dragfran

srijeda, 07.03.2007.

Srijeda, 07.03.2007.

Frane Fjaka: Članovi Pravne udruge Vukovar 1991. optužili su Mladena Bajića da je, potpisavši Sporazum o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina… bla,bla,bla, amnestira' zapravo srbijanske mučitelje. Štoviše, kažu iz Udruge, Bajić je skriva' Sporazum sve do ovoga ponediljka.
Dragec Gruntec: Ali Bajić se brani da je informacija o potpisanom Sporazumu bila objavljena odmah, i to na WEB stranici DORH-a.
Frane Fjaka: Malo ovo! Bajića bi tribalo prekršajno gonit jer podcjenjuje kvocijent inteligencije našega čovika… Šta on misli, da naši ljudi ne razlikuju objavljenu informaciju od objavljenog sadržaja informacije.
Dragec Gruntec: To se veli: štel nam je prodat muda pod bubrege. Bajić ide korak dalje pa veli da sadržaj Sporazuma nisu nameravali ni objavljivat dok nije došlo do pogrešnoga tumačenja u javnosti.
Frane Fjaka: Bajiću ne bi tribalo dozvolit ni koraka dalje, jer kako se zalaufa', moga' bi naše ljude pripustit srbijanskom sudstvu.
Dragec Gruntec: Ali Bajić veli da je Sporazum čist kak suza…
Frane Fjaka: Ma može on sad pričat šta 'oće, ali mali, obični čovik se pita: Ako je Sporazum čist ka' suza, zašto ga onda nije objavija kad je potpisan?
Dragec Gruntec: Morti bit da je nakon Sporazuma Bajić ipak zaključil da je površno gledal, da je u suzi ipak bilo nekaj prašine, kad je zagrebal malo dublje…
Frane Fjaka: Zagreba' je i bivši glavni državni odvjetnik RH dr. Krunoslav Olujić, i on slično tumači Sporazum kao i vukovarski pravnici...
Frane Fjaka: Ja samo znam to da naša vlast sa svojim gafovima i glupostima tone sve dublje i dublje, i da je mali, obični hrvatski čovik frustriran i jadan, a ponekad i gladan…
Dragec Gruntec: A ponekad i gadan, kad mu dopizdi sav taj nagomilani drek.
Frane Fjaka: Zatvaramo svoje ljude i proglašavamo i' zločincima, a pravi, istinski zločinci su na slobodi i likuju, kujući planove kako da ponovo naškode našoj paćenici.
Dragec Gruntec: U tome im najvjerovatnije pomažu i neki naši plaćenici, kako drukčije objasniti neke pojave koje graniče s ludošću.
Frane Fjaka: Za neke naše političare tribalo bi u pričuvii držati luđačke košulje. Prvi idući nerazumni ispad, i hop, mali moj, sad ćeš ti malo na ispiranje mozga u Vrapče… Pa da vidiš…
Dragec Gruntec: A kaj veliš za slučaj Lora?
Frane Fjaka: A šta da ti kažem nego da je to jedna od sprdačina koju radi naša vlast. Pa i onim jadnicima u Vrapču je jasno da je to politička presuda. Kao naši su zlostavljali i mučili srpske civile, a dvojicu su i mučki ubili. Jednog od te dvojice su ubili pri pokušaju bijega, a drugoga, navodno, u znak kazne za ovoga prvoga.
Dragec Gruntec: Pa kaj su trebali, pustiti ih da pobegnu, to možda?
Frane Fjaka: Uostalom, kurac su to bili civili, to su bili četnici koji su u'vaćeni na barikadama i koji su svim svojim četničkim srcem radili protiv Hrvatske. I onda ih ovi sudski poslušnici proglase nemoćnim i golorukim civilima, koji su iza sebe ostavili žene i decu na milost i nemilost ustašama.
Dragec Gruntec: Danas bi ti isti četnici rekli: Ko nas to bre zavadi, brate.
Frane Fjaka: Ne spominji mi taj bre jer odma dobijem osip. A još veći osip dobijem kad se sitim šta su mi pričali naši dečki po povratku iz Oluje.
Dragec Gruntec: A kaj to?
Frane Fjaka: Živa istina, da se smrzneš. Kad su išli u čišćenje terena, naišli su na nekoliko srpske starčadi koji su odustali od bijega u majčicu Srbiju. Naši se smilovali prema njima, dali im malo hrane, mlika… I šta se desilo, Francek moj, desilo se to da su ovi fosili pucali na naše momke kad su im okrenuli leđa, jedan od nji' je bija teško ranjen i osta' je invalid, dok je drugi, fala Bogu, proša s lakšim ozljedama. A koliko je takvih slučajeva bilo, molim lipo. I sad meni tu neki Puhovski priča o ljudskim pravima i koječemu drugom… A di je on bija kad je grmilo, u čiji je rog on puhao, to se ja pitam. I ne samo on, di su mnogi bili kad je grmilo? I di bi mnogi opet bili kad bi opet zagrmilo?
A sad su im puna usta pravde, jebivjetri jedni!

07.03.2007. u 13:55 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2007 (8)
Veljača 2007 (27)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Dragec Gruntec i Frane Fjaka su razvojačeni branitelji. Dok su oni bili na ratištu i dok im je glava bila svakodnevno u torbi, mnogi su okolo torbarili i bogatili se na tuđi račun. Pošto su se Dragec i Frane vratili sa ratišta, novopečeni tajkun, sada vlasnik firme u kojoj su oni bili zaposleni dobrih petnaestak godina, uručio im je radne knjižice, kao nagradu za sudjelovanje u Domovinskom ratu. Unatoč tome, nisu očajavali nego su hrabro zakoračili u neizvjesnu budućnost. Sada svaštare samo da bi preživjeli; moglo bi se reći da im je klađenje jedini porok. Nezadovoljni su mnogim negativnostima u našem društvu, stoga kao istinski domoljubi reagiraju burno i bez dlake na jeziku.

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Lijepa naša domovino

Lijepa naša domovino,
Oj junačka zemljo mila,
Stare slave djedovino,
da bi vazda sretna bila!

Mila kano si nam slavna,
Mila si nam ti jedina,
Mila kuda si nam ravna,
Mila kuda si planina!
Teci Dravo, Savo teci,
Nit ti Dunav silu gubi,
Sinje more svijetu reci,
Da svoj narod Hrvat ljubi.

Dok mu njive sunce grije,
Dok mu hrašće bura vije,
Dok mu mrtve grobak krije,
Dok mu živo srce bije!


Autor: Antun Mihanović