Važno

srijeda , 01.07.2009.

POMOZIMO MALOJ IVANI KEŠINA


Djevojčica Ivana Kešina iz Vida rodila se 2001. s teškom degenerativnom moždanom bolesti poznatom kao Pelizaeus-Merzbacherova bolest. Riječ je o genetskom poremećaju kod kojeg dolazi do gubitka mijelina u vlaknu živčane stanice bez kojeg one ne mogu normalno funkcionirati ili ne funkcioniraju uopće. Ne postoji potpuno učinkovit lijek protiv bolesti, ali postoji nekoliko metoda pomoću kojih se može usporiti napredovanje bolesti.

Od 9. lipnja ove godine Ivana je zbog pogoršanja stanja otišla na liječenje u privatnu kliniku dr. Maje Roje-Novak u Zagrebu kako bi se podvrgnula procesu integralne neurorehabilitacije. Svaki dan liječenja na toj klinici iznosi 500 kuna, čemu treba pridodati troškove lijekova i boravka nje i njezine majke u Zagrebu.

Predviđeno trajanje liječenja je 20 mjeseci, a budući da prvi rezultati daju nadu da bi bolest mogla stagnirati, ovim se putem obraćamo svim svojim čitateljima koji su u mogućnosti, pa makar i skromnim prilogom, pomoći obitelji male Ivane kojoj je, doslovno, svaka kuna dobro došla.

Za tu prigodu otvoreni su žiroračuni u Privrednoj banci Zagreb na ime - Ivana Kešina; kunski račun je 2340009-3102648440, a za uplate iz inozemstava devizni račun na ime Alen Kešina, s naznakom donacija za Ivanu. IBAN: HR84 2340 0093 2027 1299 8. SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X.

<< Arhiva >>