utorak, 28.02.2017.

Trening za pocetnike.



Kako poceti s treningom?
Tri glavne vjezbe su bench press(potisak na ravnoj klupi) death lift(mrtvo dizanje) i cucanj. Na treningu s utezima(opterecenjem) zelis odraditi odredene misicne skupine. Imas glavne velike misicne skupine, i male misicne skupine. Klasicni protokol koji koriste mnogi vjezbaci je split trening, treniranje po treningu jednu veliku i jednu malu misicnu skupinu.

Velike misicne skupine su:
-Prsa
-Ramena
-Leda
-Noge

Male misicne skupine su:
-Triceps
-Biceps
-Trbusni
-Listovi
-Trapez
-Podlaktice

Znaci po treningu ces odabrati iz stupca 1, veliku misicnu skupinu, a iz stupca 2 malu misicnu skupinu. U praksi to izgleda ovako:
Dane treninga podijelit cemo u jednoj sedmici. Ponedjeljak cemo raditi prsa kao veliku misicnu skupinu, a za malu misicnu skupinu cemo upotrijebit logiku i prakticnost. Kod vjezbanja prsa sporedni misic koji jako puno radi je triceps. Znaci ponrdjeljak radimo prsa/triceps.
Utorak, Leda/biceps, kod leda se ukljucuje biceps ko kod prsa triceps. Znaci utorak leda glavna misocna skupina, biceps sporefna misicna skupina. Pocetnik srijeda odmor, regeneracija.
Cetvrtak, Ramena glavna misicna skupina, trapez i listovi sporedne misicne skupine.
Petak, Noge glavna misicna skupina/trbusni sporedna. Vikend odmor. Za pocetnika je ovo idealan plan na tjednoj bazi. U daljnim tekstovima ce bi pojasnjeno kako ces izvodit pojedine vjezbe, sto su serije, sto ponavljanja, superserije, piramida itd, uglavnom sve sto je potrebno da trening ima glavu i rep. Sada smo svladali princip treninga po misicnim skupinama po treniranom danu.

- 22:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Uvod u Trening!!!

Odlucio/Odlucila si skinuti kilograme? Ili pak dovesti se u formu? Zelis otici u neku teretanu i krenuti s treningom? No muci te pitanje,kako zapoceti? Kako koristiti sve te sprave,koja je razlika izmedu bucice i masine? Da li ce ce me utrenirani ljudi osudivati me i smijati mi se, jer ne znam sto raditi? Ako te zanima kako se utrenirati i kako poceti, na pravome si mjestu!!! Na internetu ima raznoraznih informacija i dezinformacija, ja pricam iz vlastitog iskustva, koje je bogato 10 godina treniranja. Prvo je prije avega potrebna cvrsta odluka i dobra volja. Izlazak iz vase komfort zone da ostvarite svoje ciljeve,zelje i snove je nesto najbolje sto vam se moze desiti. U narednim postovima cu pisati sve sto jedan pocetnik treba znati o treningu,prehrani pa i suplementaciji.

- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.