neshvatljiva lakoća gluposti

petak , 16.05.2008.

Moram iz sebe izbaciti određenu količinu bijesa. Zapravo u neku ruku se i kajem što to osjećam, no unutarnja borba koju vodim za prevladavanje bijesa katkad jednostavno ne daje željeni rezultat.
Moj mali sin je prehlađen. Curi mu nosić i vidljivo se muči s disanjem. Djeca naime ne znaju ispuhati nos i olakšati si, pa je šprica puna fiziološke jedino rješenje. Malo antibiotskog sirupa također pomaže.
I tako, moja draga i ja već tjedan dana pokušavamo pomoći našem sinu. U međuvremenu jedna osoba koju neću imenovati, svaki dan po nekoliko puta navrati da vidi bebu, a ima upaljeno grlo, temperaturu i kao dodatni specijalni efekt, ima oko iz kojeg cure suze od upale. Naravno, pije antibiotike i žali se na bolove u mišićima i glavi.
Moja najdraža, zbog očiglednog poštovanja koje osjeća prema toj osobi, pokušala je indirektno natuknuti kako ne bi bilo dobro da beba dobije pored prehlade još i upalu grla, no čini se da to do osobe kojoj se obraćala, naprosto ne dopire.
Kulminiralo je jučer, kada je dotična uzela bebu u naručje. Moja je darling uzrujano zamolila da ne diše bebi u lice, te da bolesni ljudi ne bi trebali uopće dolaziti u kontakt s bebom.
Nisam siguran je li to shvaćeno kao uvreda ili nije, tek dotična više od jučer nije dolazila.
Jutros se moj sin probudio potpuno začepljenog desnog oka. Neka gusta ljepljiva masa, slijepila mu je kapak i trepavice.
Osjetio sam takav bijes, da je to neopisivo.
Nije dovoljno što mog malog sina muče grčevi, pa i začepljen nos, nego mu je još trebalo i začepljeno oko.
Kažu kako je imunološki sustav kod malih beba jako nerazvijen, neotporne su na infekcije, no ja jednako tako mislim da su bebe samo izložene kontaktu s ljudima koji naprosto nemaju osjećaj za neke stvari.
Sutra ionako moram na ispovijed prije krštenja, tako da ću zaista mimo svoje volje, imati što ispovjediti.
Neshvatljiva mi je lakoća gluposti. Toga sam bio svjestan oduvijek.

I tako, umjesto da danas malog vodim na kontrolu neopterećeno, ja idem s nekim kamenom u želucu jer ne znam kako ćemo se sad boriti s ovim novim iskušenjem. Znam, znam, rekli bi iskusni roditelji da ima i gorih stvari...
Ali od gluposti nema gore.

Aries

<< Arhiva >>