Ljubav preko interneta..

srijeda , 30.11.2016.

Svi mi koji smo na internetu više-manje kao kod kuće znamo koliko internet zbližava ljude. Vrlo brzo se pronađe osoba koja nam je po nekim stvarima bliska, čija mišljenja uvažavamo čak iako se uvijek ne slažemo i s kojom nam je komunikacija ugodna, zabavna, s kojom nam je lijepo. Razvijaju se prijateljstva, virtualna i prava, a nerijetko se događaju ljubavne veze pa i prava ljubav.

Nedavno je jednoj mojoj rođakinji na vrata pozvonila mlada nepoznata djevojka koja je na engleskom jeziku tražila njenog sina. Toliko ju je ona razumjela jer engleski ne razumije i ne govori. Kako joj je sin objasnio, ta djevojka je k njima došla iz daleke zemlje, s drugog kontinenta, zbog ljubavi prema njemu. Upoznali su se preko interneta, puno razgovarali i družili se, svidjeli se jedno drugome i sad je ona tu. Došla je na 3 mjeseca, toliko joj viza vrijedi, da se pobliže upoznaju, vide da li je to To i ako je, vjenčat će se.

Iznenađenje za cijelu obitelj. Ali, ugodno iznenađenje.

Mladić o kojem je riječ ima preko 30 godina, puno radi i ne izlazi. Drag je, zgodan i pametan, ali današnji tempo života je takav da ima vrlo malo slobodnog vremena i jednostavno nema gdje upoznati neku djevojku osim na putu do posla, na poslu i ...na internetu. Vjerujem da je to tako kod većine mladih ljudi.

Djevojka se vrlo brzo snašla unatoč tome što se doselila nepoznatim ljudima, u dalekoj i slabo poznatoj Hrvatskoj, uz potpuno uzajamno nepoznavanje jezika. S ukućanima se sporazumjeva pomoću znakova, googla, mobitela, slikica i stalnim širokim osmijehom. Za početak dovoljno. S vremenom će se i ta jezična barijera savladati.

S veseljem objavljujem da su si "kliknuli" i u pravom životu i da se sprema vjenčanje.
Veselim se zbog njih, jako.

Još jedna internetska ljubav se pretvorila u pravu. Bilo koje mjesto na kojem se nalazi ljubav je dobro mjesto, a internet je jedno od takvih mjesta. Opreza naravno treba, ali ako je ljubav prava naći će put. Kroz žice ili bežično.


<< Arhiva >>