Toše = Anđeo

ponedjeljak, 12.05.2008.

..."TOŠE MI SMO TVOJ PORIN" OGORČENI FANOVI BOJKOTIRALI DODJELU NAGRADA!...


Članovi fan kluba Toše Proeskog uoči same dodjele Porina okupili su se ispred zgrade HRT-a kako bi još jednom ukazali na veliku nepravdu, a po nekima i sramotu, koju su organizatori nanijeli makedonskom pjevaču. "Nemamo nikakve izjave, ovo je sve što želimo poručiti javnosti", rekli su nam kratko, a naišli su na potporu brojnih sudionika Porina koji smatraju kako je makedonski pjevač nepravedno ignoriran, i to za godinu u kojoj je ostvario najveće uspjehe i bez konkurencije bio najizvođeniji glazbenik u Hrvatskoj.

Organizatori Porina u zadnji su se tren kratkim spotom odlučili prisjetiti Proeskog, međutim njegovim obožavateljima to nije bilo dovoljno. O Toši je na dodjeli prvi progovorio Jacques Houdek, posvetivši osvojenog Porina upravo njemu, a Miroslav Rus se, preuzimajući nagradu za pjesmu godine ("Igra bez granica") zahvalio njegovoj menadžerici i brojnim drugim zaslužnim suradnicima.

Norah Jones i Toše Proeski u istoj kategoriji?!
Makedonski je pjevač, dakle, osvojio jednog Porina, a brojne su mu nominacije izmakle, jer, objašnjavaju organizatori, nije imao hrvatsko državljanstvo. Pritom im nije bila važna činjenica da je album u potpunosti snimljen i produciran s hrvatskim snagama, a kao argument nije poslužilo ni to što je Edo Maajka, također bez hrvatskog državljanstva, već osvojio nekoliko kipića.

"Neke stvari moramo mijenjati", priznao je nedavno Hus Hasanefendić uime organizatora Porina, a da je tako, pokazalo se i na samoj dodjeli. Tošin album "Igra bez granica", inače najprodavanije diskografsko izdanje u 2007. godini, stavili su u kategoriju s Norah Jones i Bruceom Springsteenom (???), a kipić je otišao u ruke jazz pjevačice pa se još jednom pokazalo kako razmišljanje organizatora, uz svo dužno poštovanje i najblaže rečeno - nema veze s mozgom.

Kad već nećete službeno, onda ćemo se usputno prisjećati Toše
Pjesmom godine proglašena je Tošina "Igra bez granica", a nagradu je preuzeo njezin autor Miroslav Rus, podsjećajući još jednom na ostavštinu pokojnog pjevača. Na pozornici ga se sjetio i Jacques Houdek, dobitnik Porina u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe: "Ovaj Porin mi zaista puno znači, ali ga posvećujem Toši jer je on za mene najveći pjevač!".

Redatelj dodjele kao da je znao - u tom je trenutku snimio jednog od čelnih ljudi Porina, Hrvoja Markulja, koji se bespomoćno hvatao za glavu - valjda svjestan činjenice da je dodjela ignoriranjem Toše Proeskog zaradila negativne bodove koji će se očima javnosti teško zaboraviti.

petak, 02.05.2008.

...DUH TOŠE PROESKOG ZAPOSJEO 15-GODIŠNJU DJEVOJČICU?(Misterij ili podvala)...

naslovnica arene
Glasine kažu kako samozvani stručnjaci za egzorcizam po hitnom postupku žele istjerati duh tragično preminulog makedonskog pjevača iz tijela tinejdžerice koja ga je obožavala a koju taj "onostrani Toše" nagovara da posjeti njegov grob u Kruševu, vjenča se za njega i tako ga vrati u ovaj život.

Ako je suditi po glasinama, u tijeku je istjerivanje duha Toše Proeskog iz tijela 15-togodišnjakinje, koja je uz to opsjednuta svojim dedom i bakom.
Aktovist okultnog hrvatskog podzemlja uzbuđeno tumači kako će škvadra istjerati tog Tošu prije nego li natjera djevojčicu u Kruševo, gdje bi se htio vjenčati i tako vratiti u ovaj život.

Jedan psihijatar tvrdi kako je djevojčica umislila da je opsjednuta duhom Toše jer se ne može pomiriti s njegoom preranom smrću.

Roditelji tinejdžerice bili su prestravljeni kada im je kći rekla kak oje Toše namjerava vjenčati na svom grobu u Kruševu.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0