim vratima (zar nisu u petak bila smeđa?). Lagano pokuca i pritisnu kvaku. Glavni ustade iz svog kožnog naslonjača i krenu prema njoj. Jelena ustuknu pred njegovim osmijehom (zar i on?!). «Dođite, gospođice, sjedite, moramo o nečemu porazgovarati», reče Glavni i pokaza joj na naslonjač nasuprot njegovom. «Aha, tu smo!», pomisli Jelena, «zato su svi fini! Dobivam otkaz pa svi likuju. Koji su to licemjeri, smiju mi se u oči bez imalo srama, ali neka doći ću i ja na svoje…». «Gospođice?», prenu je njegov glas, «prihvaćate li? Znam da je malo neočekivano, ali ja stvarno mislim da ste vi prava osoba za to mjesto. Odgovornost je veća, ali je i plaća u skladu s tim. Naravno, dobiti ćete i službeni auto na korištenje i plaćeni mobitel. Molim vas prihvatite ovo unapređenje, zadužili biste nas time!» Jelena poprimi boju praznog lista papira. Zar se ovo njoj dešava? Je li moguće?! Dobiva unapređenje?! Konačno malo sreće da se i njoj nasmije! Poče se glasno smijati dok je izgovarala riječi zahvale. «Da li bi Glavni zamjerio ako sad zavrištim od sreće?» pomisli. Izgleda da je to izgovorila na glas jer on dobrohotno klimnu: «Samo izvolite!» Napunila je pluća zrakom, otvori usta i pusti glas. Ali to nije bio njen glas. Nekako je više zvučao kao - …bip…bip…bip….
Jelena V. je i ovo jutro kasnila na posao.



- 13:09 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>