Najave koncerata
HRVATSKA

12.05.'07 One Piece Puzzle
Zagreb/Hrvatska > SC, FemFest

15.5.uto Suffocation + Natron + Scaffold + Beyond Redemption
Močvara, Zagreb (100/120 Kn)

25.5.pet Hladno pivo + Đubrivo + One Piece Puzzle
Šalata, Zagreb (80/100 Kn)

27.5. ned Behemoth + Machine Insufficiency + Toxicdeath + Monument
Močvara, Zagreb (110/130 Kn)

7.6. čet Dream Theater
Jarun, Zagreb (200/220 Kn)

11.6. pon Dismember + In Battle + Aleph
Klub Kocka, Split

12.6. uto Dismember + In Battle + Aleph + Corpse Grinder
KSET, Zagreb (80/95 Kn)

22.06. pet ZZ Top, The Cult, Ill Nino, Majke, Vatra itd..
Koprivnica/Hrvatska > DRAVA ROCK FEST - upad Trava: 4. mjesec:220 kn, 5. mjesec:250 kn, 6. mjesec:280 kn - Tribine: 4. mjesec:270 kn, 5. mjesec:300 kn, 6. mjesec:350 kn

23.6. sub NoMeansNo + COG + Pasi + One Piece Puzzle + Hesus Attor
Preluk, Rijeka

1.7. ned Type O Negative
Boogaloo Club, Zagreb (160 Kn)

3.7. uto Korn + Father + Popeye
Šalata, Zagreb (260 Kn)

15.09. sub Marduk
Zagreb/Hrvatska > KSET

22.09. sub Saxon
Zagreb/Hrvatska > Boogaloo

Live

INOZEMSTVO (u blizini)

06.05.'07 FINNTROLL, DIE APOKALYPTISCHEN REITER, TAROT, AFTER FOREVER, MACHINE MEN, ALL ENDS
Padova/Italija > Sottosopra

09.05.'07 FATHER
Ljubljana/Slovenia > Stadion Ilirija

02.06.'07 IRON MAIDEN
Ljubljana/Slovenia > Stadion Bezigrad - upad 49 Eura, pocetak u 21.00 h

14.06.'07 IRON MAIDEN
Venice/Italija > Heineken Jammin Festival

16.06.'07 KREATOR, AMON DIN
Beograd/Srbija > SKC

20.06.'07 MARILYN MANSON
Ljubljana/Slovenia > Krizanke - upad 30 Eura, pocetak u 20.00 h

Logo




28.04.2007., subota

IMMORTALLY INSANE

Vidim svidio vam se blog, što mi je bila i namjera i drago mi je zbog toga.
Prvi post je iza nas, vrijeme je da se krene dalje. Koncept ostaje isti, malo informacija, jedna zanimljivost, biografija, web stranica i neka dojmljiva fotografija.

U prošlom postu sam rekao da ću pisat nove postove otprilike svaki drugi dan što je definitivno ispalo neistinito, al jebiga, ne stignem, a i za post mi treba prilično vremena, dok skupim sve informacije i sl.

I još nešto da vam kažem, tek toliko da znate, u narednim biografijama ću još pisat o relativno poznatim bendovima (Pantera, Immortal, Death, Cradle Of Filth i sl.) a onda ću preć na manje poznatije bendove tako da vas upoznam s nečim novim, a ko zna, možda otkrijete svoj novi najdraži bend :)

Eto, za sad toliko.

Stay True!




Vijesti

- Ron Johnson, frontman grupe Salem’s Wych, preminuo je 23. travnja 2007. u mjestu Lima, Ohio, od posljedica ozljeda zadobivenih u motorističkoj nesreći.

- pjesmu "Constant Motion" s Dream Theater-ovog novog albuma "Systematic Chaos" možete besplatno skinut Ovdje (samo ispunite formular i poslat će vam link na e-mail).

- Bruce Dickinson-ov Rock Show, emisija koju Dickinson vodi svake subote od 21h - 00h, također ove subote (tj. danas) ugošćuje bend Dream Theater. Live prijenos možete pratiti na BBC.co.uk.

- Black Label Society neće svirati na ovogodišnjem OzzFestu na kojem je ove godine upad besplatan.

- Six Feet Under stavili svoj video spot 'Ghosts Of The Dead' online.


Zanimljivost

Immortal (kao što već vjerojatno znate) nastupa ove godine na Metal Campu. Ali možda niste znali da su se oni definitivno vratili i da je reunion definitivan. Tako tvrde članovi Immortala na službenoj stranici gdje su i objavili slike s prvog koncerta nakon četiri godine pauze s Inferno festivala. Slijedeći koncert je od 22.-24.05. na Hellfestu u Francuskoj. Za novi album još neznaju, ali nije isključena ta opcija, prvo žele vidjet reakcije na povratak i na predstojeće koncerte pa će onda odlučit. Abbath također nastavlja radit i na projekt bendu "I" s kojim je nedavno i izdao album "Between Two Worlds", a u bendu je također i bivši član Immortala, Armagedda (na bubnjevima) dok stihove također piše Demonaz, kao i u Immortalu.

Immortal

Sadašnja postava Immortala izgleda ovako:


ABBATH – vocals, guitar

HORGH – drums

APOLLYON – bass


i naravno Demonaz u pozadini.





Biografija

PANTERA



Pantera-logo

Bend mog života. Bend koji me uveo u svijet metala i uz koji sam zavolio metal. Nažalost, bend kojeg više nema. (Dime R.I.P.)
Moja preporuka albuma: Cowboys From Hell, Vulgar Display Of Power i Far Beyond Driven!


A sad biografija...

Negdje u bespućima '80-ih godina ideja dva brata - Darrell i Vinnie Paul Abbott, s američkog juga prerasla je u nešto što se, dvadesetak godina kasnije naziva jednim od najboljih i najutjecajnijim metal sastava ikada – Pantera. Ipak, dio karijere u kojem su zajedno s prijateljima Rex Brownom i Terrence Leejem snimili nekoliko nepoznatih albuma s naglaskom na natapirane frizure, pao je u zaborav kada je na mjesto pjevača umjesto Leeja stao Phil Anslemo. Zajedno sa spomenutom trojkom, Phil je činio stalnu i udarnu postavu benda koja se nije mijenjala sve do razilaženja početkom ovog tisućljeća. Prvi album s novim pjevačem Power Metal iz 1988. poslužio je samo kao nadimak njihovom glazbenom izričaju i kao odskočna daska za potpisivanje ugovora i objavljivanje njihovog službenog prvijenca Cowboys From Hell iz 1990. Novi zvuk, eksplozivni koncerti, te dvije udarne himne Cemetery Gates i naslovna Cowboys From Hell pomogli su im da dobiju status velike nadolazeće atrakcije. Odmah nakon obilaženja svijeta i snimanja kućnog videa na kojem pokazuju svoju ljubav prema seksu, drogi, alkoholu i metalu ulaze u studio i snimaju veliki, sirovi i brutalni Vulgar Display Of Power. Više ni na televiziji nisu mogli proći nezapaženo i veliki datumi (jedan od njih je i odsvirani koncertu u Rusiji pred milijun ljudi) ispisani su u njihovim karijerama i samo je bilo pitanje vremena kada će se početi vrtjeti po poznatijim top listama svjetske glazbe.

Pantera boys

Nije se čekalo dugo. Ravno s ceste ušli su u studio i za samo 6 tjedana snimili zvukom jedinstven i moćan album. Album se zvao Far Beyond Driven i hitovi kao što su 5 Minutes Alone, I'm Broken, Becoming, te prva obrada u njihovoj karijeri - Planet Caravan (Black Sabbath) uveli su ih na prvo mjesto Billboardove ljestvice. Ne treba ni napominjati da su bili prvi sastav koji je tako ekstremnom glazbom uspio u tome. U njihovim životima, ipak, nije se mijenjalo puno. Duge i zabavne turneje, rasprodane dvorane diljem Amerike i Europe opet su ih 1996. dovele do vrata studija. Ovoga puta, kao i svaki uspješan bend, dopustili su si malo eksperimentiranja, usporili su tempo i pomaknuli se od beskompromisne žestine prethodnog albuma, te dobili The Great Southern Trendkill. No, i uz takve promjene stvorili su jedan od najžešćih i najboljih albuma godine koji je svojom mračnošću, demonskim vokalima i ogorčenom tematikom podijelio kritičare, te smanjio prodaju. Pokraj hitova Drag The Waters i War Nerve pjesme kao što su Suicide Note i Living Through Me pokazale su da droga uzima veliki zamah u životu Pantere te je došlo i do prvih problema. Pričalo se o Anselmovu distanciranju od benda i njegovih članova, te o raznim heroinskim slučajevima. Tenzije među članovima Pantere i međusobna neslaganja stanku su razvukla na dugih i sušnih četiri godine, što je samo na kratko prekinuto izdavanjem live albuma Official Live: 101 Proof (1997.). Tri godine kasnije snimili su pomalo nostalgičan, ali isto tako odličan Reinventing The Steel, koji djelomično zbog eksplozije novovalnog metala, a djelomično i zbog letvice koju je Far Beyond Driven postavio jako visoko, nije postigao očekivani uspjeh. Nova turneja i gostovanje na brojnim festivalima bilo je zadnje što smo od Pantere vidjeli. Phil Anselmo se i dalje posvetio svojim brojnim projektima među kojima su medijsku pozornost ostvarili samo Down (pridružio mu se i Rex Brown) i Superjoint Ritual, dok su se braća Abbott klela na vjernost svojoj Panteri, te novostvorenom grupom Damageplan nastavila gdje su stali.

Pantera

Iako se uvijek pričalo da će ih nevjerojatna kemija koja je vladala među 'četvero braće' vratiti zajedno na pozornicu i u studio, svaka nada umrla je 08.12.2004. Naime, točno 24 godine nakon ubojstva Johna Lennona, zaluđeni obožavatelj Pantere popeo se na pozornicu za vrijeme prve pjesme na jednom od koncerata Damageplana i priredio krvoproliće u kojem je brojnim hicima usmrtio Dimebag Darrell Abbotta i nekolicinu prisutnih. Smrt gitarističkog gurua još je jednom, zadnji put, bacila svjetlo na Panteru. Tuga u metal svijetu bila je velika, skoro kao i ostavština koju su nam ti dečki priuštili.

Dimebag

Sastav:

* Phil Anselmo - vokal
* Dimebag Darrell Abott - gitara i prateći vokal
* Vinnie Paul Abott - bubnjevi
* Rex Brown - bas

Bivši članovi:

* Terry Glaze - vokal i gitara
* David Peacock - vokal
* Donnie Hart - vokal
* Matt L'Amour - vokal
* Tommy Bradford - bas

Albumi:

1983. Metal Magic
1984. Projects in the Jungle
1985. I Am the Night
1988. Power Metal
1990. Cowboys from Hell
1992. Vulgar Display of Power
1994. Far Beyond Driven
1996. The Great Southern Trendkill Eastwest Records
1997. Official Live: 101 Proof
2000. Reinventing the Steel
2003. The Best of: Reinventing Hell


Web stranica:
www.pantera.com


Poslušaj:




Web

Goth/metal stvari (odjeća, obuća, nakit, oružja...)

Gothic store
Dakle ovako. Na ovoj stranici se nalazi sve što pravom gothičarki/ku treba (mogu i metalci nać nešto za sebe al u manjoj mjeri). Stvarno nema čega nema u ovom on-line shopu. Od majica, hlača, sexy donjeg rublja, nakita, čizmi pa sve do oružja, lampi, crazy kontaktnih leća i neznam čega ne. Definitvno će vam se bar nešto svidjet s ove stranice. No, kako slika govori više nego li 1000 riječi stavit ću vam tu par primjera pa pogledajte.

Moj savjet: Obavezno posjetiti, maznut starcima pare (lakše) il ih zaradit sam (teže) i kupit si nešto. :)
P.S. U tijeku je neka rasprodaja!


www.argoth.co.uk/



+ BONUS

Kako sam danas dobre volje dajem vam link za još jednu stranicu gdje možete uređivat svoju malu gothic lutkicu :) (samo za cure)

Gothic Doll


www.thedollpalace.com



Slika

Granny true

- 03:48 - Komentari (17) - Isprintaj - #

23.04.2007., ponedjeljak

THE BEGINNING OF NEW METAL HOLOCAUST

Nakon svih blogova koje vode mnogobrojni metalci i metalke iz naše zemlje vrijeme je i za jedan blog koji je posvećen uglavnom metalu a najmanje meni samome.

Ovdje ćete moći pročitati (naj)novije informacije vezane uz svijet metala. Bit će tu svega i svačega pa ovaj blog obavezno odmah srtpajte u svoje Bookmarke (Favorite).

Update bloga odnosno novi postovi će biti pisani otprilike svaki drugi dan, ja se nadam, vidjet ćemo kako će bit na kraju.

Sve svoje pohvale i kritike pišite u komentarima, ako ste sramežljivi pošaljite mi mail (desno), a ako slučajno nešto zajebem u smislu neke krive informacije svakako mi recite.

Stay True!




Vijesti

- Cradle Of Filth-ov gitarist Charles Hedger prodaje svoje dvije ESP (LTD) gitare. Zainteresirani nek pogledaju stranicu www.myspace.com/elyssia

- Sepultura-in raritetni TV performance iz 1990. online
Raritetni video clip na kojem Sepultura i Ratos de Porao izvode cover Ramonesa "I'm Not Jesus" na show-u brazilske televizije "TVMix", 1990., uploadan je na YouTube


Zanimljivost

Children of Bodom-ov slijedeći album će biti obrada pop pjesama. To je izjavio frontman grupe Alexi Laiho. Laiho kaže: Već smo obradili obrade od Ramones-a i Andrew W.K.-a pa čak i od Britney Spears, sad se mislimo, 'Jebote, trebamo napravit nešto što će šokirat svijet metala jer ljudi shvaćaju metal tako jebeno ozbiljno.' Sad smo se odlučili posvetit jedan album najgorim pjesmama u povijesti: Nelly Furtado, Gwen Stefani i slična sranja. U jednu ruku postoji faktor parodije pri stvaranju takvih pjesama, ali u drugu ruku kad pogledamo vidimo zapravo da i najjadnije pop pjesme mogu imat neku vrijednost ako su odsvirane dobro.

Na albumu se očekuju pjesme:
C.o.B.
Akon - Smack That
Justin Timberlake - Sexyback
James Blunt - You're Beautiful
Nelly Furtado - Maneater
Kevin Federline - Popozăo
Paris Hilton - Stars are Blind
Gwen Stefani - Hollaback Girl
Fall Out Boy - Dance Dance
Shakira - Hips Don't Lie
Pussycat Dolls - Don't Cha
Rihanna - SOS
Black Eyed Peas - My Humps



Biografija

SLAYER



Slayer

Slayer je američki thrash metal bend osnovan u Huntington Parku, Kalifornija, 1982.

Pionirski speed/thrash metal bend Slayer osnovan je u mjestu Huntington Park, Kalifornija 1982. godine kada su gitarist Kerry King i njegov prijetelj Jeff Hanneman formirali heavy metal band sa Tomom Arayom (vokal, bass) i Dave Lombardom (bubnjevi), dva talentirana glazbenika. Za manje od dvije godine, grupa je počela svirati svoj materijal po raznim klubovima, gdje ih je zapazio Brian Slagel, predsjednik diskografske kuće Metal Blade Records, koji ih je brzo primio. Slayerov prvi album Show no Mercy je izdan u prosincu 1983. i dobio je kritike da je to album pun maloljetničkog sotonizma sa recikliranim riffovima, i iako je intezivan, frenetični bubnjevi su napravili novo polje u metalu.

slayer-king

Nekoliko mjeseci poslije Slayer je izdao mini CD Haunting the Chapel, koji je potvrdio njihov heavy, bubnjem orijentiran zvuk. Sljedeći sporiji, mračniji album Hell Awaits izašao je 1985. godine i dao je bendu prvu priliku da okuse slavu prodavši 100.000 kopija u SAD-u iako su imali slabu promociju. Sada je underground osjećaj privukao pažnju rap impresatora Ricka Rubina (Run DMC) koji je potpisao grupu za diskografsku kuću Def Jam Records da poveća opseg žanrova koje on koristi. Slayerov prvi album za Def Jam bio je Reign in Blood koji je napravio proboj među metal kritikama i fanovima, kombinirajući brzinu punka i hardcorea sa gitarom i imidž poznatih metal bendova. Pjesme kao što su Necrophobic i Angel of Death imali su približno 250 beatova po minuti. Kroz album se najviše virtualizira speed metal, koji je utjecao na neke druge bendove. Slayer je dobio loše ocjene zbog njihovog sotonističkog i nazi izgleda i simbola, ali grupa je govorila da ne vjeruje ni u jedan sistem. Javno izvikivanje je prouzročilo da CBS Records, Def Jam-ov distributer, odbace Reign in Blood, tjerajući Def Jam da traže alternativnu distribuciju kroz Geffen; mnogi Slayerovi koncerti bili su pozdravljeni od strane protestanata ili čak otkazani. Bez koncerata i bez distibucije, došlo je veliko iznenađenje kad je Reign in Blood dosegao top 100 i otišao u gold izdavanje. Kako je Slayerova popularnost rasla, bend je patio od unutarnjih sporova. Bubnjar Dave Lombardo otišao je tokom turneje 1987.godine, ali se ubrzo vratio. Zamijenio ga je u tim trenucima Tony Scaglione koji je svirao za Whiplash. Njihov sljedeći album izašao je 1988. a nazvan je South of Heaven. Taj album označio je odlazak speed metala i vratio se više tradicionalnom metal zvuku. Uprkos tužbama kod fanova, album je dobio gold izdanje. Slayer je postao poznat po svojim energičnim koncertima, koji su bili konstantni tokom kasnih 80-ih. 1990. izašao je Season in the Abyss koji je utvrdio Slayerov status kao jednog od najvećih metal bendova na sceni, prodavši se u preko milijun kopija i dobijvši pohvale u svim metal magazinima. Kako bi najavili svoj veliki povratak, Slayer je napravio veliku turneju Clash of the Titans, koja je uključivala grupe kao što su Alice in Chains, Anthrax i Megadeth, i uglavnom neke lokalne bendove. 1991. Slayer je obilježio 10 godina postojanja tako što je izdao dvostruki live album Decade of Aggression, još jedan platinasti hit. 1992. došlo je do novih problema u bendu. Lombardo je provodio više vremena sa svojom ženom nego sa bendom, pa je izbačen iz benda. Zamijenio ga je Paul Bostaph, koji je prije svirao za Forbidden. Nakon što su odsvirali nekoliko koncerata sa novom postavom, Slayer je nestao sa scene i počele su kružiti glasine da će se grupa raspasti. 1993. grupa je radila na soundtracku za film Judgement Night, radeći sa raperom Ice T-om na obradi Exploitedove pjesme Disorder.

slayer-bend

Pred kraj 1994. godine, nova postava je izdala prvi album, brutalno brzi Divine Intervention. Iako se nije baš dobro prodao, zasjeo je na 8. mjesto u SAD-u i potvrdio da je thrash metal još uvijek popularan u '90-ima. Divine Intervention donio je opet loše ocjene zbog omota na albumu tj. zbog otkinute ruke na kojoj je urezano Slayer, pa su se albumi uskoro počeli i zabranjivati. Nakon skoro dvije godine turneje, bubnjar Bostaph otišao je iz Slayera kako bi nastavio raditi na svom starom projektu The Truth About Seafood. Njegova zamjena je došla iz grupe Testament. Bubnjar John Dette nije ostao dugo u Slayeru, manje od 6 mjeseci. Bostaph se potom vratio i 1996. godine grupa je snimila novi album Undisputed Attitude koji je sadržao obrade klasičnih punk bendova kao što su Minor Threat, D.I. i GBH. Sljedeći album bio je Diabolus In Musica koji je izdan na ljeto 1998. za Columbian Records. Album je otišao visoko na svim metal ljestvicama. Sljedeći Slayerov album izašao je u 2001. godini, a nazvan je God Hates Us All. Ovim albumom Slayer je pokazao da nemaju namjeru promijeniti svoj stil. Nakon tog albuma u grupu se vraća bubnjar Lombardo. Konačno nakon dugo vremena, 2006. Slayer je izdao svoj zadnji album Christ Illusion, kojem je prethodio mini CD Eternal Pyre.

Članovi benda: Tom Araya - bas, vokal (1982.-)
Kerry King - gitara (1982.-)
Jeff Hanneman - gitara (1982.-)
Dave Lombardo - bubnjevi (1982-1986., 1987.-1992., 2001.-)

Bivši Članovi: Tony Scaglione - bubnjevi (1986.-1987.)
Paul Bostaph - bubnjevi (1992.-1996., 1997.-2001.)
Jon Dette - bubnjevi (1996.-1997.)


Albumi:

Show No Mercy (1983.)
Haunting the Chapel (Mini CD, 1984.)
Live Undead (live, 1984.)
Hell Awaits (1985.)
Reign in Blood (1986.)
South of Heaven (1988.)
Seasons in the Abyss (1990.)
Decade of Aggression (live, 1991.)
Divine Intervention (1994.)
Undisputed Attitude (1996.)
Diabolus in Musica (1998.)
God Hates Us All (2001.)
Eternal Pyre (Mini CD, 2006.)
Christ Illusion (2006.)


Web stranica:
www.slayer.net/site.php


Poslušaj:





Web

TEMPLE OF THE VAMPIRE



Temple of the Vampire

Temple Of Vampire je internacionalna crkva koja predstavlja vampirsku religiju. Sjedište joj je u SAD-u gdje je i legalno registrirana od 1989.god. od američke vlade kao religija. E sad. Na stranici možemo naći "zakone" te religije, njihovu "bibliju", pa čak ima i neki mini forum. Također, imamo dva različita učenja a to su "The Vampire By Night" čiji je glavni moto "TEST EVERYTHING" i "The Vampire By Day" čiji je glavni moto "BELIEVE NOTHING". Detaljnije o ovome na njihovoj stranici.
Stranica je fora, zanimljivo napisana i sve to zvuči ful impresivno. Jedini uvijet da postanete njihov član je da kupite "Vampirsku Bibliju" :) Pa ko voli nek izvoli.

Moj savjet: Pogledajte, pročitajte, vidite pa odlučite :)

P.S. Ali bar imaju fora prstenove za kupit :)
Ring

www.vampiretemple.com




Slika

Grrrrr

- 23:16 - Komentari (16) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Rujan 2007 (1)
Svibanj 2007 (1)
Travanj 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga!
METAL
Sve vrste metala i o svim mogućim stvarima vezanim uz metal.

METAL
Bendovi, albumi, pjesme, stihovi, slike, vijesti...

METAL
Up your ass!

666

Sve pohvale, primjedbe, savjete, slike, tekstove i sl. šaljite na e-mail :
Image Hosted by ImageShack.us

Najbolja igrica za True metalce/ke! OVDJE!

True 666

Kopiraj ovaj text na svoj blog/stranicu!












online
Preporuka benda/albuma
Od 30.04.'07. do 06.05.'07 :

BLACK
ZEMIAL - In Monumentum
9/10

DEATH / GRIND
INTO ETERNITY - The Scattering Of Ashes
9.5/10

TRASH
TANKARD - Kings of Beer
8/10

HEAVY
TAROT - Crows Fly Back
9/10

POWER
BLIND GUARDIAN - A Twist In The Myth
7.5/10

DOOM
WHISPERING GALLERY - Shades of Sorrow
9/10

PROGRESSIVE
DEVIN TOWNSEND - Synchestra
8.5/10

FOLK / VIKING
TALAMYUS - As Long As It Flows...
10/10

HRVATSKI BEND
UNDERCODE - Enlightening The World
9/10

Potpune recenzije na: Blabbermouth.net i na Cmar-net.org