[URL=http://img156.imageshack.us/my.php?image=eazyeoo7.jpg][IMG=http://img156.imageshack.us/img156/6826/eazyeoo7.jpg][/URL] [url=http://img27.imageshack.us/i/img013b.jpg/][img=http://img27.imageshack.us/img27/5932/img013b.jpg][/url] Rep_strano

Rep_strano

petak, 19.12.2008.


Glitter Text @ Glitterfy.com






Nadam se da ce te se zabaviti a ovo je moj prvi reper s kojim sam poceo slusat rep A sad cete se upoznat sa 2pacom
Rođen 16. lipnja 1971 pod pravim imenom Lesane Parish Crooks. Malo je poznato da je prije nego što se rodio bio u zatvoru. Njegova majka Afeni Shakur, pripadnica "Crnih Pantera", uhićena je s ostalim članovima zbog planiranja napada na jednu policijsku postaju. Njegov prvi album "2pacalypse" snimljen je 1991. godine i tada počinje njegov vrtoglavi rast popularnosti. Za svoga kratkog života Tupac je snimio i nekoliko filmova, među kojim je najpoznatiji "Juice" iz 1992. godine. Preminuo je 13. 9. 1996. u bolnici u Los Angelesu,nakon što je tjedan dana prije na njega izvršen atentat. Ni danas nisu poznati počinitelji atentata, ali sumnja se na repera Notoriusa B.I.G s kojim je Tupac Shakur bio u svađi.




Onda sam zavolio rep i moj drugi reper koji je bio na listi je 50 cent
Pravim imenom Curtis James Jackson III, rođen je u južnom dijelu njujorškog kvarta Queens. Odrasao je bez oca, a majka mu je ubijena kada je imao sedam godina. Od tada je živio sa bakom i djedom. Životni san mu je bio baviti se boksom, a zato vrijeme od dvanaeste godine je počeo dilati kokain.Prvi put je uhićen s petnaest godina kada je policija kod njega našla vatreno oružje i kokain. 29. lipnja 1994. je ponovno uhićen zbog posjedovanja heroina, kokaina i oružja. Bio je osuđen na devet godina zatvorske kazne, ali je odradio u težim uvijetima 6 mjeseci. Ime "50 Cent" uzeo je od Kelvin Martina, brooklynskog pljačkaša iz 80-tih.


Treci koji se nasao na mojoj listi repera je Eminem

Američki reper Eminem je jedan od najpoznatijih i najkontroverznijih repera današnjice. Eminem je ujedno i daleko najuspješniji bijeli reper.
Trenutno živi u mjestu Clinton Charter Township, Michigan, na rubu Detroita. Poznat također pod nadimkom Slim Shady, započeo je karijeru u Aftermath Entertainment studiju koji vodio poznati reper Dr. Dre.
Zajedno s Dr. Dre-om je 2002. Eminem potpisao ugovor od milijun dolara s 50 Cent-om, što je dovelo do njegove goleme slave i popularnosti G-Unit-a.
Imao je brojne afere koje se protežu kroz njegovu karijeru a sigurno je najpoznatija ona s bivšom ženom Kim. Ima kćer Hailie, koja mu je kako kaže sve na svijetu.


Sada cemo upoznat repera koji je bio u Zagrebu a to je Snoop Dogg

Snoop Dogg je dobio svoje ime od svoje majke koja je u šali rekla da on izgleda kao crtani lik Snoopy.
Nedugo nakon završetka srednje škole, uhićen je za posjedovanje kokaina, kojim počinje razdoblje od tri godine tijekom kojih je više puta uhićivan. Našao je izlaz iz kriminala u glazbi. Snoop Dogg je počeo snimati kućne snimke sa prijateljem Warrenom G, koji je bio polubrat od Dr. Drea. Dr.Dre je cuo demo snimku Snoop Doggy Dogg-a na jednoj zabavi,Dre je bio vrlo impresioniran Snoopovim stilom i načinom repanja.Ubrzo nakon toga Snoop potpisuje ugovor sa Death Row Recordsom.Nakon brojnih gostovanja na Dreovom albumu "The Chronic" Snoop 1993.godine izdaje svoj debitanski album "Doggystyle" na kojem Dr.Dre producira sve pjesme.Već na početku prodano je 1.5 milijuna albuma. To je bio prvi debitantski album koji je postao broj jedan na glazbenim ljestvicama.Nakon Doggystyle-a Snoop se pojavljuje na raznim kompilacijama Death Row Records (Murder Was The Cast,Above The Rim),te na albumu svoje grupe Dogg Pounda i na Tupacovom albumu "ALl eyez on me".Do kraja 1996. izdao je album “The Doggfather”. Popularnost gangsterskog Rap-a je opadala zbog skorašnjeg ubojstva Tupac Shakura i činilo se da je Snoop izgubio priliku za slavuthumbupwave


Novi američki gangsterJay-Z
Shawn Corey Carter bolje znan kao Jay-Z (New York, SAD, 4. prosinca 1969.) je američki reper i trenutni predsjednik izdavačkih kuća Roc-A-Fella i Def-Jam Uz to je i suvlasnik newyorškog kluba 40/40. Jay-Z je jedan od najuspješnijih repera 1990-ih i proglašen jednim od najboljih repera ikad. Dosad je objavio čak deset albuma, najnoviji je American Gangster..


Sad cete upoznat jos jednog repera ime mu je Ja Rule:
Rodio se u Queensu, te je pohađao škole, ali nije maturirao iz srednje škole. Roditelji su mu bili Jehovini svjedoci. Sestra mu je umrla kad je imao pet godina, od dišnih problema. Odrastajući u duboko religioznoj i strogoj obitelji, koja nije slavila rođendane ni Božić, osjećao se zarobljeno. Iako nije smio slušati rap glazbu, ipak je to kriomice činio kad mu majka nije bila prisutna. Kad je prvi put čuo rap, odlučio je postati reper.
Počeo je kao pjevač, a čuo ga je DJ Irv, čiji je prijatelj bio Jay-Z. Jayu se Jeffrey svidio te je on njegovom zaslugom objavio svoj debitantski album Venni Viddi Vecci. Album je postigao platinastu nakladu, a slijedeća dva postala su platinasta čak triput. Do sada je objavio sedam albuma, i prodao 20 milijuna ploča. Prvotno je snimao pjesme, a na albumima su mu gostovali poznatiji glazbenici, neke od kojih je kasnije napadao. Uz njegovu pomoć, Bobby Brown se vratio na glazbenu scenu, a Ashanti je na nju stupila. Često su ga povezivali sa mnogim ženskim pjevačicama, iako je on sretno oženjen. Bavi se i filmom, te je do sada ostvario 14 uloga. Poznati je filantrop. Imao je mnogo problema u karijeri zbog svađe s 50 Cent-om i G-Unit-om koja je počela još 1999.


Upoznat ce te puno repera a i tako Eazty-E

Eric Wright je rođen kao sin Richarda i Kathie Wright u periferiji Los Angelesa zvanoj Compton. U drugom razredu je ispao iz srednje škole i okrenuo se dilanju droge, nedugo kasnije je postao član bande Crips. S novcem od droge je 1986. osnovao producentsku kuću "Ruthless Records". Nakon što su se Dr. Dre i Ice Cube potpisali na Ruthless Records, su producirali singl "Boyz-n-the-Hood". Poslije velikog uspijeha je osnovao grupu N.W.A.. Snimio je album Eazy-Duz-It 1988. koji je prodao preko 2 milijuna primjeraka. Singl su uglavnom producirali Dr. Dre i DJ Yella. Nakon raspada N.W.A. 1991. je započela svađa između Dr. Dre-a i Eazy-Ea, ubrzo je prerasla u rat između Ruthless Records i Dr. Dreove nove producentske kuće Deathrow Records.
Nakon kontoverznog singla "Fuck Tha Police" je preko prijatelja Jery Hellera dobivao mnoge prijetnje smrću od neo-nazi skinheada.
U ožujku 1995. godine saznao je da ima AIDS. Bio je s mnogo žena u životu, ima sedam djece od šest različitih majka, smatra se da je tako dobio bolest. Preminuo je deset dana nakon što se počeo liječiti 26. ožujka 1995. u 31. godini. Umro je u okružju roditelja, brata Kenneth i sestre Patricie. Pokopan je na groblju "Rose Hills Memorial Park" u Whittier, California.
Najstariji sin mu je Eric Wright Jr. (23. travnja 1984.), bolje poznat kao reper Lil Eazy-E ili samo Lil Eazy. Također je rođen i odgojen u Comptonu, u istoj kući kojoj je i Eazy-E odgojen. Imao je deset godina kad mu je otac preminuo. Bio je u svađi s The Game-om, rekao je kako Game prečesto koristi ime njegova oca u svojim pjesmama.


A evo jos jednog repera po imenu Ice-T:

Tracy Marrow, poznatiji pod pseudonimom Ice-T (Newark, 16. veljače 1958.), američki reper, rock glazbenik, pisac i glumac. Jedna je od najznačajnijih rap figura sa Zapadne obale SAD-a.
Rodio se u Newarku, država New Jersey. Otac Solomon i majka Alice umrli su dok je bio mlad, pa se preselio u Kaliforniju. Došavši na ulicu, svidio mu se život na njoj , pa se pridružio zloglasnoj bandi Crips. Još u srednjoj školi dobio je kćer, kojoj je dao ime Letesha. U srednjoj školi često je slagao rap stihove i pjevao kolegama. Nakon što je završio srednju, otišao je u američku vojsku, ali mu se to iskustvo nije nimalo svidjelo.
Izdao je niz albuma, a pjesme su mu povezane sa političkom situacijom u SAD-u. Svoj pseudonim uzeo je jer je na njega utjecao Iceberg Slim, zloglasni gangster. Ice-T bio je kradljivac dragulja, a kasnije i svodnik (u svojim danima na ulici). Prometna nesreća označilča je prekretnicu u njegovom životu, pa se odrekao uličnog načina života.
Glumi od 1984. godine, a dosad je snimio 27 filmova, te je radio i na televiziji. Od 2000. godine glumi u seriji Zakon i red:Odjel za žrtve. Njegov lik zove se Odafin Tutuola.
Osim Leteshe ima i sina koji se zove Tracy Marrow, Jr, a 2004. godine oženio se Nicole Austin.



Sad cete nesto saznat o grupi G unt:

G-Unit je američka hip-hop grupa. Osnovana je na području New York-a. Ime grupe je skraćenica od "Guerrilla Unit" i "Gangsta Unit".50 Cent, Lloyd Banks i Tony Yayo odrasli su zajedno i živjeli na istom dijelu New York-a, Queens-u. Nakon što je 50 Cent bio uklonjen sa svoje prijašnje etikete Columbia Records, potpisao je ugovor s Aftermath Records/Shady Records/Interscope-om. Tamo je, nakon uspjeha debi albuma Get Rich or Die Tryin', osnovao G-Unit Records. Grupa je uspijela izdati nekoliko mixtape-ova kao što su 50 Cent Is The Future, God's Plan, No Mercy, No Fear i Automatic Gunfire. G-Unit je također izdao serijal mixtape-ova zvan G-Unit Radio u suradnji s DJ Whoo Kid-om.
2003. Tony Yayo osuđen je na zatvor zbog posjedovanja oružja bez dozvole. Dok je Tony Yayo bio u zatvoru, grupi se pridružio Nashville-ski (Tennessee) rapper Young Buck.
Prvi studijski album, Beg For Mercy, je izdan 14. studenog 2003. Pošto je bio u zatvoru, Tony Yayo je sudjelovao na samo 2 pjesme

Sad cete upoznat jednog clana grupe G unit-a zove se Lloyd Banks:

Rođenim imenom Christopher Charles Lloyd, Lloyd Banks je rođen u Baltimoreu, ali je odrastoa na ulicam South Jamaice u Queensu u New Yorku.
Lloyd Bank je repao još od srednje škole, ali je službeno počeo karijeru 1992. godine. Najbolje je pokazao svoj talent na albumu Beg For Mercy G-Unita, tada je stekao većinu slave. Svoje ime je uzeo od djedovog imena "Banks" i svoga prezimena.
U rujnu 2001. je ustrijeljen s dva metaka u South Jamaici.
Album "The Hunger for More" je izdao u lipnju 2004. Najveći hit na albumu je pjesma "On Fire" na kojoj gostuje 50 Cent. U prvom tjednu je prodano 434. 000 primjeraka, a danas sve ukupno je prodano oko 2 milijuna primjeraka.
Drugi studijski album je trebao biti "The Big Withdraw". Ali je na internetu bilo već ispušteno 23 pjesme s albuma prije namijenjenog izlaska. Zbog toga je Banks odustao od tog albuma i započeo novim, zvanim "Rotten Apple". Na tržište je izašao 10. listopada 2006. Na prvi tjedan je prodano 143. 000 primjeraka. Izdane su tri pjesme: "Hands Up", "The Cake" i "Help".


I jos jedan clan grupe G unit po imenu Tony Yayo

Tony Yayo je uhićen zajedno s 50 cent-om na staru godinu 2002 zbog posjedovanja oružja. Dok su provjerivali dosje otkrili su da Yayo ima nevjerojatan nalog za posjedovanja oružja. Početkom 2003 otkriven je dok je pokušavao pobjeći te je zbog toga zadržan do početka 2004. Za to vrijeme 50 cent i G-unit su postajali poznati. U spotovima su nosili Free Yayo majice ali Yayo nije bio svjestan pozornosti koju je dobivao vani. Yayo je sa ostalim zatvorenicima djelio televiziju te je moga gledati sve od sporta do spotova. Ali kad su Eminem i 50 bili prisutni na dodjeli Grammy-a uvjerio je ostale zatvorenike da promjene program. Tada je bilo prvi put da je vidio majicu FREE YAYO koju je nosio Eminem. Inspiriran majicom počeo se puno više truditi na svojim rimama ibio je u dodiru sa G-unit-om oni su mu rekli da će dobiti šansu kada bude slobodan. 8.1.2004 Yayo je bio natrag na ulici ali je ponovno uhićen zbog lažnih dokumenata. Dan kasnije opet je bio iza rešetki za još nekoliko tjedana. Kada je ponovno vani počeo je raditi na svom albumu. Neke njegove pjesme pojavile su se na G-unit radio. To je najavilo njegov povratak na ulicu dok je pjesma SO SEDUCTIVE je objavila njegov povratak ostatku svijeta u ljeto 2005.Njegova pjesma je bila popularna na urban radiu, MTV-u i BET-u. Yayo je tada objavio svoj album Thoughts of a Predicate Felon.


Evo malo o hip hopu:Hip hop/rap je kulturni pokret koji je započeo među urbanim Afro-Amerikancima, Jamajkancima i Portorikancima u Bronxu, kvartu New Yorka, tijekom ranih 1970-ih i otad se proširio po cijelom svijetu. Četiri glavna obilježja, ili "elementa", hip hop kulture su MC-anje (repanje), DJ-anje, grafiti, i breakdance. Neki smatraju beatbox petim elementom hip hopa; neki bi dodali politički aktivizam, hip hop modu, hip hop sleng, double dutching (urbana forma preskakanja užeta) ili druge elemente kao važne dijelove hip hopa. Pojam je otad postao sinonim za hip hop glazbu (ili rap glazbu) publici.
Podrijetlo izraza "hip hop" je nejasno. Pokret koji je kasnije postao poznat kao "hip hop" je navodno počeo sa DJ Kool Hercom, dok se DJ-u Afrika Bambaataa često pridodaju zasluge izuma termina "hip hop" za opisivanje kulture. Razne mitske etimologije i komplicirana značenja se dodana izrazu i nastavljaju se propagirati unutar hip hop zajednice.
Početkom 1990-ih hip hop dostiže popularnost rocka, a do 2002. ga daleko prestiže u vidu popularnosti.





19.12.2008. u 18:50 • 13 KomentaraPrint#


evo novog postastrong>



I made this widget at MyFlashFetish.com.



Ovaj post je za ljubitelje nogometa mislim da ce te se zabavit naci nesto sto vas zanima:


Najprije cemo saznat naravno o navijacima BBB:

Bad Blue Boys je naziv navijačke grupe zagrebačkog Dinama. Osnovani su 17. ožujka 1986. Za maskotu ističu buldoga, a za himnu su prihvatili pjesmu "Dinamo ja volim". Ujedinjeni su u dvije navijačke udruge: Udrugu navijača Dinama koja svoje prostorije ima u Draškovićevoj ulici broj 23 u Zagrebu i Klub navijača Bad Blue Boys koji svoje prostorije ima u Zvonimirovoj ulici broj 41 u Zagrebu.

Izdavali su fanzin posvećen njima Ajmo plavi dok je u 2006. pokrenut fanzin Dinamov sjever kao službeno glasilo Udruge navijača Dinama. Nakon pilot broja izašao je u prosincu 2006. prvi broj tog fanzina. Izdaju video materijal, a imaju i internetsku stranicu. Najvatreniji Boysi Dinamo bodre sa maksimirskog Sjevera, dok se stariji Boysi okupljaju na Istoku.




Evo sad cete saznat o igracima Dinama a prvi ce bit:

Ime i Prezime: Mario Mandžukić
Datum Rođenja: 21. 5. 1986.
Mjesto Rođenja :Slavonski Brod
Mjesto u Momčadi: Napadač
Broj Dresa 17
VIisina 186
Težina 76
Boja Kose: Smeđa
Boja Očiju: Smeđa
Bivši Klubovi: Ditzingen, Željezničar, Marsonia
Došao u Dinamo 2007.




Evo malo o najboljem Hrvatskom nogometasu

Eduardo Alves da Silva (Rio de Janeiro, 25. veljače 1983.), poznat i kao Eduardo ili Dudú, brazilsko-hrvatski je nogometaš.
Igrao je za CBF Nova Kennedy, zagrebački Dinamo i Inter iz Zaprešića. Trenutno je član londonskog Arsenala, te reprezentativac Hrvatske.Da Silva je karijeru započeo u rodnom Brazilu, u klubu CBF Nova Kennedy. Kao petnaestogodišnjaka uočili su ga skauti zagrebačkog Dinama te je prešao u juniore tog kluba. Godine 1999. i 2000. bio je nakratko na posudbi u brazilskom Bangu, a nakon toga u zaprešićkom Interu, gdje je u 15 utakmica postigao 10 pogodaka. Time je po prvi put skrenuo na sebe pozornost nogometne javnosti, a i čelnika Dinama, jer je po povratku s posudbe postao standardni član prve momčadi postigavši 9 golova u 24 utakmice. Igrao je redovito i narednih sezona te bilježio sve bolje rezultate. Sezone 2005./06. s 20 postignutih golova u 29 utakmica bio je drugi najbolji strijelac lige, nakon klupskog mu suigrača Ivana Bošnjaka, ali i najbolje ocjenjeni igrač. No, iako je i prijašnjih godina bio među najboljim igračima lige, nije putovao na SP 2006. Tadašnji izbornik Zlatko Kranjčar je prednost dao drugim igračima što mu Eduardo i danas zamijera.
Sezone 2006./07. Eduardo je naprosto briljirao u Dinamovoj momčadi i s 34 pogodaka oborio rekord u postignutim golovima u jednoj sezoni, došavši do Top 10 strijelaca HNL-a ikad. Rekord je do tada držao Goran Vlaović s 29 postignutih pogodaka iz 1993./94.. Iste je sezone postao prvi i jedini igrač koji je od 1992. postigao hat-trick na utakmici vječnog derbija protiv Hajduka (3:0 na Maksimiru 19. svibnja 2007.), a isti taj dan sa 7 golova postao je najbolji strijelac svih derbija od osamostaljenja Hrvatske.23. veljače 2008. Eduardo je pretrpio tešku ozljedu gležnja na utakmici s Birminghamom; na njega je nasrnuo Martin Taylor koji je odmah dobio crveni karton. Eduardo je zadobio otvoreni prijelom fibule, odnosno vanjske kosti lijeve noge nakon čega je hitno operiran u birminghamskoj bolnici. Oporavak bi mogao potrajati do osam mjeseci.
Gary Lewin, fizioterapeut Arsenala, 11. je lipnja 2008. objavio kako će se Eduardo pridružiti arsenalovoj momčadi čak i prije početka nove sezone, no, mjesec je dana kasnije utvrđeno kako su sve te optimistične prognoze ipak bile pretjerane, te se dugo očekivani povratak ipak očekuje najranije u listopadu. Trener Arsenala Arsene Wenger objavio je da se službeni povratak Eduarda nakon stravičnog loma noge očekuje 16. prosinca kada će zaigrati za rezerve Arsenala protiv Portsmoutha.




Evo malo o klobu Chelsea:

Engleski klup evo postave Momčad sezone 2008./09.
Ime i Prezime Dres Državljanstvo
Vratari
Petr Čech 1
Carlo Cudicini 23
Rhys Taylor 30
Henrique Hilário 40
Braniči
Branislav Ivanović 2
Ashley Cole 3
Ricardo Carvalho 6
Bosingwa 17
Paulo Ferreira 19
John Terry 26
Alex 33
Michael Mancienne 42
Vezni igrači
Jimmy Smith -
Mickael Essien 5
Frank Lampard 8
Joe Cole 10
John Obi Mikel 12
Michael Ballack 13
Florent Malouda 15
Deco 20
Mineiro 27
Belletti 35
Napadači
Franco di Santo 9
Didier Drogba 11
Salomon Kalou 21
Nicolás Anelka 39
Miroslav Stoch 43




Anderson Luiz de Sousa ili Deco:

Anderson Luiz de Sousa poznatiji kao Deco (Săo Bernardo do Campo, Brazil, 27. kolovoza 1977.), portugalski nogometaš brazilskog porijekla.
Trenutno igra za Chelsea u koji je prešao iz Barcelone.

Osobne informacije
Puno ime Ánderson Luís de Souza
Rođenje 27. kolovoza 1977.
Săo Bernardo do Campo, Brazil
Visina 1.74 m
Klub
Trenutačni klub Chelsea FC
Pozicija veznjak
Juniorski klubovi
1995–1996 Nacional
Profesionalni klubovi*
Godina Klub Nastupi (golovi)
1996–1997
1997
1997–1998
1998–1999
1999–2004
2004–2008
2008– Corinthians
Corinthians (AL)
FC Alverca
Salgueiros
FC Porto
FC Barcelona
Chelsea






Evo sad malo o Luki Modriću:

Posudbe
Modrić je privukao pažnju zagrebačkog Dinama, te tamo započeo karijeru iako je bio na provjeri u splitskom Hajduku, no, u konkurenciji s Grgurovićem nije prošao. Prije toga, trenirao je kratko u Zadru odakle ga je u Zagreb usmjerio trener Tomislav Bašić. Prvo je zajedno sa Landekom i Džidićem poslan na posudbu u BiH, u Zrinjski iz Mostara. U čvrstoj i gruboj bosanskoj ligi fizički je jako očvrsnuo i time prvi puta postao miljenikom navijača, postavši sa 18 godina najbolji igrač lige, iako se klub jedva spasio od ispadanja. Ta godina uvelike je pomogla u njegovoj karijeri. Iako ga je Dinamo htio ostaviti u Zrinjskom, uslijedila je posudba u zaprešićki Inter koji je s njim u momčadi u prvom dijelu sezone 2004/05 bio suvereno na 1. mjestu, te postao ozbiljan kandidat za naslov prvaka. 21. prosinca 2004. primio je nagradu Večernjeg lista za najveću nadu hrvatskog nogometa, a uz to bio je i 4. najbolji igrač lige.Na polusezoni se vratio u matični Dinamo koji je potom ispao u Ligu za ostanak, a Inter se nije uspio zadržati na prvom mjestu, i završio kao doprvak Hrvatske. No, nakon velikih promjena u i oko momčadi, Dinamo je krenuo u jednu od svojih najuspješnijih sezona u HNL-u, te praktički tokom cijele sezone držao prvo mjesto koje mu na kraju nije pobijeglo. Desetka Modrić bio je jedan od najvažnijih igrača Dinama uz kapetana Mamića i nesavladiv napadački dvojac Bošnjak-Eduardo. Svojim pogocima rješio je 2 derbija sa Hajdukom, jedan na Poljudu, a jedan na Maksimiru, uključujući pogodak najvećem konkurentu sezone Rijeci na Kantridi. Sjajnim igrama u klubu dobio je i poziv u reprezentaciju, nakon kvalitetnih igara u mladoj vrsti. U Dinamo su stigle ponude velikih europskih klubova za njega, no navodno su odbijene i Modrić je ostao u Zagrebu, potpisavši desetogodišnji ugovor sa Dinamom koji završava 2015. godine.
Sezone 2006./07. opet osvaja naslov prvaka, no famozni trojac Modrić-Eduardo-Ćorluka od kojeg se puno očekivalo van granica Hrvatske zapeo je pred vratima skupina Lige UEFA izgubivši od francuskog Auxerrea. Naslov prvaka Hrvatske je, naravno, osvojen. Sezonu potom nastavio je sa izvanrednim igrama, odvevši klub do skupina Kupa UEFA nakon eliminacije velikog Ajaxa. Kao kapetan kluba vodio je momčad suvereno kroz ligu, uvijek bivši među najboljima na terenu bez obzira na protivnika i važnost utakmice.
Nakon nekog vremena o standardno dobrim igrama se više nije pričalo, već je glavna tema postala u kojeg će se nogometnog diva i za koju rekordnu svotu prodati, kako od strane domaćih tako i stranih, pogotovo engleskih, medija. U igri su navodno bili svi veliki svjetski klubovi od Barcelone preko Chelsea do Arsenala. Nakon sastanka Zdravka Mamića, njegova menadžera, sa samim Abramovičem i gazdama nekih Premierligaških klubova na
opTottenham Hotspur F.C.
Međutim, Luka se nije pomirio sa ostankom, te najavio siguran odlazak iz kluba na ljeto. Nakon još jednog osvojenog naslova prvaka u noći sa 25. na 26. travnja dogovoren je potpis 12 milijuna eura vrijedan 6-godišnji ugovor sa londonskim Tottenhamom, dok će Dinamu transferom pripasti čak 21 milijun eura.
Reprezentacija
U debiju protiv Argentine u švicarskom Baselu, gdje je Hrvatska pobijedila 3:2, Modrić je bio najbolji igrač na terenu, te su započele špekulacije o zainteresiranosti Bayerna i Werdera za tog mladog igrača. No, na SP-u u Njemačkoj izbornik Kranjčar dao mu je malo minuta u utakmicama sa Japanom i Australijom. Dolaskom Slavena Bilića na mjesto izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Modrić je stekao status nezamijenjivog, te u debiju novog izbornika postigao pogodak rezervama Italije u Livornu za konačnih 2:0. Bio je to, ujedno, i njegov prvijenac u kockastom dresu.
Bilić ga koristi na poziciji zadnjeg veznog, i dosad nije odigrao niti jednu lošiju utakmicu, štoviše, uvijek se nalazi među najbolje ocjenjenim igračima reprezentacije. Kasnije ga je izbornik uz Roberta i Niku Kovača prozvao najbitnijim igačem izabrane vrste. Upravo te utakmice su mu i donijele toliku popularnost na Starom kontinentu.
Kao igrač vrlo je specifičan po pružanju najboljih igara isključivo protiv najjačih, kad je najpotrebnije. U dresu reprezentacije bio je najbolji igrač u pobjedama nad Argentinom (3:2) i Engleskom (2:0, 3:2), dok je kao igrač Dinama najbolji bio uvijek u derbijima sa Hajdukom i Rijekom, te u srazu sa Arsenalom ili Ajaxom. Svejedno, i protiv znatno slabijih suparnika, nikada ne odigra lošije od barem dobrog, dokaz čega su skauti inozemnih klubova koji ga prate na svakoj utakmici.
će je iznenađenje, pa i samog Modrića, odlučeno da će za plaću od 3 milijuna eura godišnje ostati još godinu dana u Dinamu.




19.12.2008. u 13:27 • 4 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2008  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2008 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Odrepaj da/ne?

Opis bloga


Free Hit Counters
Free Hit Counters





MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com


I made this widget at MyFlashFetish.com.



Ko je najbolji
50 cent
Eminem
2pac
Snoop Dogg
Jay-z
  
pollcode.com free polls





Ko je bolji
G unit
d12
  
pollcode.com free polls

Linkovi

www.ana-dizajn.blog.hr
www.littleflowergirl.blog.hr