Madrid (III)
Sretan Uskrs svima koji su ga slavili. Evo nisam bio uopće online u to vrijeme, pa eto da se riješim i tog zaostatka.
U današnjem postu ću pisati samo o dvije stvari. Tj. da budem iskren postati ću slike o dvije stvari, heheheh
Prva stvar je o lancu restorana koji se zovu " Museo del Jamon" ili ti ga po naški, Muzej Pršuta.

Iskreno sam se poprilično iznenadio sa činjenicom da je Španjolska zemlja pršuta (neznanje ništa drugo), te još k tome jako kvalitetnih pršuta. Iako ne mogu reći da sam se ubijao u pršutu ovih tjedan dana što sam bio u Madridu, svaki put kad sam ga jeo sam uživao.
Činjenica da u ovome restoranu dobite svježi, milimetarski narezani pršut koji se topi u ustima, (ne znam više što sam sa time htio reći. Osim da bi sad malo pršuta).
Uglavnom, evo par slika kako poneki restorani izgledaju iznutra.


Kao što vidite, raj za ljubitelje pršuta.

Iako u ovome restoranu možete dobiti i drugu hranu, ne mogu baš reći da mi je ona nešto posebno. Čak naprotiv nije bila ukusna. Ali sam zato naručio tanjur pršuta i zaboravio na loš dnevni meni. Još jedna dobra stvar je da prodaju male sendviče koji su ultra ukusni, te, uz pršut, ostale razno razne suho mesnate proizvode. Sve u svemu, obavezno otići tamo jednom.
Druga stvar koju sam posjetio je tržnica The Mercado de San Miquel, kod Plaza Morenas.

Naime što je toliko specijalno u ovoj tržnici. Pa činjenica da ovo nije normalna tržnica. Iako se na raznim štandovima prodaje hrana, ipak nije ono što bi očekivali, jer ovdje se ne prodaju tipične namirnice već sve. I to uglavnom u Španjolskom obliku serviranja. Puno malih različitih stvari. Što je duh tapasa, (španjolsko načina serviranja jela)

Tržnica je nadkrivena i ugodno hladna, sa obzirom da je hrpa ljudi unutra.
Evo par blaga koje ova tržnica sakriva:



Ahhh, ruski Standard. Nisam probao suši, ali kupio Smirnof Ice. Mmmmmmmmm
I tako se lijepo šećete i kad mislite da kako ćete probati sve, naiđete na još delikatesa, koje jednostavno morate probati.

Šljive omotane u špek. Ako to ispečete, garantiram da je predivno. Probao i mljac.


Sve u svemu, stvarno ima svega, od ljubitelja, teških mesina, pa do ribe, povrća, laganijih zalogaja.


Naravno tu imate i sve što je potrebo da svu tu hranu prigodno zalijete. Sve u svemu, OBAVEZNO posjetit praznog želuca i uživati u razno raznim stvarima.
Kad malo bolje pogledam ovaj post je samo o hrani. Ali eto zašto ne, hehehehe
P.S.
Mislim da je sad i Njemačku konačno zahvatilo ružno vrijeme. A imali sunca do sada kao da je ljeto. Pozdrav iz Dusseldorfa.
28.04.2011. u 10:11 sati | 6 Komentara | Print | Link | Na vrh














