03.04.2007., utorak

Happy end? iliti Post #6

Bio jednom jedan čovjek. Čovjek kao i svaki drugi, no jako različit. Usamljen i izgubljen, taj čovjek nije znao što njegov život znači. Krivudavi put pun uspona i padova? Neki posebni suputnici i oni koji ga bodre da radi svaki daljnji korak ili ipak nešto drugo? I tako je jednog dana taj čovjek nestao. Gotovo nitko nije ni primjetio da ga nema. Krenuo je sa šačicom dobre volje i mnogo znatiželje saznati što život jest. Putovao je mjesecima i gdje god bi stao, pričao je s ljudima o svom životu i pitao ih što život znači. Pitao ih je mnogo, no nitko mu nije znao odgovoriti. Ni mladi, ni stari, ni iskustveni, ni oni koji su tek vidjeli svijeta. Nitko tom čovjeku nije mogao reći što život doista znači. Tužan i razočaran, taj čovjek je nastavio svoj put, a u isto vrijeme ljudi koji su ga okruživali davno, osjetili su da ga nema. Počeo im je faliti i htjeli su da se vrati. Jednog dana, to se i obistinilo. Taj čovjek je došao nazad svom domu, svojim bližnjima, te sjeo i nasmijao se vedro. Svi su nestrpljivo čekali čuti zašto je nestao i što je sve proživio i naučio dok ga nije bilo. A taj čovjek je posegnuo u torbu i bez glasa objašnjenja izvadio jednu prozirnu, plastičnu vrećicu. Bila je zavezana gumicom na vrhu, a unutra nije bilo ničega. Bila je to obična plastična vrećica ispunjena zrakom. Taj čovjek ju je ispružio prema svojim voljenima i rekao:

"Donio sam vam oblak sa kraja svijeta. S mjesta gdje se nebo i zemlja dodiruju, te gdje vrijeme ne postoji. Putovao sam dugo i mnogo, ali našao sam ono što sam vam htio donijeti. Znam da nije mnogo, ali.....donio sam vam oblak sa kraja svijeta."

Nitko nije izustio ni riječi, a taj čovjek se samo nasmijao i ostavio vrećicu pred njima. Ustao se i krenuo prema vratima. Zastao je na tren i okrenuo se tim ljudima, te dodao:

"Zamislite samo da je ono što govorim istina i shvatiti ćete što život doista jest. Samo vjera u ono što nas vodi dalje. Samo jedan oblak s kraja svijeta."

Zatim je otišao.



- 15:24 - Komentari (4) - Isprintaj - #

< travanj, 2007  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Travanj 2007 (3)
Ožujak 2007 (2)
Veljača 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Ponovni pokušaji i propali (ne)uspjesi...

Čovjek dok je živ......nije mrtav.
Voli bližnjeg svog kao što voliš i.....gumene bombone.
Malo je pravih prijatelja na svijetu, al oni koji to jesu......nemaju novaca.