Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tomram

Marketing

Srijeda, 07.03.2007.

Frane Fjaka: Članovi Pravne udruge Vukovar 1991. optužili su Mladena Bajića da je, potpisavši Sporazum o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina… bla,bla,bla, amnestira' zapravo srbijanske mučitelje. Štoviše, kažu iz Udruge, Bajić je skriva' Sporazum sve do ovoga ponediljka.
Dragec Gruntec: Ali Bajić se brani da je informacija o potpisanom Sporazumu bila objavljena odmah, i to na WEB stranici DORH-a.
Frane Fjaka: Malo ovo! Bajića bi tribalo prekršajno gonit jer podcjenjuje kvocijent inteligencije našega čovika… Šta on misli, da naši ljudi ne razlikuju objavljenu informaciju od objavljenog sadržaja informacije.
Dragec Gruntec: To se veli: štel nam je prodat muda pod bubrege. Bajić ide korak dalje pa veli da sadržaj Sporazuma nisu nameravali ni objavljivat dok nije došlo do pogrešnoga tumačenja u javnosti.
Frane Fjaka: Bajiću ne bi tribalo dozvolit ni koraka dalje, jer kako se zalaufa', moga' bi naše ljude pripustit srbijanskom sudstvu.
Dragec Gruntec: Ali Bajić veli da je Sporazum čist kak suza…
Frane Fjaka: Ma može on sad pričat šta 'oće, ali mali, obični čovik se pita: Ako je Sporazum čist ka' suza, zašto ga onda nije objavija kad je potpisan?
Dragec Gruntec: Morti bit da je nakon Sporazuma Bajić ipak zaključil da je površno gledal, da je u suzi ipak bilo nekaj prašine, kad je zagrebal malo dublje…
Frane Fjaka: Zagreba' je i bivši glavni državni odvjetnik RH dr. Krunoslav Olujić, i on slično tumači Sporazum kao i vukovarski pravnici...
Frane Fjaka: Ja samo znam to da naša vlast sa svojim gafovima i glupostima tone sve dublje i dublje, i da je mali, obični hrvatski čovik frustriran i jadan, a ponekad i gladan…
Dragec Gruntec: A ponekad i gadan, kad mu dopizdi sav taj nagomilani drek.
Frane Fjaka: Zatvaramo svoje ljude i proglašavamo i' zločincima, a pravi, istinski zločinci su na slobodi i likuju, kujući planove kako da ponovo naškode našoj paćenici.
Dragec Gruntec: U tome im najvjerovatnije pomažu i neki naši plaćenici, kako drukčije objasniti neke pojave koje graniče s ludošću.
Frane Fjaka: Za neke naše političare tribalo bi u pričuvii držati luđačke košulje. Prvi idući nerazumni ispad, i hop, mali moj, sad ćeš ti malo na ispiranje mozga u Vrapče… Pa da vidiš…
Dragec Gruntec: A kaj veliš za slučaj Lora?
Frane Fjaka: A šta da ti kažem nego da je to jedna od sprdačina koju radi naša vlast. Pa i onim jadnicima u Vrapču je jasno da je to politička presuda. Kao naši su zlostavljali i mučili srpske civile, a dvojicu su i mučki ubili. Jednog od te dvojice su ubili pri pokušaju bijega, a drugoga, navodno, u znak kazne za ovoga prvoga.
Dragec Gruntec: Pa kaj su trebali, pustiti ih da pobegnu, to možda?
Frane Fjaka: Uostalom, kurac su to bili civili, to su bili četnici koji su u'vaćeni na barikadama i koji su svim svojim četničkim srcem radili protiv Hrvatske. I onda ih ovi sudski poslušnici proglase nemoćnim i golorukim civilima, koji su iza sebe ostavili žene i decu na milost i nemilost ustašama.
Dragec Gruntec: Danas bi ti isti četnici rekli: Ko nas to bre zavadi, brate.
Frane Fjaka: Ne spominji mi taj bre jer odma dobijem osip. A još veći osip dobijem kad se sitim šta su mi pričali naši dečki po povratku iz Oluje.
Dragec Gruntec: A kaj to?
Frane Fjaka: Živa istina, da se smrzneš. Kad su išli u čišćenje terena, naišli su na nekoliko srpske starčadi koji su odustali od bijega u majčicu Srbiju. Naši se smilovali prema njima, dali im malo hrane, mlika… I šta se desilo, Francek moj, desilo se to da su ovi fosili pucali na naše momke kad su im okrenuli leđa, jedan od nji' je bija teško ranjen i osta' je invalid, dok je drugi, fala Bogu, proša s lakšim ozljedama. A koliko je takvih slučajeva bilo, molim lipo. I sad meni tu neki Puhovski priča o ljudskim pravima i koječemu drugom… A di je on bija kad je grmilo, u čiji je rog on puhao, to se ja pitam. I ne samo on, di su mnogi bili kad je grmilo? I di bi mnogi opet bili kad bi opet zagrmilo?
A sad su im puna usta pravde, jebivjetri jedni!


Post je objavljen 07.03.2007. u 13:55 sati.