TOTUS TUUS

utorak, 14.11.2006.

Došašće je blizu

Došašće, Advent - vrijeme priprave za Božić. To su najčešći nazivi, i u sebi zapravo ujedno nose i najbolji opis značenja. Ad-venire; Do-šašće == dolazak nečega, to jest Nekoga. Pripremat ćemo se za dolazak Onoga za koga svi mi jednom dođosmo na svijet: Mali Isus, koji za svakoga od nas bijaše porođen od Njegove i naše Majke Marije. Kako ćemo se pripremati za taj dolazak? Ne bismo li se morali na neki način pripremiti za pripravu?! Razmislimo malo o tome, naravno ne samo svojim krhkim i nesavršenim razumom - već u Duhu Svetom!!
Mir i dobro!!
Božji i Marijin blagoslov!!

- 19:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2007 (1)
Prosinac 2006 (1)
Studeni 2006 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

 • Molitvena zajednica
  Totus Tuus.


  Zajednica djeluje u župi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu, a nastala je oko 2001. godine. "Potječe" od istoimene zajednice koja djeluje u Njemačkoj desetak godina dulje, a jedan od osnivača je vjernik-obraćenik iz Čakovca, koji živi u Njemačkoj.
  Totus Tuus marijanska je zajednica, a članovi se trude živjeti predanje Isusu Kristu po Mariji. Duhovnost je međugorska, a temelje ima u posveti Isusu Kristu po Mariji; posveti kojoj je "autor" sv. Ljudevit Marija Grignion Montfortski, kome se i pripisuje prvo korištenje iskaza "totus tuus".
  Totus Tuus bilo je i geslo blagopokojnog pape Ivana Pavla II. On je također promicao marijansku duhovnost, a naglašavao je i bogatstvo moljenja Krunice.
  To su naglasci koje ova zajednica nosi, i temelji za svrhu nje same, a to je evangelizacija
  . Približiti Isusa suvremenom čovjeku - to je ono što mi u zajednici Totus Tuus želimo, i svakom se koraku uvijek radujemo. Životom, pjesmom, molitvom, radošću - tim sredstvima prvenstveno se služimo i molimo Boga da djelovanje učini plodnim. Ne za nas same, nego za sve koji nas okružuju - naše bližnje.

Linkovi