svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Listopad 2008 (4)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (24)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari Da/Ne
Dizajn By Girl

Opis bloga

Jako zanimljiv i istinit...
Ukratko naziv bloga sve govori

Linkovi

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA





Get this widget | Track details | eSnips Social DNA




Get this widget | Track details | eSnips Social DNA




Get this widget | Track details | eSnips Social DNA



Dragana.org - Tose Proeski Life Macedonia Eurovision 2004





Dragana.org - Tose Proeski - Cija si






Dragana.org - "Ostala si uvijek ista" - Tose Proeski





Dragana.org - Toše Proeski - In Memoriam (1)





Dragana.org - Toše Proeski - In Memoriam (2)





Dragana.org - Tose Proeski - Ko ti to grize obraze





Dragana.org - Toše Proeski & Goca Tržan - 1200 Milji (makedonska verzija)





Dragana.org - Toše Proeski-Kad Srce Plati Stari Dug




Dragana.org - TOÅ E PROESKI & KRISTIJAN RISTESKI - MY LITTLE ONE /SKOPJE 05.10.2008/



Diskografija

1999: Nekade Vo Nokta
1999: Sinot Božji
2003: Ako Me Pogledneš Vo Oči
2003: Ako Me Pogledaš U Oči
2004: Den Za Nas
2004: Dan Za Nas
2005: Po Tebe
2005: Pratim Te
2006: Božilak (Rainbow)
2007: Igri Bez Granici
2007: Igra Bez Granica




Tose Proeski on 6Lyrics.com




Tose Proeski widget by 6L & AC





Tose Proeski widget by 6L & AC




Tose Proeski widget by 6L & AC




Tose Proeski widget by 6L & AC



koja vam je najdraza TOSINA pjesma!!!
Ako me pogledas u oci
Boze, brani je od zla
Cija si
Da'l si sretnija
Igra bez granica
Ima li dan za nas
Jedina
Jos jedan stepenik
Ko ti to grize obraze
Life
Lose ti stoji
Mjesecina
Naj, naj
Ostala si uvijek ista
Poljsko cvijece
Pratim te
Rane na usnama
Soba za tugu
Srce nije kamen
The hardest thing
Tajno moja
Ubijas me usnama
Vezi me za sebe
Volim osmijeh tvoj
zao mi je
Zena Balkanska
  
pollcode.com free polls




Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr




free hit counter

hit counter

utorak, 20.05.2008.

Ambasador, vjernik, čovjek, anđeo...!


Ispraćaj makedonskog pjevača Tošeta Proeskog, koji je jučer poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, počeo je jutros u 9.00 sati, obredom u crkvi Presveta Bogorodica u Kruševu, njegovom rodnom gradu. U prisustvu porodice Proeskog, kolega, državnih zvaničnika i velikog broja građana, obred je služio mitropolit Petar, a opelo će na sahrani, koja počinje u 12.30, održati poglavar Makedonske pravoslavne crkve arhiepiskop Stefan. Građani se opraštaju od popularnog pjevača ispred spomenika Makedonijum, na mjestu Gumenje, gjde će biti sahranjen. Kruševo, koje se nalazi 180 kilometara od Skoplja, mali je grad sa oko 5.000 stanovnika, ali je danas u njemu veliki broj ljudi, a policija obezbeđuje prilaz gradu i mjesto gjde će biti održana sahrana.

Najpopularniji makedonski pjevač Todor - Toše Proeski, pored obožavanja publike, svojom vedrinom i pozitivnim stavom prema životu zaslužio je i veliko poštovanje kolega i svih koji su ga poznavali. Uvijek nasmijan i dobro raspoložen, planio je energijom i predstavljao je jednog od najboljih ambasadora Makedonije, iako je bio podjednako omiljen u svim zemljama koje su pripadale bivšoj Jugoslaviji. Bio je unikatan i po tome što je besprekorno pjevao i na engleskom jeziku, zbog čega su mu svi predviđali veliki svjetski uspjeh, ali i po činjenici da je jedina osoba iz svijeta estrade o kojoj niko, nikada i nigdje nije izgovorio nijednu ružnu riječ. Posljednjem oproštaju od popularnog pjevača prisustvuje i njegova menadžerka Ljiljana Petrović, koja je u nesreći samo lakše povređena. Najavljeno da će sahrani Proeskog prisustvovati pjevači i kolege iz cijelog regiona i šire.

Todor Proeski, sin Dominike i Nikole Proeskog, rođen je 25. januara 1981. u makedonskom gradu Kruševu, u porodici vlaškog porijekla (Toše je imao i sedam godina stariju sestru Doru). Njegov prvi javni nastup bio je na tinejdžerskom festivalu „Melfest” 1996. godine, na kome je osvojio svoju prvu nagradu. Na festivalu u Štipu 1997. godine nastupao je s pjesmom „Pusti me”, koja je postala Tošetov prvi mini-hit. Godinu dana kasnije trijumfovao je na festivalu u Skoplju s pjesmom „Ostani do kraja”, a probnoj na nacionalnom nivou postigao je pjesmama „Usni na usni” i „Sonce vo tvoite rusi kosi”, za koju je dobio nagradu na „Evrofestu”. Prvi album Proeskog „Nekade vo nokta” izlazi u maju 1997. godine. Iste godine je održao i legendarni koncert po kiši u Skoplju, koji je ostao zapamćen kao jedno od najboljih živih nastupa ovog pjevača. Toše je 1999. potpisao ekskluzivan ugovor s produkcijskom kućom „Avalon”. Njegov prvi album „Nekade vo nokta” izlazi iste godine, a svoj prvi veliki koncert održao je u oktobru 2001. godine u beogradskom Centru „Sava”. Bio je predstavnik Makedonije na „Evroviziji 2004.” u Istanbulu, gde je osvojio 14. mjesto s pjesmom „Life”, izmenjenom verzijom numere „Angel si ti”.

Proeski je izdao ukupno sedam albuma, od kojih se „Po tebe” ili „Pratim te” (srpsko izdanje) smatra jednim od najuspješnijih albuma balkanske muzičke scene. Singlovi s tog albuma mjesecima su se nalazili na najvišim mjestima muzičkih top-lista u svim zemljama bivše Jugoslavije. Poslednji album Proeskog „Igra bez granica” izašao je ovog augusta, u izdanju „Siti rekordsa”. Album je prošlog mjeseca promovisan i u Beogradu, kada je saopšteno da je za samo mjesec i po dana ostvario zlatni tiraž u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji. Njegovim najvećim hitom smatra se pjesma „Čija si”, kojom je pobjedio na „Beoviziji 2003.”, a osta će upamćen i po pjesmama „Srce nije kamen”, „Ko ti to grize obraze”, „Volim osmijeh tvoj” i drugima. Nemam auto, ali bih želeo „Tuareg” (2005)
U jednom od intervjua iz 2005. godine Toše je izjavio da, pored muzike, voli sport i astronomiju, da su mu omiljeni glumac i glumica Rasel Krou i Angelina Jolie, pjevač Dejvid Koverdejl, a na pitanje koji mu je omiljeni automobil uzvratio je: Trenutno nemam auto, ali bih želeo „Tuareg”.

Toše Proeski bio je poznat kao nevjerovatan talenat i pravi profesionalac. Za sebe je govorio kako „postoji zbog publike“, a kritike mu nisu bile pretjerano važne. Osim što je posedovao vanzemaljske glasovne kvalitete, bio je i autor pjesama. Pisao je, pre svega, za sebe („Ima li den za nas”, „Slušaš li”, „Malecka”, „Polsko cvjeke”), ali i za pjevače kao što je Martin Vučić, makedonski predstavnik na „Evroviziji 2005.” („Muza”). U jednom od intervjua Toše je rekao da je napisao više od 100 pjesama, ali da čeka pravi trenutak da ih snimi. Proeski je bio i student završne godine Muzičke akademije u Skoplju, a 1997. godine imenovan je za regionalnog ambasadora dobre volje Unicefa, a tim povodom je snimio pjesmu „Za ovoj svet”. Toše je zarađivao i s mnogim poznatim imenima kao što su Esma Redžepova, Grigor Koprov, Fibus, Željko Joksimović, Leontina, Marina Tucaković, Bora Čorba, Miro Buljan, Antonija Šola… Poslije velikog koncerta koji je održao 14. februara ove godine u „Beogradskoj areni” Toše je skromno priznao: "U ovom trenutku, kad sam na neki način ispunio svoj dečački san, shvatio sam da ništa nema suštinu. Prava suština je ona koja je postojala u onim trenucima kada san nije bio ispunjen, ali bilo je ljubavi i porodične harmonije koja još traje"… A, kako sebe zamišljam za 15 godina? "Ma, samo da budem živ i zdrav, a ostalo - šta mi bog da. I da se ne razočaram u ljude kojima sam okružen".

- 18:02 - Komentari… (1) - Prinaj… - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.