TOTUS TUUS

ponedjeljak, 20.11.2006.

Evangelizacija -- #2

zujoBili smo u Osijeku!! thumbup
Iz Čakovca krenusmo oko 11:30, a u Osijek stigosmo oko 16:30.
Na putu stali smo u Našicama, i posjetili bivšeg župnika, svima nam posebno dragog, fra Drageca, a na povratku u nedjelju navečer posjetili smo i bivšeg gvardijana, jednako toliko nam dragog, fra Iliju. Detalje neću previše navoditi, ali iznijet ću osobne dojmove. Bilo je FENOMENALNO!!! Naša prva evangelizacija uspjela je 150 % !!!! smijeh
Odmah po dolasku u Osijek, krenuli smo na večeru u studentski restoran (X-ice su zaaakon!!wink), i tamo je (neočekivano) započela evangelizacija u širem smislu: jedan od konobara pozvao nas je da dođemo u Aljmaš. On je, naime, član župnog zbora i ekonomskog vijeća (slučajnost ili djelovanje Duha Svetog u takvom susretu?!?!?!?!). Razvoj te "evangelizacijske situacije" čeka na svoj sljedeći korak...
Kapelan župe Sv. Ćirila i Metoda, vlč. Kruno, u subotu navečer održao je Svetu Misu samo za nas Tutiće (i nekoliko osoba koje su se pridružile), koja je bila apsolutno neočekivana-kad nas je nakon molitve vjernika pozvao da se okupimo oko oltara, i tako smo bili do kraja Mise. Pričest je bila pod obje prilike, što je nekima u zajednici bilo prvi put.
Evangelizacija u užem smislu krenula je misom u 10:30 sati, na kojoj smo pjevali, a Petar Bralić je svjedočio o divnim djelima koja je Bog učinio u njegovom životu. Petra Topličanec je na kraju mise još rekla i nekoliko riječi o samoj zajednici - o nastanku i području djelovanja. Začudo, bila je relativno kratka... zujo
U 15:30 imali smo susret i za ostale koji su htjeli nešto više saznati o zajednici, i tu je svatko rekao kratko svjedočanstvo doživljaja evangelizacije.
Na misi u župi Svete Obitelji pjevali smo u 18:30 sati, a fra Ilija nas je počastio extra-jumbo pizzama. njami
Nakon toga, krenuli smo na put kućama: 2 auta prema Čakovcu, a 1 prema Zagrebu.
Željno iščekujemo da nam Bog podari milost novih evangelizacija, i mogućnosti da svijetu govorimo o divnim djelima Božjim!!
Aleluja!

- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2007 (1)
Prosinac 2006 (1)
Studeni 2006 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Molitvena zajednica
    Totus Tuus.


    Zajednica djeluje u župi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu, a nastala je oko 2001. godine. "Potječe" od istoimene zajednice koja djeluje u Njemačkoj desetak godina dulje, a jedan od osnivača je vjernik-obraćenik iz Čakovca, koji živi u Njemačkoj.
    Totus Tuus marijanska je zajednica, a članovi se trude živjeti predanje Isusu Kristu po Mariji. Duhovnost je međugorska, a temelje ima u posveti Isusu Kristu po Mariji; posveti kojoj je "autor" sv. Ljudevit Marija Grignion Montfortski, kome se i pripisuje prvo korištenje iskaza "totus tuus".
    Totus Tuus bilo je i geslo blagopokojnog pape Ivana Pavla II. On je također promicao marijansku duhovnost, a naglašavao je i bogatstvo moljenja Krunice.
    To su naglasci koje ova zajednica nosi, i temelji za svrhu nje same, a to je evangelizacija
    . Približiti Isusa suvremenom čovjeku - to je ono što mi u zajednici Totus Tuus želimo, i svakom se koraku uvijek radujemo. Životom, pjesmom, molitvom, radošću - tim sredstvima prvenstveno se služimo i molimo Boga da djelovanje učini plodnim. Ne za nas same, nego za sve koji nas okružuju - naše bližnje.

Linkovi