utorak, 21.12.2010.

Apel za pomoć za odlazak Jasmine Maros na Ghent University Hospital u Belgiji

Djevojka iz spota grupe 'the Karambol' - 'Ne mislim na tebe', Jasmina Maroš boluje od rijetke bolesti i potrebna je pomoć za odlazak na liječenje u Belgiju.
Zahvaljujuci Damiru Marenicu, piscu bloga za Vatrene vijesti 911 vec je krenula medijska kampanja i apel za pomoc Jasmini Maros!




Uz podrsku i dobrovoljni prilog svih nas omoguciti cemo Jasmini Maros,19, da ode na potrebne pretrage na Ghent University Hospital u Belgiji.
Molim vas da procitate kompletno pismo Apela za pomoc Zarke Radisic, majke Jasmine Maros:


Majka sam djevojke Jasmine Maroš,rođene 1991
godine.Ovim pismom Vam se obraćam i nadam se da nam možete pomoći. Jasmina je studentica prve godine Upravnog prava na Veleučilištu Lavoslav Ružička. Ona boluje od rijetke genetske bolesti pod nazivom SY Ehlers Danlos (propadanje vezivnog tkiva iz organizma),također su joj u krvi niski faktori XII i XIII i ima produženo vrijeme krvarenja,pored toga ima promjene na srčanom zalisku,štitnjači,oštećenje par mišića(što su posljedice tog sindroma) a također trpi i jake bolove za koje pije Tramal kapi i ljepi Versatis flastere a što naravno nije na popisu HZZO . Pošto smo obišli sve doktore u RH i naišli na odgovore tipa „mi nismo ni čuli za to““najbolje da odete kod nekog drugog“ itd.Preporuka genetičara iz Klaićeve je bila da se ide na tipizaciju tkiva i da se šalje za Belgiju, s obzirom da to nije uspjelo i nemoguće je ovdje izvesti.Jedina preporuka od genetičara i prof sa klinike za mozak i tkiva iz Zagreba,hematologa sa KBC Rebra,ginekologa iz Petrove u Zg,je ta da se naprave potrebne pretrage na Ghent University Hospital u Belgiji,jer su oni klinika specijalizirana za taj sindrom. S obzirom da sam ja samohrana majka financijski smo iscrpljeni prečestim odlascima u Zagreb kod doktora,te bih Vas molila ako ste u mogućnosi bilo kako pomoći.Ako je potrebno dostavit će mo Vam i medicinsku dokumentaciju. Telefon za kontakt 098/810779,mail adresa zarka.radisic@gmail.com.
Unaprijed zahvaljujem u nadi da će te nam se javiti i pomoći.

Žarka Radišić

Devizni račun:
Jasmina Maroš,Vukovar
SWIFT:RZBHHR2X
IBAN:HR0224840083291558543


Tekući račun:
2484008-3234465231

Facebook









Da bi ovaj post bio što duže vidljiv zadnji 7mi broj 'ROCK MARINFEST zabavnika' postavit ćemo 21. 12. 2010. na blog prilozi za bijografiju dva idijota.
Hvala na razumijevanju.




- 03:26 - Dodaj komentar (1) - Print - #

četvrtak, 16.12.2010.

ROCK MARINFEST zabavnik br.5/6





Pišta - vokal, gitara
Miha - lead gitara
Majkl - bas gitara
Davor - bubnjevi

HARD TIME je osnovan krajem 1991.g. u Zagrebu. Kritičari žestoki rock`n`roll koji ova četvorka izvodi, najčešće nazivaju heavy - rock. Brojni koncerti širom Hrvatske i Slovenije doveli su ih do ugovora za prvi album. No, prije izlaska albuma kvalitetu banda prepoznao je MTV uvrštavajući njihov prvi video spot u emisiju "Headbangers ball" u veljači 1992.g. Tako su HARD TIME postali i ostali jedini band sa prostora bivše države koji se ikada pojavio na toj najvećoj europskoj hard & heavy emisiji.

HARD TIME

Prvi album "Kiss my ass and go to hell" (Dea music) objavljen je 1993.g. pod producentskom palicom najpoznatijih hrvatskih producenata Denykena i Troolog, a sve su pjesme otpjevane na engleskom jeziku. Uslijedila je koncertna promocija koja uključuje i prvu vrlo uspješnu Francusku mini turneju, popraćenu od Francuske televizije, radija i štampe, te nastup na najvećem hrvatskom hard & heavy festivalu "Metal mania" gdje su HARD TIME bili jedan od glavnih bandova. Sa albuma su skinuta četiri single - video spota koja su zauzela visoka mjesta na radio i TV top listama. Uslijedila je druga, izvrsna turneja po Francuskoj, nastup na proslavi najveće hrvatske TV emisije "Hit depo 200", a bezbroj koncerata doveo je do toga da je HARD TIME 1994.g. proglašen bandom godine po glasovima čitatelja časopisa "Metal world".
Nakon nekoliko personalnih promjena i prelaska u najveću diskografsku kuću "Croatia records", HARD TIME započinje sa radom na drugom albumu. Šestomjesečni studijski rad donio je "Kad poludim..." (1996.g.), ovaj put u potpunosti otpjevan na hrvatskom. Čak četiri single - video spota zauzela su prva mjesta top lista u slijedećih 18 mjeseci, a video za pjesmu "Nema povratka" nominiran je za nagradu "Oktavijan". Nekoliko mjeseci bas gitaru svira Inko (ex Šank Rock) kojega će se čuti na live snimkama iz Zagrebačkog "Saloona" u bonus pjesmama novog albuma.
HARD TIME i dalje najviše vremena provodi na koncertima, jer bina je mjesto gdje se oni najbolje osjećaju, tako je došlo i do treće Francuske turneje. Pripreme za treći album počinju
6-mjesečnim angažmanom u poznatom zagrebačkom rock klubu "Praćka". Nakon završetka novih materijala HARD TIME ulazi u studio gdje snimaju najavni single "Ništa il` sve" koji se penje po Hrvatskim top listama, a band kreće na prvu Bosansko-Hercegovačku mini turneju. U sklopu ljetne turneje band svira na najvećem Slovenskom open air festivalu «Rock otočec» i na najvećem Hrvatskom moto susretu «Biker days» u Puli ispred legendarnih Motorhead. U jesen nastavljaju sa radom u studiju na novom singlu «Budi to što jesi» pod producentskom palicom Marijana Brkića (Parni Valjak) i svirkom sa basistom AC/DC Cliff Williamsom i njegovim bandom Frozen Camels project. U međuvremenu Jugoslavenska izdavačka kuća Rock express izdaje best of album za njihovo tržište «Through the hard times – najbolje od najboljeg 1992-2002» koji sakuplja dobre kritike i priprema prostor za proboj banda na novo tržište.

HARD TIME

Uz novog basistu Daria, Hard Time nastavlja sa neprekidnim nizom koncerata između kojih treba izdvojiti svirku sa legendarnim Deep Purple u Zagrebu 06.12.2003., nastup na „Born to be wild“ festivalu u Sloveniji 01.05.2005. i koncert sa Motorhead u Zagrebu 11.06.2006. Dio karijere banda zabilježen je i u filmu „Kad muzičari šokiraju“.
Nakon dugih priprema i gotovo polugodišnjeg snimanja pojavljuje se treći album pod nazivom „No.3.“ u izdanju Croatia records. Album donosi 15 novih pjesama, a po prvi puta Hard Time snima duet – sa mladom pjevačicom Eminom Arapović pjesmu „Radostan dan“. U tijeku snimanja Hard Time dobija poziv za učešće na najvećem europskom hard & heavy festivalu „Wacken open air“ u Njemačkoj gdje se 06.08.2005. pojavljuju kao jedini hrvatski band ikada i osim sjajne reakcije publike dobivaju i laskave kritike. Novi single „Deja vu“, za koji je spot sniman u Americi, dobija sjajne kritike, a Hard Time 11.09.2006. prima Fender-Mega muzika nagradu za najbolji hard rock album i prima u svoje redove novog gitaristu Ivana Mihaljevića Mihu koji zamjenjuje Tonija. Promocija albuma popraćena je sa velikim interesom publike i kritike, a veliki zagrebački koncert u klubu Boogaloo sniman je audio i video za neko od budućih izdanja.
Nova stranica u karijeri Hard Time-a počinje sa dolaskom novih članova – Mlinka, suosnivač banda i dugogodišnji bubnjar zbog privatnih obaveza odlazi u „glazbenu mirovinu“, a zamjenjuje ga Davor (ex Undercode, Big rock, Legende) koji je bio roadie Hard Time-a i koji je već u nekoliko prilika zamijenio Mlinku. Na audiciji izabran je novi basist – Majkl i tako Hard Time pomlađen i (mnogi kažu) bolji no ikada kreće dalje. Nova ekipa odmah snima video spot za pjesmu „Zombie“ i kreće sa koncertima. Premijerno pojavljivanje nove postave je na koncertu sa Paul Gilbertom u Zagrebu, a slijede svirke na dva velika ljetna festivala – Rokaj fest 2007 u Zagrebu i Drava rock Fest u Koprivnici gdje sviraju zajedno sa The Cult i Scorpions. Slijede koncerti i biker festivali, a vrhunac je velika europska klupska turneja po Njemačkoj, Italiji i Nizozemskoj. Po povratku sa turneje Hard Time snimaju koncert u najdugovječnijem rock klubu u ovom dijelu Europe – u zagrebačkoj Jabuci 03.04.2008. Nakon toga kreću na svoju prvu mini turneju po Srbiji, te na Rokaj tour po Hrvatskoj. Nakon pojavljivanja na HGF-u u Zaboku kreću na prvu Englesku turneju koja se pokazala veoma uspješnom. U međuvremenu se pojavljuje DVD „Hard Time & friends – live in Boogaloo“, a band nastavlja sa koncertnom turnejom u sklopu koje nastupa i na najvećem Slovenskom open air festivalu Rock Otočec i sa bandom Tito & tarantula u Zagrebu. Uspješna 2008. završava dvotjednom turnejom po Njemačkoj i Švicarskoj i izlaskom albuma Hard Time „Live in Jabuka“. To je prvi live album banda i donosi čak 20 pjesama iz cijele karijere i hitove sa sva tri albuma u novim aranžmanima, a ujedno je to i debitantska snimka nove postave banda. Video spot za jedinu novu pjesmu sa albuma "Šta je koga briga" najavljuje i novi studijski album koji je u pripremi.

Više o njima možete saznati na http://www.hardtime-band.com/








Metal / Punk / Rock
Zabok
Kreš - vocal
Krumpa - lead guitar
Nido - bass guitar
Ico - drums



albumi:

Od Blata Do Neba (Slusaj Najglasnije, 1993)
Hiti Se Na Pleca (Croatia Records, 1995)
...A Kak Se Ne Bi Zval? (Croatia Records, 1998)
Zlocesta Djeca 2 (Croatia Records, 1999)



Sve o Zadruzi pronađite na www.myspace.com/zadrugahr


















&





Image and video hosting by TinyPic

RMFz

Image and video hosting by TinyPic

Od ponedjeljka, 13.12.2010. na CMC-u, VTV-u, STV-u i još nekim lokalnim TV postajama
počelo je emitiranje video reklame za Rock Marinfest 2010 koja je snimljena u produkciji stu69dia
a koju je režirao Marko Zeljković - Zelja.



Image and video hosting by TinyPic

SVE VEZANO UZ ROCK MARINFEST 2010 MOŽETE PRATITI I NA:
My Space Rock Marinfest
Facebook Rock Marinfest
Mikrofonija
Muvka
Facebook Muvka
theBeli MOJA S...
Obiteljski.com
Image and video hosting by TinyPic

- 23:15 - Dodaj komentar (0) - Print - #

utorak, 14.12.2010.

IZVANREDNE VIJESTI



Zbog izvanrednih vijesti nakratko prekidamo sa emitiranjem ROCK MARINFEST zabavnika. Slijedeći dvobroj RMF zabavnika izlazi u petak u večernjim satima.

Grupa the Karambol odlučila se za snimanje još jedne verzije spota za svoj prvi singl Svirepo i brutalno s istoimenog albuma. I najnovija verzija je snimana u Vinkovcima u produkciji Studija 69 , a redatelj spota je također Marko Zeljković- Zelja. U prvoj verziji Marko i ekipa se poigrala svjetlima te raznim tehničkim mogućnostima kako bi dočarali live nastup banda te prenijeli energiju koju nam donose the Karambol i Shorty a u ovoj najnovijoj energija je dovedena do usijanja.

Spot je prožet finom erotikom i vrlo uzbudljivim kadrovima koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Ekipa jedino brine da se isti ne nađe u društvu onih spotova koji se puštaju samo u treminima poslije ponoći

Za sve je najzaslužnija mlada i atraktivna plesačica iz Siska Nikolina Belčić koja je preuzela i sjajno odigrala glavnu rolu novog uratka.

Premijera najnovije verzije spota Svirepo i brutalno predviđena je za dva tjedna.







USKORO




- 17:37 - Dodaj komentar (2) - Print - #

nedjelja, 12.12.2010.

ROCK MARINFEST zabavnik br.4





RMZ
Bio:
Bila jednom jedna rock scena u Smederevskoj Palanci… Six Pack (pakovanje od 6 piva) postoji 15 godina i ove ce jeseni velikim koncertom u rodnom gradu proslaviti ovaj jubilej! Od clanova bendova razlicitih muzickih usmerenja koji su tada cinili okosnicu rock scene Smed. Palanke, oktobra 1994. okupljen je sastav koji ce nekoliko godina kasnije postati, po misjenju vecine kriticara, kolega i publike najuticajniji i zasigurno jedan od najboljih punk rock bendova na Balkanu.
Prepoznatljiv po izuzetno energicnom, a opet melodicnom nacinu izrazavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savrsenoj atmosferi na svojim zivim nastupima, Six Pack je jedan od prvih domacih, a svakako prvi domaci underground bend koji je probio granice Srbije i svirao gotovo svugda gde se svirati moze.



Vec '95. godine, nepunih godinu dana od nastanka benda, Six Pack je odsvirao mini tour po Grckoj, '98. tronedeljni tour u Holandiji, a ex-Yu republike su lokacije na kojima je sada cesce nego kod kuce.
Zanimljivo je da se ulaznice za koncerte Six Pack u na pr. Zagrebu rasprodaju i po 15 dana pre samog koncerta, i to preko interneta bez i jednog zalepljenog plakata.



Ni jednog se trenutka odricuci svojih punkrock stavova, Six Pack je uspeo da napise neke od najlepsih ljubavnih textova u srpskoj rock istoriji i isto tako iskritikuje (pa cesto i popljuje) sve rupe i nedostatke drustva i drzavnog sistema u kome se godinama svi batrgamo kroz svoju diskografiju koja pocinje albumom «Pretnja ili molitva?», zatim nastavlja kultnim albumom «Fabricka greska» koji je doziveo 2 reizdanja, totalno sirovim i beskompromisnim «Minut cutanja», te aktuelnim izdanjem velicanstvenim albumom «Musique», koji se po zvanicnim rezultatima IPS i MAMUT-mega store-a prosle godine kolicinski prodavao rame uz rame sa Zravkom Colicem! Six Pack je 2008-me objavio dugo cekani album "Discover" na kome se nalaze obrade omiljenih pesama clanova benda, uglavnom iz osamdesetih godina. Album je sniman preko leta u malom i skromnom studiju u Smed. Palanci i definitivno nece biti posebno promovisan i eksploatisan, jer iako bi mnogi ovakav potez benda tumacili kao komercijalni trzaj - album "Discover" je sniman iskljucivo iz zabave i u cilju da se prekrati vreme do novog autorskog albuma cije snimanje pocinje vec krajem tekuce godine.



Diskografija:
"Pretnja ili molitva?"-Snimano aprila 1995. u tonskom studiju "Go-Go" (Beograd).
"Fabricka greska"-Snimano oktobra 1996. u tonskom studiju "Phantom" (Palanka).
"Minut cutanja"-Snimano u prolece / leto 2000. u tonskom studiju "Cesnjak" (Kragujevac).
"Musique"-Snimano uzivo u pozoristu Smederevska Palanka i dosnimavano u studiju "Academia", Beograd tokom 2004. godine.
"Discover" - Snimano leta 2007. u tonskom studiju "PLUS" (Smed.Palanka)

Više o grupi SIX PACK možete saznati na MySpace SIX PACK!










Image and video hosting by TinyPic



MAESTRALNA IZVEDBA PETRA PANGLUA! Svakako vrijedi pogledati!


Image and video hosting by TinyPic

LIL' BEAR je na ROCK MARINFESTU 2010. Predstavili smo ga OVDJE!




TVRTKO TE ZOVE!




SUPER S KARAMELOM su 2009. nastupile na ROCK MARINFESTU



Od ponedjeljka, 13.12.2010. na CMC-u, VTV-u, STV-u i još nekim lokalnim TV postajama
počinje emitiranje video reklame za Rock Marinfest 2010 koja je snimljena u produkciji stu69dia
a koju je režirao Marko Zeljković - Zelja.


RMZ

Image and video hosting by TinyPic

SVE VEZANO UZ ROCK MARINFEST 2010 MOŽETE PRATITI I NA:
My Space Rock Marinfest
Facebook Rock Marinfest
Mikrofonija
Muvka
Facebook Muvka
theBeli MOJA S...
Obiteljski.com


Image and video hosting by TinyPic

- 22:12 - Dodaj komentar (0) - Print - #

subota, 11.12.2010.

ROCK MARINFEST zabavnik br.3





ELECTRIC ŽARE
(NE)STRUCNA RECENZIJA POMAKNUTOG UMA NATOPLJENOG ALKOHOLNIM PARAMA... .. .. Kod vas me se najviše dojmio ozbiljan pristup i šarmantna zajebancija kojom obrađujete teške teme urbane svakodnevice. U moru bendova, vaš odskače britkim i beskompromisnim pristupom svim otvorenim pitanjima i evidentnom glazbenom nadarenošću što je pravo osvježenje u sveopćoj učmalosti i okretanju glave od pravih tema. Posebno se ističe frontmen benda koji poziva publiku na suradnju ali ih ne povlači za rukav jeftinim trikovima te nema problema iz scoolirane bogartovštine uskočiti u kožu pomahnitalog proroka postnuklearne apokalipse. On se zove Žare. Prije koncerta stojički ispija malinovac na šanku, režući pogledom sve nazočne. Poza? Ne, jasan stav: "nosi se u pičku materinu". Ponekad šokantan, ponekad iznenađujuće otvoren za ping pong svijesti, ovaj bend bez daha ostavlja sve koji su imali privilegiju odvojiti sat vremena za istinski teatar apsurda, paradoksa i duhovne ventilacije. ....



.. "ELECTRIC ZARE" - POKUSAJ TRECI... ..
...nastao je 2005. godine kao "one-man" projekt Electric Žareta (pod imenom "Electric Žare i njegovi piceki"). Muzika je nastajala u jednoj sobi uz pomoć kompjutera i ritam mašine. 2005. godine je nastao prvi demo cd pod nazivom "Moj auto ide di-di" koji je sadržavao 11 pjesama...
Postava se tokom godina vise puta mijenjala, a sad band radi kao cetvorka.
Kako bi se opisala muzika "Electric Žareta"? To je zaprvo nekakav zbroj svega onoga što je, zasad jedini autor u grupi, Electric Žare slušao tokom svog 42-godišnjeg života. Od punka i post-punka do čvrstog rock&rolla te nekih čudaka u popularnoj muzici poput Marka Brecelja...
Tekstualno je to opis stanja duha u bližoj i daljoj okolici – mješavina opservacija o društvu i intimnih pjesama o samoći i otuđenju (ponekad na samom rubu patetike, sa pokušajem da se taj rub ipak ne pređe)...



IGOR - bas
NEVIO - gitara
MIRO - bubnjevi
ZARE - singer

Electric Žare možete pronaći na My Space Electric Žare.



Od ponedjeljka, 13.12.2010. na CMC-u, VTV-u, STV-u i još nekim lokalnim TV postajama
počinje emitiranje video reklame za Rock Marinfest 2010 koja je snimljena u produkciji stu69dia
a koju je režirao Marko Zeljković - Zelja.






ŽVAKE su i ove godine na Rock Marinfestu! Oni su se prošle godine predstavili OVDJE!


ČOVJEK MONSTRUM I ZVIJER LAZAR TE ZOVU NA ROCK MARINFEST!


NEPOPRAVLJIVI su ušli u studio i snimaju svoj prvi album. Naravno oni su i ove godine na ROCK MARINFESTU! Sretno dečki i vidimo se! Oni su se prošle godine predstavili OVDJE van programa, a ove godine su u programu!


ZABAVNIKOVA MINI DUPLERICA

Po uzoru na trash magazin 'Playboy' i mi smo odlučili staviti svoju duplericu. Hvala Lupinu na suradnji i gitaristi 'the Karambola' što je strpljivo pozirao.




ATHEIST RAP je svirao prošle godine na ROCK MARINFESTU


Image and video hosting by TinyPic

IZBOR IZ TISKA POVODOM IZLASKA ALBUMA SVIREPO I BRUTALNO

Vinkovački list


Glas Slavonije






MIKROFONIJA piše na svom portalu o ROCK MARINFESTU. Cijeli originalni tekst možete pročitati OVDJE!


RMFZ
Image and video hosting by TinyPic

SVE VEZANO UZ ROCK MARINFEST 2010 MOŽETE PRATITI I NA:
My Space Rock Marinfest
Facebook Rock Marinfest
Mikrofonija
Muvka
Facebook Muvka
theBeli MOJA S...
Obiteljski.com


Image and video hosting by TinyPic

- 02:04 - Dodaj komentar (0) - Print - #

utorak, 07.12.2010.

ROCK MARINFEST zabavnik br.2





MYB
Make You Bleed je metalcore/melodeath bend formiran od strane vokala Saše Ivanovića i gitarista Zvonimira Gagre u siječnju 2010. Nakon nekog vremena bend je uspio pronaći ostatak današnje postave, koji čine Vlatko Vidaković - bubnjevi, Nikola Grgić - gitara i Kristijan Beriša - bass, i pripreme za snimanje demo albuma "Don't Close Your Eyes" su počele. Album sa 5 stvari je samo-izdan od strane članova benda u svibnju 2010. godine. Bend je također snimio i spot u suradnji sa Art Studio-m za pjesmu "Tired World" koji treba izaći do Božića. Nakon nastupanja na pozornicama u Vinkovcima, Pozegi, Vukovaru i jos mnogim drugim mjestima, bend se trenutno priprema za "Hategiving Tour" koji će obuhvatitit Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Srbiju. Bend ce uskoro ponovno u studio da snimi full length album koji ce se sastojati od 12 autorskih stvari. Stay tuned!



Image and video hosting by TinyPic






the Karambol feat. Shorty: Svirepo i brutalno - SVJETSKA PREMIJERA!





ADOLF (POGREB X) TE ŽELI NA ROCK MARINFESTU!




SEPTICA - 2 puta na ROCK MARINFESTU. Ove ih godine na žalost mnogobrojnih fanova nema.




PUNČKE ponovo na Rock Marinfestu. Prošle godine smo ih predstavili OVDJE!



Image and video hosting by TinyPic






GRUPA TVOG ŽIVOTA po treći put na ROCK MARINFESTU. I njih smo predstavili na prošlom RMF-u OVDJE!





Pogreb X najavljuje iznenađenje na ROCK MARINESTU 2010. Nadamo se samo da neće stradati bulja od fontmena grupe jer kakve ima obožavatelje to i ne bi bilo baš neko iznenađenje. Očekujemo nešto puno originalnije. Živi bili pa vidjeli.


RMZ

Image and video hosting by TinyPic

SVE VEZANO UZ ROCK MARINFEST 2010 MOŽETE PRATITI I NA:
My Space Rock Marinfest
Facebook Rock Marinfest
Mikrofonija
Muvka
Facebook Muvka
theBeli MOJA S...
Obiteljski.com


Image and video hosting by TinyPic

- 23:38 - Dodaj komentar (0) - Print - #

nedjelja, 05.12.2010.

ROCK MARINFEST zabavnik br.1





Rock skupina Vatra objavila je 1999. godine svoj prvi nosač zvuka "Između nas" za izdavačku kuću „Jabukaton“. S albuma su skinuti singlovi : Vrati se, Bilo je dobro dok je trajalo, L.A., Tvoja ljubav. Na novinarskoj rock nagradi Crni mačak 2000. godine prvijencem su zaslužili nominaciju u kategoriji za nadu godine. Na promotivnoj turneji koja je uslijedila Vatra je odsvirala približno stotinu koncerata po Hrvatskoj, ali i BiH, te se tako već na samom početku profirlirala kao band koji se najbolje dokazuje na stageu. Krajem 2000. godine Vatra ulazi u studio i snima drugi po redu album "Anđeo s greškom", koji na samom kraju, tocčije dan prije odlaska na mixanje i mastering u ljubljanski studio „Tivoli“ fatalnom pogreškom kompjutora biva u potpunosti izbrisan. Band tu situaciju proživljava kao veliku kušnju, te skuplja snagu da isti proces (višemjesečno snimanje) ponovi još jednom. Trud se na kraju ipak isplatio.

VATRA

Vatra 2002. godine potpisuje ugovor s najvećom izdavačkom kućom u zemlji Dallas Records, te iste godine objavljuje album. Producent albuma Denyken osvaja nagradu Crni mačak za produkciju Anđela s greškom. Vatra s drugim albumom dopire do šireg kruga publike i ponovno odrađuje veliku promotivnu turneju. Kao točka na "i" bandu dolazi poziv da nastupi kao specijalni gost na koncertu grupe Simple Minds u Zagrebu. S albuma Anđeo s greškom skinuti su singlovi: Putujem, Sunce, Srce, Želim biti ti, Dno od suza.

2004. godine Vatra snima album Prekid programa za Dallas Records. Pjesmama: Anđeo s greškom, Gorim, Privremeno nedostupan, Unutra - van, Alkohol, band zasjeda na prva mjesta nacionalnih TV i radijskih top ljestvica, dok se spot za pjesmu Privremeno nedostupan (režijia Radislav Jovanov Gonzo) pojavljuje na Britanskom MTV-u. Tiraža albuma štampa se dva puta, a spot za pjesmu Gorim u režiji Gonza nominiran je za nagradu „Porin“. Turneja poprima široke razmjere, pa Vatra odraduje mnogobrojne i uspješne koncerte.

Image and video hosting by TinyPic

2006. godine Vatra objavljuje album Aritmija. Producent albuma i dalje je Denyken, a izdavačka kuća Dallas Records. Album je nominiran za nagradu „Porin“ u kategoriji rock album godine, a Vatra svojim energičnim nastupom na dodjeli biva proglašena za najuzbudljiviji trenutak te diskografske nagrade. Slijede dvije turneje: 1. „Vatra vs Ramirez“ koju bendovi otvaraju krajem 2006. koncertom u prepunoj zagrebačkoj Tvornici, nakon čega slijedi turneja za vrijeme koje bendovi obilaze cijelu Hrvatsku i bilježe veliki uspjeh. 2. “Vatreno & Pepsi ljeto 2007“ – Vatra po prvi puta odlazi na sponzoriranu turneju kojom obilaze kompletnu obalu Jadrana. Uspješnu turneju zatvaraju koncertom u zagrebačkom klubu Aquarius. S albuma su skinuti singlovi: Ruska, Mornarska majica, Lak za nokte, Miss, Privatni pakao.

Image and video hosting by TinyPic

2008. objavljen je Sputnik, peti album Vatre, na kojem band radi značajni zaokret u zvuku. Kao producenti odabrani su Jura Ferina i Pavle Miholjevic (pokretacki dvojac zagrebačke skupine Svadbas). Album je dobrim djelom snimljen analogno, a već po objavljivanju slijede hvalospjevi glazbenih kritičara i publike. Prvi objavljeni singlovi su: John Travolta i Eskim. Video spot za pjesmu Eskim, djelo Dr. Filipa Filkovica Philatza, inaće zaduženog za kompletni vizualni identitet Vatre (službeni web, cover za Sputnik, koncertni plakati…..) plijeni pozornost, te kao i tek objavljeni Sputnik dobiva odlične kritike.

Vatrin spot "Svijetla i sirene" uvršten je u top 10 najboljih videospotova godine po izboru T-portala. Krajem 2009. Vatra je proglašena za Rock bend godine od strane Fender korporacije.

Trenutno je u pripremi materijal za najnoviji album.

Image and video hosting by TinyPic

Novi Vatrin singl skinut sa albuma Sputnik je pjesma Odbrojavanje za koju sama grupa kaže da je jedna od socijalno najangažiranijih iz njihovog opusa.
"Strpljenju dolazi kraj, nije mi dobro, pucam po šavovima..." - tako Vatra ocrtava stanje u kojem se danas nalazimo, stanje iz kojeg ima sve manje i manje izlaza...
Pripadajući videospot snimio je Tomislav Pović koristeći najnoviju tehnologiju snimanja na digitalan film u full HD-u sa multikamerom, pa se dobiva dojam živog televizijskog nastupa.



Uz lansiranje novog singla Vatra se sprema na veliku turneju koja će obuhvatiti ukupno 13 koncerata. Odbrojavanje tour kreće 25. ožujka u Slavonskom Brodu, a završava 25. lipnja na festivalu Gora Rocka na Šentviškoj gori u Sloveniji.

Na ljeto 2010. nakon što su obišli mnoge gradove, kreću sa intenzivnim probama za novi album, a od "Odbrojavanje Tour-a" ostalo je još par koncerata koje će održati krajem godine.


Mario Robert Kasumović –bubanj
Robert Kelemen –solo gitara
Irena Celio-Cega –klavijatura, back vox
Boris Gudlin –bass gitara
Ivan Dečak –lead vox, ritam gitara


Sve o ovom rock sastavu možete pronaći i na My Space Vatra.





Image and video hosting by TinyPic

ČESTITAMO GRUPI tHE KARAMBOL NA ALBUMU PRVIJENCU!





Image and video hosting by TinyPic

Tvrtko po drugi put na ROCK MARINFESTU! Tvrtka smo prošle godine predstavili OVDJE!



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


SKANDAL NA ROCK MARINFESTU '09

Image and video hosting by TinyPic

Drugog dana na ROCK MARINFESTU '09 nastupio je Pogreb X i doslovce zagrijao atmosferu među publikom da se jedan obožavatelj skinuo potpuno gol i popeo na binu te zapjevao sa svojim omiljenim bendom. U jednom trenutku je svog idola frontmena grupe Pogreb X Adolfa nježno uhvatio za splovilo. Što bi dalje bilo ne zna se jer su se umiješali zaštitari i simpatičnog obožavatelja izveli van iz Vanilla Cluba.
Neki su posumnjali da je ovo sve bilo namješteno od strane izvođača Pogreba X, no Adolf odlučno demantira umiješanost u bilo kakvu namještaljku što se tiče ovog događaja.

Image and video hosting by TinyPic

Pogreb X smo na prošlom RMF predstavili OVDJE!
Kad smo već kod Pogreba X red je da poslušamo i njihovu izvedbu sa prošlogodišnjeg RMF-a.






Image and video hosting by TinyPic

Bili su prošle godine. Ove godine ih nema. GUSTAFI!



Image and video hosting by TinyPic

SVE VEZANO UZ ROCK MARINFEST 2010 MOŽETE PRATITI I NA:

My Space Rock Marinfest
Facebook Rock Marinfest
Mikrofonija
Muvka
Facebook Muvka
theBeli MOJA S...
Obiteljski.com


Image and video hosting by TinyPic

- 16:32 - Dodaj komentar (1) - Print - #

< prosinac, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Image and video hosting by TinyPic




SVIREPO & BRUTALNO BUTIK

Album 'SVIREPO I BRUTALNO'

U prodaji u svim boljim CD shopovima i trgovinama nosača zvuka.


Majice 'SVIREPO I BRUTALNO'

Majice the Karambol po cijeni od 49,99 kn možete naručiti preko naše email adrese koja se nalazi ovdje u box-u.




Nadolazeće svirke:

08.09.2013. Vk jeseni - Vinkovci u 22,00 sata




My space

My space karambol fan club

Facebook the Karambol

Prati blog preko facebooka

My space ROCK MARINFEST

ROCK MARINFEST na Facebooku

stranica the Karambol na Facebooku



Svoje ideje, prijedloge, fotke i komentare šaljite na mejl:

karambol mail




The Karambol je vinkovački band, osnovan 23. 09. 1979. Nakon četiri godine postojanja, ponovno se okupljaju na manifestaciji Aveti prošlosti, krajem 2006. godine.
Snimili su četiri singla: "Svirepo i brutalno" (feat. Shorty), "Djetinjstvo", "Pobuna" i "Što mi život nikad nije dao" (feat. Ultras), popraćena spotovima u vrhunskoj produkciji.
Dvije su im pjesme objavljene te za njih snimljeni spotovi, i to "Ne mislim na tebe", na kompilacijskom albumu "Novi zvuk", te "Ne vjeruj mi", u suradnji sa Shortijem, na Shortijevom albumu "Veličina nije bitna", oba u izdanju Croatia Recordsa.
Potpisali su ekskluzivni ugovor sa izdavačkom kućom Croatia Records te konačno snimili i objavili, tijekom studenog 2010., svoj prvi samostalni album pod nazivom: ‘Svirepo i brutalno’. Pjesma 'Oću van nalazi se na kompilacijskom albumu 'Rocumenti' među 20 najboljih rock pjesama u 2011. godini.


the Karambol čine:

Vladimir Bakarić - vokal
Hrvoje Tuček - bubnjevi
Tomas Vidović - solo gitara, prateći vokali
Miroslav Fuzy - ritam gitara, prateći vokali
Mario Dragičević - klavijature
Borislav Dučić - bas gitara
Damir Maričić
ostali instrumenti



The Karambol is band from Vinkovci, formed on September 23, 1979. At the time, they played for four years, and gathered again in late 2006, at Aveti prošlosti (Ghosts from the Past) concert.
They have released four singles: "Svirepo i brutalno" (feat. Shorty), ("Cruel and Brutal"); "Djetinjstvo" ("Childhood"); "Pobuna" ("Rebellion"); and "Što mi život nikad nije dao" ("What Life Has Never Given Me") (feat. Ultras), all accompanied by top-production videos.
Two of their songs have been released on Croatia Records albums, namely "Ne mislim na tebe" ("Not Thinking About You"), which was also accompanied by video, on compilation album "Novi zvuk" ("New Sound"), and "Ne vjeruj mi" ("Don't Trust Me), with Shorty, on his album "Veličina nije bitna" ("Size Does Not Matter).
They have signed exclusive contract with record company Croatia Records. Their first album, entitled "Svirepo i brutalno" ("Cruel and Brutal") was released in November, 2010. Their song "'Oću van" (I wanna get out) was released on compilation album "Rockumenti", among the best 20 rock songs in 2011.

the Karambol are:

Vladimir Bakarić - vocalist
Hrvoje Tuček - drummers
Tomas Vidović - solo guitar, back vocalist
Miroslav Fuzy - ritham guitar, back vocalist
Mario Dragičević - keyboards
Borislav Dučić - bass guitar
Damir Maričić - other instruments



Image and video hosting by TinyPic



BANNER "THE KARAMBOL"

The Karambol



KAKO KOPIRATI BANNER:
Image Hosted by ImageShack.us
klikni na to što pokazuje strelica te stisni Ctrl+A pa kopiraj



Image and video hosting by TinyPic
Ovdje možete pogledati spotove:

the Karambol - 'Oću van


the Karambol feat shorty- svirepo i brutalno xxx


the Karambol feat. Shorty: Svirepo i brutalno

Shorty feat. the Karambol: Ne vjeruj mi


the Karambol u "Garaži": Ne mislim na tebe


the Karambol u "Garaži": Svirepo i brutalno


the Karambol u "Garaži": Rijeke


the Karambol - Ne mislim na tebe


the Karambol feat Ultras-Što Mi Život Nikad Nije Dao


The Karambol & Shorty - Svirepo i brutalno


The Karambol - Djetinjstvo


The Karambol - Pobuna


The Karambol feat Ultras Vinkovci

IZDVOJENO

ROCK MARINFEST - Vinkovci. 26. i 27. 12. 2011.


ROCK MARINFEST - Vinkovci. 26. i 27. 12. 2010.



ROCK MARINFEST - Vinkovci. 27. i 28.12.2009.


O ROCK MARINFESTU



ROCK MARINFEST - Vinkovci. 26.12.2008

LINKOVI

TJEDNIK



KRUGOVALNA POSTAJA SLOBODNI VINKOVCI



Sep-Sep-Septicaaaaaaaaa


Thee Knuckleheads



POGREB X


PUNČKE


neću žvake oću kusur



PAKŠU BLOG




Vinkovci




http://renki.bloger.hr/





rock cafe bar Walkow Vinkovci


TRBOSFERA



RuBy


Barinic strip i ilustracije





the beli



Image and video hosting by TinyPic


6strings



Isprepadani



Image and video hosting by TinyPic


Image Hosted by ImageShack.us





POKOJNICI I PIJANCI


GTŽ



TANTARANTACHA


ROCK MARINFEST 09



VINKOVAČKI GLAZBENI FORUM



Brojač love

Svakim vašim klikom na ovaj blog dodaje se 1 kuna na vaš račun i ide iz džepa "The Karambol fan cluba".
Do sada ste zaradili:
kuna


online



Logo TheKarambola:
GOVNAR SMRTI




Design bloga:
Krunoslav Turda