trudnica na kvadrat

15.01.2005., subota

Dobro i sunčano jutro...

Spavale čak 2 sata i 44 minute u komadu (ne pitajte kako točno znam sekundu u kojoj sam zaspala)...
Svima u Maksimiru (ne općini, baš parku :-) šaljem pusu...
Još smo u komadu... i pupčanom vrpcom vezane :-)
Nuki trenutno krmi k'o top... Ili ne? Štuca? :-)

Ja idem moljakati tatu da dođe po mene i vodi me u DM u, OBEĆAJEM, posljednji šoping prije nego gospodična dođe...
:-) Računam da, ako dobro rasporedim snage, možda uspijem izdržati tih 15 minuta na nogama i 20 sekundi u autu?

ltp

14.01.2005., petak

U Merkuru je bolje, u Merkuru je akcija :-)))

Haaaa, jesam vas...? :-) A znam da nebih trebala s ovakvim naslovima izljetati jer kada do akcije dođe, nitko mi više neće vjerovati... po principu "To je vuk, to je vuk!!!"

Daklem, bila jučer u kasnim popodnevno-večernjim satima kod krasne doktorice u Merkuru... Mao popričale, malo me raskopala, malo CTG-a... Sve 5 :-)

Gospodična unutra je uvrijeđena i iznenađena što ju se inkomodiralo pa smo se noćas dobrano družile s H-B kontrakcijama. Frajla je glavu ugurala u porođajni kanal i predstava može početi, no provjereno neuspješnim defektološko - socijalnopedagoškim metodama nagovaramo je da pričeka slijedeći tjedan...

Sve su mi obećali: i epiduralnu i carski i da se neću onesvjestiti jer će me pucati adrenalnom ako treba, no znam da to ukratko znači samo jednu stvar: prirodni porod jer mi je zdjelica porođajno kompetentna (citat). Jedino ih brine moja krhka građa ??? i nizina od 155cm... Dakle, obećala mi je doktorica da će do okuliste ovih dana :-)

A što se poroda tiče? Ma već mi je svejedno, pa neće trajati dulje od 2 dana (valjda), a ja sam, već neko vrijeme, u fazi:
VADITE MI TOOOOO VAN!

Anouk, voli te mama...

(a sve vas preostale uporne čitače - VAŠA LTP)

12.01.2005., srijeda

INFORMATIVKA :-)

Sjećate se te male, odvratne, naranđaste knjižice koju su neki od nas nosili s ponosom, a bogme nekada i sa strahom iz osnovne škole? Predmet čiste alijenacije: zabranjeno štivo u kojemu su nas olajavali najvažniji članovi naših malih života: roditelji s jedne i odgajatelji s druge strane...

E pa, meni treba jedna... A treba mi i jedna doba teta, drugarica, nastavnica, učiteljica ili, u konačnici, gospođa koja bi upisala pokoju riječ o meni, trudnoći i ostalim čudesima u proteklih x mjeseci. Pa da ja to sve ljepo skeniram i stavim vama na blog.

Neću se buniti ako unutra budu samo superlativi :-)

Ukratko, nas dvije smo valjda dobro, odnosno nadam se da Anouk jest, a ja sam fakat luda k'o praćka. Paranoidna praćka. Stalno mi se čini da mi nekaj curi (vodenjak), stalno me nekaj probada (ali naprijed, a ne u križima), stalno brojim koliko često se gospodična pomiče (a smirila se zadnjih 3 dana), stalno pipam i tvrdim da su joj 'pedale' puno niže na trbuhu no što su bile... Stalno mi se vrti (a kako neće kad se ne mičem od računala).
Stalno imam komplikacije jer sam se zakačila na jedan forum i pročitala sve što i nisam trebala :-)

Pere me savjest jer mi je trudnoća prošla u ludovanju (svi koji ste čitali znate da je to blaga riječ) umjesto u odmaranju i meditaciji.

Prvi puta sam odlučila raditi stvari spontano - a to me dovelo do toga da u ovim (oooo B(l)ože!!!) godinama postanem kampanjac - ja - žena ratnica, savjesna, marljiva, organizirana, isplanirana pčelica...) STRAŠNOOOO :-)

I sve ću ja to kao po PS-u (pravilo službe u bivšoj JNA - za vas malo mlađe:-) odraditi sama od sebe... Hoću vraga, sad kad se datum primakao vidim koliko olako sam shvatila tu igru donošenja na svijet jednog cijelog novog svijeta...

Jer moja (pas mater NAŠA) Nuki je jedan cijeli novi svijet za mene :-)

I frka me kako će nam u tome svijetu biti, ali o tome ćemo na nekome drugome, novome blogu, zar ne? :-)

A do tada, još samo par stvari moram obznaniti:

1. Dosta mi je 'Paštete', ali fakat... Tko u nedjelju ne glasa - neka me se čuva kad ojačam :-) Pozivam svih 52% žena u Hrvata da izignorira tlapnje o referendumu abortusa. Mi moramo i možemo spriječiti da žena u klimaksu potpomognuta crkvom (ma namjerno je cijeli post pišem malim slovom jer drugo nije zaslužila) i šačicom primitivnih muškaraca odlučuju kada i kome ćemo rađati. O ostalim boleštinama (npr. porodiljnim naknadama) koje možete dobiti ako jedete pokvarenu paštetu - neću ovom prilikom... Koliko se ona hvalila njima - toliko su one sramota za sve nas, ali kako veli poslovica: Čega se pametan srami - glup se ponosi!

2. Podržite akciju RODA ove subote, ja nekak baš i ne mogu do Maksimira, ali molim sve vas koji možete da to i napravite, pa stvarno bi bilo dosta s upletanjem crkve u naše frižidere, spavaće sobe, prirodne katastrofe... ak se ovako nastavi, još će od crkve doći kao dogma da se ni žrtvama u Aziji ne smije pomagati jer da je potres bio 'volja Božja'... STRAŠNOOOO
Zašto nikome od njih nije palo na pamet da nam je upravo dotični, meni osobno simpatični, bradonja koji stanuje negdje - svugdje oko nas, dozvolio da naučimo pomoći jedni drugima. A ta pomoć se može poslati paketom kao dar kada te pogodi plimni val, a isti tako se ta pomoć može poslati kao SVAKO DIJETE JE DAR !!!

3. Gotovinu ne zovem na kavu, već pozivam hitno da se smjesti na moj žiro račun - željno ga očekujem već 5 dana, a izručit ću ga na rate i kroz rate za netom kupljeni krevet i nešto režija koje još moram platiti!!! I da, ovo je ZAPOVJED! I još nešto, ako se hitno ne preda, velika je vjerojatnost da ga više neću moći prepoznati :-)))

4. Ako imate relativno brzu vezu prema svijetu, zabaviti se i upoznati sa nekim svojim karakteristikama možete se i na ovome linku:
Ja sam fulala samo 3... :-)

5. Na koljenima ću sutra moliti da ipak probam roditi s epiduralnom. Znam da će me neki zbog toga pogledati krivo, ali priznajem - postala sam kukavica u zadnjih par dana i... ma neću vam se pravdati, trta me je i želim porod ne pamtiti kao nešto strašno. Želim postati prva mama koja će pričati svim budućim trudnicama da je to pisofkejk. Takvu još, naime, nisam srela :-)

6. Što se tiče točke 5, pustite me da živim u zabludi još par dana, pliiiiz :-)

7. Majku prirodu molim da nam svima oprosti i da kataklizma ipak pričeka neko vrijeme. Htjela bih Anouk, prije nego sve pođe k vragu, pokazati puno toga. Zato, ona dva ledenjaka koja se trebaju sudariti, molim da uspore malo, ako već ne mogu zakočiti, Etnu molim da ne riga više, a potrese da popiju nešto za smirenje...

Eto, bilo je zadovoljstvo družiti se s vama znanima i neznanima sve ove mjesece. Hvala svima koji su čitali, a pogotovo hvala onima koji u našli ljubavi i volje da ostave pokoji komentarćić, a napokon odgovaram i na 4. komentar koji je dolepršao na moj blog, još tamo negdje davno, u lipnju

Kako izgledas kad nisi trudna?Isto tako zivcano (Jogi 03.06.2004. 23:51)

ODGOVOR: DA

Voli vas vaša i luda i trudna i plavuša

p.s. na ovome istome blogu pojavit će se i link (kada bude aktivan) za novi blog (kvadratni korjen iz trudnice) koji će biti slikovnica o Anouk :-)
pa, dođite nam opet!!!




01.01.2005., subota

s.n.g. (pa sve to velikim slovima :-)

Eto nas...

preživjele smo rođendan (moj, prekjučer)... :-)
Za Silvestrovo se nismo preveć najele jer nas je bila frka da se ne rodimo, pa da nas fotkaju s predsjednikom, a joook, prezgodne smo mi da na nama skupljaju predizborne, šutljive bodove :-)
Anouk je još uvijek 'nutra'... što je dobro...
Kolica su pristigla... (moja najdraža i najbolja Irena je bila donator)
Koljevka je sastavljenja... (šogorica me možda ipak voli?)
Hrpa robe je oprana, ispeglana i složena (Sanja je donjela sve što je sakupila sa svojim curama, a toga je toliko da nam hitno treba još jedan šesterokrilni ormar :-)
U svemu tome mogu još samo jednom zacviliti HVALA MAMA :-) ja to ništa bez moje roditeljice nebih uspjela srediti...

Klokan (prva igračka) je pod borom bio još za Žićbo...

A danas nam je tata napokon zašarafio radni stol i prištekao sve moguće i nemoguće žice i sada ponosno jurimo ADSL vezom prostranstvima bloga... + ručale smo davno spominjani, a obožavani pileći saft i sada nam je život sretan i vesel i debel:-)
Jedino nam je raspoloženje pokvario modoficirani novogodišnji koncert iz Beča, no sada smo si same pustile Radetcky marš i nedamo se depresiji...!

Dakle prvo idemo pročitati sve što smo propustile... a toga je vraški puno...

A onda, do odlaska u rodilište samo pišemo :-)
(i spavamo i jedemo)

ltp

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>