Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/totalno-cool-rep

Marketing


evo novog postastrong>



I made this widget at MyFlashFetish.com.



Ovaj post je za ljubitelje nogometa mislim da ce te se zabavit naci nesto sto vas zanima:


Najprije cemo saznat naravno o navijacima BBB:

Bad Blue Boys je naziv navijačke grupe zagrebačkog Dinama. Osnovani su 17. ožujka 1986. Za maskotu ističu buldoga, a za himnu su prihvatili pjesmu "Dinamo ja volim". Ujedinjeni su u dvije navijačke udruge: Udrugu navijača Dinama koja svoje prostorije ima u Draškovićevoj ulici broj 23 u Zagrebu i Klub navijača Bad Blue Boys koji svoje prostorije ima u Zvonimirovoj ulici broj 41 u Zagrebu.

Izdavali su fanzin posvećen njima Ajmo plavi dok je u 2006. pokrenut fanzin Dinamov sjever kao službeno glasilo Udruge navijača Dinama. Nakon pilot broja izašao je u prosincu 2006. prvi broj tog fanzina. Izdaju video materijal, a imaju i internetsku stranicu. Najvatreniji Boysi Dinamo bodre sa maksimirskog Sjevera, dok se stariji Boysi okupljaju na Istoku.




Evo sad cete saznat o igracima Dinama a prvi ce bit:

Ime i Prezime: Mario Mandžukić
Datum Rođenja: 21. 5. 1986.
Mjesto Rođenja :Slavonski Brod
Mjesto u Momčadi: Napadač
Broj Dresa 17
VIisina 186
Težina 76
Boja Kose: Smeđa
Boja Očiju: Smeđa
Bivši Klubovi: Ditzingen, Željezničar, Marsonia
Došao u Dinamo 2007.




Evo malo o najboljem Hrvatskom nogometasu

Eduardo Alves da Silva (Rio de Janeiro, 25. veljače 1983.), poznat i kao Eduardo ili Dudú, brazilsko-hrvatski je nogometaš.
Igrao je za CBF Nova Kennedy, zagrebački Dinamo i Inter iz Zaprešića. Trenutno je član londonskog Arsenala, te reprezentativac Hrvatske.Da Silva je karijeru započeo u rodnom Brazilu, u klubu CBF Nova Kennedy. Kao petnaestogodišnjaka uočili su ga skauti zagrebačkog Dinama te je prešao u juniore tog kluba. Godine 1999. i 2000. bio je nakratko na posudbi u brazilskom Bangu, a nakon toga u zaprešićkom Interu, gdje je u 15 utakmica postigao 10 pogodaka. Time je po prvi put skrenuo na sebe pozornost nogometne javnosti, a i čelnika Dinama, jer je po povratku s posudbe postao standardni član prve momčadi postigavši 9 golova u 24 utakmice. Igrao je redovito i narednih sezona te bilježio sve bolje rezultate. Sezone 2005./06. s 20 postignutih golova u 29 utakmica bio je drugi najbolji strijelac lige, nakon klupskog mu suigrača Ivana Bošnjaka, ali i najbolje ocjenjeni igrač. No, iako je i prijašnjih godina bio među najboljim igračima lige, nije putovao na SP 2006. Tadašnji izbornik Zlatko Kranjčar je prednost dao drugim igračima što mu Eduardo i danas zamijera.
Sezone 2006./07. Eduardo je naprosto briljirao u Dinamovoj momčadi i s 34 pogodaka oborio rekord u postignutim golovima u jednoj sezoni, došavši do Top 10 strijelaca HNL-a ikad. Rekord je do tada držao Goran Vlaović s 29 postignutih pogodaka iz 1993./94.. Iste je sezone postao prvi i jedini igrač koji je od 1992. postigao hat-trick na utakmici vječnog derbija protiv Hajduka (3:0 na Maksimiru 19. svibnja 2007.), a isti taj dan sa 7 golova postao je najbolji strijelac svih derbija od osamostaljenja Hrvatske.23. veljače 2008. Eduardo je pretrpio tešku ozljedu gležnja na utakmici s Birminghamom; na njega je nasrnuo Martin Taylor koji je odmah dobio crveni karton. Eduardo je zadobio otvoreni prijelom fibule, odnosno vanjske kosti lijeve noge nakon čega je hitno operiran u birminghamskoj bolnici. Oporavak bi mogao potrajati do osam mjeseci.
Gary Lewin, fizioterapeut Arsenala, 11. je lipnja 2008. objavio kako će se Eduardo pridružiti arsenalovoj momčadi čak i prije početka nove sezone, no, mjesec je dana kasnije utvrđeno kako su sve te optimistične prognoze ipak bile pretjerane, te se dugo očekivani povratak ipak očekuje najranije u listopadu. Trener Arsenala Arsene Wenger objavio je da se službeni povratak Eduarda nakon stravičnog loma noge očekuje 16. prosinca kada će zaigrati za rezerve Arsenala protiv Portsmoutha.




Evo malo o klobu Chelsea:

Engleski klup evo postave Momčad sezone 2008./09.
Ime i Prezime Dres Državljanstvo
Vratari
Petr Čech 1
Carlo Cudicini 23
Rhys Taylor 30
Henrique Hilário 40
Braniči
Branislav Ivanović 2
Ashley Cole 3
Ricardo Carvalho 6
Bosingwa 17
Paulo Ferreira 19
John Terry 26
Alex 33
Michael Mancienne 42
Vezni igrači
Jimmy Smith -
Mickael Essien 5
Frank Lampard 8
Joe Cole 10
John Obi Mikel 12
Michael Ballack 13
Florent Malouda 15
Deco 20
Mineiro 27
Belletti 35
Napadači
Franco di Santo 9
Didier Drogba 11
Salomon Kalou 21
Nicolás Anelka 39
Miroslav Stoch 43




Anderson Luiz de Sousa ili Deco:

Anderson Luiz de Sousa poznatiji kao Deco (Săo Bernardo do Campo, Brazil, 27. kolovoza 1977.), portugalski nogometaš brazilskog porijekla.
Trenutno igra za Chelsea u koji je prešao iz Barcelone.

Osobne informacije
Puno ime Ánderson Luís de Souza
Rođenje 27. kolovoza 1977.
Săo Bernardo do Campo, Brazil
Visina 1.74 m
Klub
Trenutačni klub Chelsea FC
Pozicija veznjak
Juniorski klubovi
1995–1996 Nacional
Profesionalni klubovi*
Godina Klub Nastupi (golovi)
1996–1997
1997
1997–1998
1998–1999
1999–2004
2004–2008
2008– Corinthians
Corinthians (AL)
FC Alverca
Salgueiros
FC Porto
FC Barcelona
Chelsea






Evo sad malo o Luki Modriću:

Posudbe
Modrić je privukao pažnju zagrebačkog Dinama, te tamo započeo karijeru iako je bio na provjeri u splitskom Hajduku, no, u konkurenciji s Grgurovićem nije prošao. Prije toga, trenirao je kratko u Zadru odakle ga je u Zagreb usmjerio trener Tomislav Bašić. Prvo je zajedno sa Landekom i Džidićem poslan na posudbu u BiH, u Zrinjski iz Mostara. U čvrstoj i gruboj bosanskoj ligi fizički je jako očvrsnuo i time prvi puta postao miljenikom navijača, postavši sa 18 godina najbolji igrač lige, iako se klub jedva spasio od ispadanja. Ta godina uvelike je pomogla u njegovoj karijeri. Iako ga je Dinamo htio ostaviti u Zrinjskom, uslijedila je posudba u zaprešićki Inter koji je s njim u momčadi u prvom dijelu sezone 2004/05 bio suvereno na 1. mjestu, te postao ozbiljan kandidat za naslov prvaka. 21. prosinca 2004. primio je nagradu Večernjeg lista za najveću nadu hrvatskog nogometa, a uz to bio je i 4. najbolji igrač lige.Na polusezoni se vratio u matični Dinamo koji je potom ispao u Ligu za ostanak, a Inter se nije uspio zadržati na prvom mjestu, i završio kao doprvak Hrvatske. No, nakon velikih promjena u i oko momčadi, Dinamo je krenuo u jednu od svojih najuspješnijih sezona u HNL-u, te praktički tokom cijele sezone držao prvo mjesto koje mu na kraju nije pobijeglo. Desetka Modrić bio je jedan od najvažnijih igrača Dinama uz kapetana Mamića i nesavladiv napadački dvojac Bošnjak-Eduardo. Svojim pogocima rješio je 2 derbija sa Hajdukom, jedan na Poljudu, a jedan na Maksimiru, uključujući pogodak najvećem konkurentu sezone Rijeci na Kantridi. Sjajnim igrama u klubu dobio je i poziv u reprezentaciju, nakon kvalitetnih igara u mladoj vrsti. U Dinamo su stigle ponude velikih europskih klubova za njega, no navodno su odbijene i Modrić je ostao u Zagrebu, potpisavši desetogodišnji ugovor sa Dinamom koji završava 2015. godine.
Sezone 2006./07. opet osvaja naslov prvaka, no famozni trojac Modrić-Eduardo-Ćorluka od kojeg se puno očekivalo van granica Hrvatske zapeo je pred vratima skupina Lige UEFA izgubivši od francuskog Auxerrea. Naslov prvaka Hrvatske je, naravno, osvojen. Sezonu potom nastavio je sa izvanrednim igrama, odvevši klub do skupina Kupa UEFA nakon eliminacije velikog Ajaxa. Kao kapetan kluba vodio je momčad suvereno kroz ligu, uvijek bivši među najboljima na terenu bez obzira na protivnika i važnost utakmice.
Nakon nekog vremena o standardno dobrim igrama se više nije pričalo, već je glavna tema postala u kojeg će se nogometnog diva i za koju rekordnu svotu prodati, kako od strane domaćih tako i stranih, pogotovo engleskih, medija. U igri su navodno bili svi veliki svjetski klubovi od Barcelone preko Chelsea do Arsenala. Nakon sastanka Zdravka Mamića, njegova menadžera, sa samim Abramovičem i gazdama nekih Premierligaških klubova na
opTottenham Hotspur F.C.
Međutim, Luka se nije pomirio sa ostankom, te najavio siguran odlazak iz kluba na ljeto. Nakon još jednog osvojenog naslova prvaka u noći sa 25. na 26. travnja dogovoren je potpis 12 milijuna eura vrijedan 6-godišnji ugovor sa londonskim Tottenhamom, dok će Dinamu transferom pripasti čak 21 milijun eura.
Reprezentacija
U debiju protiv Argentine u švicarskom Baselu, gdje je Hrvatska pobijedila 3:2, Modrić je bio najbolji igrač na terenu, te su započele špekulacije o zainteresiranosti Bayerna i Werdera za tog mladog igrača. No, na SP-u u Njemačkoj izbornik Kranjčar dao mu je malo minuta u utakmicama sa Japanom i Australijom. Dolaskom Slavena Bilića na mjesto izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Modrić je stekao status nezamijenjivog, te u debiju novog izbornika postigao pogodak rezervama Italije u Livornu za konačnih 2:0. Bio je to, ujedno, i njegov prvijenac u kockastom dresu.
Bilić ga koristi na poziciji zadnjeg veznog, i dosad nije odigrao niti jednu lošiju utakmicu, štoviše, uvijek se nalazi među najbolje ocjenjenim igračima reprezentacije. Kasnije ga je izbornik uz Roberta i Niku Kovača prozvao najbitnijim igačem izabrane vrste. Upravo te utakmice su mu i donijele toliku popularnost na Starom kontinentu.
Kao igrač vrlo je specifičan po pružanju najboljih igara isključivo protiv najjačih, kad je najpotrebnije. U dresu reprezentacije bio je najbolji igrač u pobjedama nad Argentinom (3:2) i Engleskom (2:0, 3:2), dok je kao igrač Dinama najbolji bio uvijek u derbijima sa Hajdukom i Rijekom, te u srazu sa Arsenalom ili Ajaxom. Svejedno, i protiv znatno slabijih suparnika, nikada ne odigra lošije od barem dobrog, dokaz čega su skauti inozemnih klubova koji ga prate na svakoj utakmici.
će je iznenađenje, pa i samog Modrića, odlučeno da će za plaću od 3 milijuna eura godišnje ostati još godinu dana u Dinamu.






Post je objavljen 19.12.2008. u 13:27 sati.