Najave koncerata
HRVATSKA

12.05.'07 One Piece Puzzle
Zagreb/Hrvatska > SC, FemFest

15.5.uto Suffocation + Natron + Scaffold + Beyond Redemption
Močvara, Zagreb (100/120 Kn)

25.5.pet Hladno pivo + Đubrivo + One Piece Puzzle
Šalata, Zagreb (80/100 Kn)

27.5. ned Behemoth + Machine Insufficiency + Toxicdeath + Monument
Močvara, Zagreb (110/130 Kn)

7.6. čet Dream Theater
Jarun, Zagreb (200/220 Kn)

11.6. pon Dismember + In Battle + Aleph
Klub Kocka, Split

12.6. uto Dismember + In Battle + Aleph + Corpse Grinder
KSET, Zagreb (80/95 Kn)

22.06. pet ZZ Top, The Cult, Ill Nino, Majke, Vatra itd..
Koprivnica/Hrvatska > DRAVA ROCK FEST - upad Trava: 4. mjesec:220 kn, 5. mjesec:250 kn, 6. mjesec:280 kn - Tribine: 4. mjesec:270 kn, 5. mjesec:300 kn, 6. mjesec:350 kn

23.6. sub NoMeansNo + COG + Pasi + One Piece Puzzle + Hesus Attor
Preluk, Rijeka

1.7. ned Type O Negative
Boogaloo Club, Zagreb (160 Kn)

3.7. uto Korn + Father + Popeye
Šalata, Zagreb (260 Kn)

15.09. sub Marduk
Zagreb/Hrvatska > KSET

22.09. sub Saxon
Zagreb/Hrvatska > Boogaloo

Live

INOZEMSTVO (u blizini)

06.05.'07 FINNTROLL, DIE APOKALYPTISCHEN REITER, TAROT, AFTER FOREVER, MACHINE MEN, ALL ENDS
Padova/Italija > Sottosopra

09.05.'07 FATHER
Ljubljana/Slovenia > Stadion Ilirija

02.06.'07 IRON MAIDEN
Ljubljana/Slovenia > Stadion Bezigrad - upad 49 Eura, pocetak u 21.00 h

14.06.'07 IRON MAIDEN
Venice/Italija > Heineken Jammin Festival

16.06.'07 KREATOR, AMON DIN
Beograd/Srbija > SKC

20.06.'07 MARILYN MANSON
Ljubljana/Slovenia > Krizanke - upad 30 Eura, pocetak u 20.00 h

Logo




07.05.2007., ponedjeljak

PURE HOLOCAUST

Znam, znam, već je prošlo više od tjedan dana, znam. Al' evo glavno da sam opet tu i što je još bitnije da je novi post gotov.

Kao što ste vjerojatno primjetili stavio sam tu s desne strane jedan mali mp3 player na kojem
možete poslušati neke pjesme ako hoćete. Nadam se da će vam se svidjet koja, al dodavat ću ih ja još s vremenom a i mijenjat.

Update-o sam i najave koncerata, a i recenzije albuma.
Ove recenzije koje sam stavio su za ovaj tjedan koji je doslovno na kraju, al ću ih pustit još par dana, a onda ću stavit nove za predstojeći tjedan.
Btw trudim se pronaći način kojim ćete moći preko linkova pregledati sve recenzije koje su bile
na mom blogu tj. napraviti nekih popis recenzija po tjednima objave.

Stavio sam i vas, moje najvjernije čitatelje, u linkove sa lijeve strane.

I to je sve što se tiče novosti.
Čitajte me i dalje a što je još bitnije ostavljajte komentare, hvalite me ili kritizirajte a ću
se potrudit pružit vam dovoljno informacija iz svijeta metala da bar djelomično zadovoljim vaše potrebe :)

Stay True!




Vijesti

- vikinzi Amon Amarth odustali od Metal Campa zbog sjeverno američke turneje

- na Metal Camp-u će nastupiti i zagrebački trash metal band Inciter

- na Metal Camp-ovoj službenoj stranici možete pogledati trailer za MetalCamp 2007.

- Zao ostao bez bubnjara Josh Walters-a

- online slike Kataklysma,Dimmu Borgira i Devil Driver-a sa koncerta u Chicagu ovdje

- snimku cijelog koncerta Arch Enemy-a s Download festivala možete pogledati online ovdje

- promocija nove pjevačica Nightwisha bit će 30. svibnja

- na nedavnom koncertu u Engleskoj goth-rockeri HIM su obradili pjesmu Napalm Death-a "You Suffer"

- pjevač System Of A Down-a, Serj Tankian, namjerava izdati solo album na jesen koji će se zvat "Elect The Dead"

- organizatori ovogodišnjeg Download festivala nazvali jednu od pozornica po Dimebagu Darellu (R.I.P.)


Zanimljivost

uskoro


Biografija

IMMORTAL



Immortal-logo

Jedan od mojih najdražih bendova. Definitivni kraljevi norveškog black metala (uz Burzum, Satyricon, Mayhem i sl.). Najdraži albumi su mi...ma gotovo svi :) Preporučujem svima koji vole malo žešći, bolji i drukčiji black metal.

Biografija...

Korijeni legendarnog norveškog benda Immortal sežu u kraj osamdesetih godina prošlog stoljeća, točnije u 1988., kada su u Bergenu osnovani death metal bendovi Amputation i Old Funeral. U dvije je godine svaki bend objavio dva dema, a Amputation su predvodili bubnjar Armagedda i Demonaz, da bi im se kasnije pridružio Abbath, koji je bio u Old Funeralu, uz ostale, s Vargom Vikernesom, kasnijim liderom Burzuma, a jedno vrijeme i s Demonazom.

Amputation 1990. godine prestaje s radom, ali, samo s tim imenom, obzirom da Abbath, Demonaz i Armagedda ubrzo osnivaju drugi bend, kojemu daju ime Immortal i koji u početnom periodu također svira death. Međutim, utjecaju nadirućeg blacka, a poglavito pokojnog Mayhemovog gitariste Euronymusa, jednog od ključnih ljudi u razvoju tog metalnog subžanra, nisu odoljeli niti oni, pa tako 1991. dolazi do stilske reforme.

Immortal

Nakon dva dema i EP-a "Immortal", grupa 1992. i 1993. godine objavljuje dva kultna black metal albuma "Diabolical Fullmoon Mysticism" i "Pure Holocaust", zahvaljujući kojima postaju jedan od vodećih bendova tog, u to vrijeme možda i najpopularnijeg metalnog pravca.

Sa sljedeća dva albuma, "Battles In The North" (1995.) i "Blizzard Beasts" (1997.) potvrđuju svoju kvalitetu i zadržavaju mjesto pri, pa moglo bi se čak reći i na samom vrhu. Tada iz grupe, koja je doživjela nekoliko promjena (Armagedda je otišao još 1992.), odlazi i Demonaz, međutim, ne u potpunosti, obzirom da za naredne albume piše tekstove, a bavi se i managerstvom. Dvije godine kasnije izlazi "At The Heart Of Winter", a odmah sljedeće, 2000., i "Damned In Black".

Popularnost ovog benda je, za razliku od većine koji su krenuli istovremeno, ali i prije i poslije njega, kontinuirano rasla, što nije prošlo nezamijećeno niti u Nuclear Blastu, s kojim potpisuju ugovor i 2002. godine objavljuju sjajan, po nekima i njihov najbolji album "Sons Of The Northern Darkness".

Imm

I tada, na vrhuncu popularnosti, u lipnju 2003. godine stiže vijest, koju su potpisali Abbath, Horgh i Demonaz, da se Immortal raspada, a informacije o tome bile su dosta škrte. Uglavnom su se, uz zahvalu fanovim široma svijeta koji su ih podražavali tijekom 13 godina i na svih sedam albuma, svodile na razlaz zbog 'obiteljskih razloga'.

Raspad benda bio je ogroman šok za vojsku blackera, čiji je omiljeni stil dosta brzo nestajao i opravdano su se bojali da je sa scene, nakon Emperora, zauvijek otišlo još jedno veliko ime. Uslijedile su potom tri godine bez prevelikih novosti, izuzmemo li neke tribute svirke, manje bitne angažmane i Horghov 'prelazak' u Hypocrisy.

A onda se nekako potajno počelo najavljivati da Abbath ima novi projekt, koji se zove I, a s njim su još Armagedda, zatim Ice Dale, gitarista Enslaveda, te ex-Gorgoroth & Sahg basista T.C. King.

To je ugodno iznenadilo njegove obožavatelje, a u kategoriju iznenađenja mogao se svrstati i stil kojeg su prezentirali na debitantskom albumu. Naime, iako je većina ljudi, s obzirom na ranije muzičko opredjeljenje članova novog benda, očekivalo veliku dozu infuzije posrnulom blacku, to se nije dogodilo, jer je I složio žestoki rock album "Between Two Worlds", s jakim utjecajima Motorheada i Black Sabbatha, ali i Venoma, Bathoryja, Immortala i još nekih kultnih bendova.


Immmm

Prvotno iznenađenje zamijenilo je veliko odobravanje onoga što Abbath radi. Iako se doista radi o kvalitetnom materijalu, stekao se dojam da su ga se fanovi toliko zaželjeli, da bi, što god da je objavio, vrlo vjerojatno bilo jednako dobro prihvaćeno. Jer, njegov je povratak značio da se pali ugasla nada o reunionu Immortala. Koji se u konačnici i dogodio.

Naime, negdje pri finaliziranju materijala grupe I, objavljena je najprije sramežljiva, a potom i službena informacija da se Immortal vraća. Mnogi su je primili s nevjericom, međutim, ona je ubrzo potvrđena, te je i službeno objavljeno da se, nakon legendarnog Emperora, vraća i Immortal, i to u postavi Abbath, Horgh, te novi basista Apollyon (Aura Noir, Apostasy). A kada su potvrđeni nastupi na Wackenu Open Airu, dva američka, te onaj na Metal Campu, dileme više nije bilo; Immortal je opet tu. Na veliko veselje brojnih štovatelja, kako blacka, tako i svih koji cijene vrhunske metal bendove.





Sastav:

* Abbath Doom Occulta (Olve Eikemo) - vokal, gitara
* Demonaz Doom Occulta (Harald Nćvdal) - prije gitara, sada piše stihove
* Horgh (Reidar Horghagen) - bubnjevi
* Apollyon (Ole Jřrgen Moe) - bass


Bivši članovi:

* Iscariah (Stian Smřrholm) - bass (1999-2002)
* Saroth (Yngve Liljebäck) - bass (live, 2002-2003)
* Ares - bass (live, 1998)
* Hellhammer (Jan Axel Blomberg) - bubnjevi (live, 1995)
* Grim (Erik Brřdreskift) - bubnjevi (live, 1993-1994)
* Kolgrim - bubnjevi (demo, 1992)
* Jörn Tonsberg - gitara (demo, 1989-1991)


Albumi:

* Diabolical Fullmoon Mysticism (1992)
* Pure Holocaust (1993)
* Battles in the North (1995)
* Blizzard Beasts (1997)
* At the Heart of Winter (1999)
* Damned in Black (2000)
* Sons of Northern Darkness (2002)


Web stranica:
www.immortalofficial.com


Web

Erzsébet Báthory - The Blood Countes



Coutess BathoryVećina od vas je bar nekad negdje čula za Erzsébet Báthory iliti Elisabeth Bathory ili za njen nadimak The Blood Countess ili možda za bend Bathory ili ste možda pročitali u stihovima Cradle Of Filtha-a o njoj, nije bitno, glavno da vam zvuči poznato.


E pa, Erzsébet Báthory je bila grofica (eng. countess) koja je živjela u Mađarskoj od davne 1560., kada se rodila, pa do 1614. ,kada je umrla. Dobila je nadimk Blood Countess (eng. grofica krvi) zato što se sumnjalo da je ubila i mučila "nekolicinu" žena (neki kažu i oko 600 žena). Kako je Grofica Bathory vrlo zanimljiva povijesna ličnost i poslužila je kao inspiracija mnogim metal bendovima mislim da je zaslužila da se pobliže upoznamo s njenim životom.


Ali, da ne bih ja bezveze tu pričao i solio vam pamet dat ću vam dvije web stranice na kojima se možete bolje upoznati sa životom naše Grofice.










http://www.crimelibrary.com/serial_killers/predators/bathory/countess_1.html

Na ovoj stranici nalazi se kompletna priča o Grofici Bathory podijeljena na 12 poglavlja (nisu prevelika ne brinite) i na njoj bi trebali saznat sve detalje koji vas mogu zanimati o Grofici.


http://bathory.org/index.html

Ova druga stranica je malo opširnija od prethodne i koliko sam shvatio njen autor je potomak Grofice Bathory. Na ovoj stranici također možete saznati puno toga o Grofici, ima i njenih slika, njenih slika made by fans, slika njenog dvorca itd. Jedino što je stranica po meni malo nepregledna.


Pa vi lijepo posjetite te stranice, nađite nešto zanimljivo pa mi javite ako nađete šta novo i recite mi kako vam se sviđa.

Slika

Metal treba

- 21:13 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Rujan 2007 (1)
Svibanj 2007 (1)
Travanj 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga!
METAL
Sve vrste metala i o svim mogućim stvarima vezanim uz metal.

METAL
Bendovi, albumi, pjesme, stihovi, slike, vijesti...

METAL
Up your ass!

666

Sve pohvale, primjedbe, savjete, slike, tekstove i sl. šaljite na e-mail :
Image Hosted by ImageShack.us

Najbolja igrica za True metalce/ke! OVDJE!

True 666

Kopiraj ovaj text na svoj blog/stranicu!












online
Preporuka benda/albuma
Od 30.04.'07. do 06.05.'07 :

BLACK
ZEMIAL - In Monumentum
9/10

DEATH / GRIND
INTO ETERNITY - The Scattering Of Ashes
9.5/10

TRASH
TANKARD - Kings of Beer
8/10

HEAVY
TAROT - Crows Fly Back
9/10

POWER
BLIND GUARDIAN - A Twist In The Myth
7.5/10

DOOM
WHISPERING GALLERY - Shades of Sorrow
9/10

PROGRESSIVE
DEVIN TOWNSEND - Synchestra
8.5/10

FOLK / VIKING
TALAMYUS - As Long As It Flows...
10/10

HRVATSKI BEND
UNDERCODE - Enlightening The World
9/10

Potpune recenzije na: Blabbermouth.net i na Cmar-net.org