TOTUS TUUS

ponedjeljak, 11.12.2006.

Susret sa "Varaždincima"

Hvaljen Isus i Marija!
U ovo milosno vrijeme Došašća, Bog je našu zajednicu osobito obradovao! Dugo dogovarani i iščekivani susret sa Zajednicom mladih varaždinske katedrale konačno se desio. Naši dragi prijatelji, na čelu sa povjerenikom za mlade Varaždinske biskupije, vlč. Damjanom Korenom, došli su u Čakovec k nama na zajedničku molitvu.

Molitva se odvijala po obrascu Totus Tuusa, a pjesme i radosti nije uzmanjkalo. Kako i bi, kad smo bili u zajedništvu s Isusom i Marijom, te i svi međusobno. A ipak, Isus je sam rekao da gdje god su dvojica ili trojica u Njegovo ime, i On je s njima! A nas je bilo pedesetak-u Njegovo ime!! wave
Nakon pjesme, molitve Krunice i razmatranja Svetog pisma, kao i svake subote završili smo molitvu kratkim poklonom pred Isusom u Presvetom oltarskom Sakramentu, pred Svetohraništem. Na samom kraju primili smo Božji blagoslov po rukama vlč. Damjana.
Sam susret nastavili smo kratkim druženjem u Katoličkom domu, razgovorom a i "rekreativnim sadržajem".
Budući da slika uvijek govori više od riječi, slijedite link ispod, pa vidite na nekoliko fotografija kako je to izgledalo...
FOTOGRAFIJE

Neka sve prati Božji blagoslov!!

- 19:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2007 (1)
Prosinac 2006 (1)
Studeni 2006 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Molitvena zajednica
    Totus Tuus.


    Zajednica djeluje u župi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu, a nastala je oko 2001. godine. "Potječe" od istoimene zajednice koja djeluje u Njemačkoj desetak godina dulje, a jedan od osnivača je vjernik-obraćenik iz Čakovca, koji živi u Njemačkoj.
    Totus Tuus marijanska je zajednica, a članovi se trude živjeti predanje Isusu Kristu po Mariji. Duhovnost je međugorska, a temelje ima u posveti Isusu Kristu po Mariji; posveti kojoj je "autor" sv. Ljudevit Marija Grignion Montfortski, kome se i pripisuje prvo korištenje iskaza "totus tuus".
    Totus Tuus bilo je i geslo blagopokojnog pape Ivana Pavla II. On je također promicao marijansku duhovnost, a naglašavao je i bogatstvo moljenja Krunice.
    To su naglasci koje ova zajednica nosi, i temelji za svrhu nje same, a to je evangelizacija
    . Približiti Isusa suvremenom čovjeku - to je ono što mi u zajednici Totus Tuus želimo, i svakom se koraku uvijek radujemo. Životom, pjesmom, molitvom, radošću - tim sredstvima prvenstveno se služimo i molimo Boga da djelovanje učini plodnim. Ne za nas same, nego za sve koji nas okružuju - naše bližnje.

Linkovi