Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thekarambol

Marketing

ROCK MARINFEST zabavnik br.5/6





Pišta - vokal, gitara
Miha - lead gitara
Majkl - bas gitara
Davor - bubnjevi

HARD TIME je osnovan krajem 1991.g. u Zagrebu. Kritičari žestoki rock`n`roll koji ova četvorka izvodi, najčešće nazivaju heavy - rock. Brojni koncerti širom Hrvatske i Slovenije doveli su ih do ugovora za prvi album. No, prije izlaska albuma kvalitetu banda prepoznao je MTV uvrštavajući njihov prvi video spot u emisiju "Headbangers ball" u veljači 1992.g. Tako su HARD TIME postali i ostali jedini band sa prostora bivše države koji se ikada pojavio na toj najvećoj europskoj hard & heavy emisiji.

HARD TIME

Prvi album "Kiss my ass and go to hell" (Dea music) objavljen je 1993.g. pod producentskom palicom najpoznatijih hrvatskih producenata Denykena i Troolog, a sve su pjesme otpjevane na engleskom jeziku. Uslijedila je koncertna promocija koja uključuje i prvu vrlo uspješnu Francusku mini turneju, popraćenu od Francuske televizije, radija i štampe, te nastup na najvećem hrvatskom hard & heavy festivalu "Metal mania" gdje su HARD TIME bili jedan od glavnih bandova. Sa albuma su skinuta četiri single - video spota koja su zauzela visoka mjesta na radio i TV top listama. Uslijedila je druga, izvrsna turneja po Francuskoj, nastup na proslavi najveće hrvatske TV emisije "Hit depo 200", a bezbroj koncerata doveo je do toga da je HARD TIME 1994.g. proglašen bandom godine po glasovima čitatelja časopisa "Metal world".
Nakon nekoliko personalnih promjena i prelaska u najveću diskografsku kuću "Croatia records", HARD TIME započinje sa radom na drugom albumu. Šestomjesečni studijski rad donio je "Kad poludim..." (1996.g.), ovaj put u potpunosti otpjevan na hrvatskom. Čak četiri single - video spota zauzela su prva mjesta top lista u slijedećih 18 mjeseci, a video za pjesmu "Nema povratka" nominiran je za nagradu "Oktavijan". Nekoliko mjeseci bas gitaru svira Inko (ex Šank Rock) kojega će se čuti na live snimkama iz Zagrebačkog "Saloona" u bonus pjesmama novog albuma.
HARD TIME i dalje najviše vremena provodi na koncertima, jer bina je mjesto gdje se oni najbolje osjećaju, tako je došlo i do treće Francuske turneje. Pripreme za treći album počinju
6-mjesečnim angažmanom u poznatom zagrebačkom rock klubu "Praćka". Nakon završetka novih materijala HARD TIME ulazi u studio gdje snimaju najavni single "Ništa il` sve" koji se penje po Hrvatskim top listama, a band kreće na prvu Bosansko-Hercegovačku mini turneju. U sklopu ljetne turneje band svira na najvećem Slovenskom open air festivalu «Rock otočec» i na najvećem Hrvatskom moto susretu «Biker days» u Puli ispred legendarnih Motorhead. U jesen nastavljaju sa radom u studiju na novom singlu «Budi to što jesi» pod producentskom palicom Marijana Brkića (Parni Valjak) i svirkom sa basistom AC/DC Cliff Williamsom i njegovim bandom Frozen Camels project. U međuvremenu Jugoslavenska izdavačka kuća Rock express izdaje best of album za njihovo tržište «Through the hard times – najbolje od najboljeg 1992-2002» koji sakuplja dobre kritike i priprema prostor za proboj banda na novo tržište.

HARD TIME

Uz novog basistu Daria, Hard Time nastavlja sa neprekidnim nizom koncerata između kojih treba izdvojiti svirku sa legendarnim Deep Purple u Zagrebu 06.12.2003., nastup na „Born to be wild“ festivalu u Sloveniji 01.05.2005. i koncert sa Motorhead u Zagrebu 11.06.2006. Dio karijere banda zabilježen je i u filmu „Kad muzičari šokiraju“.
Nakon dugih priprema i gotovo polugodišnjeg snimanja pojavljuje se treći album pod nazivom „No.3.“ u izdanju Croatia records. Album donosi 15 novih pjesama, a po prvi puta Hard Time snima duet – sa mladom pjevačicom Eminom Arapović pjesmu „Radostan dan“. U tijeku snimanja Hard Time dobija poziv za učešće na najvećem europskom hard & heavy festivalu „Wacken open air“ u Njemačkoj gdje se 06.08.2005. pojavljuju kao jedini hrvatski band ikada i osim sjajne reakcije publike dobivaju i laskave kritike. Novi single „Deja vu“, za koji je spot sniman u Americi, dobija sjajne kritike, a Hard Time 11.09.2006. prima Fender-Mega muzika nagradu za najbolji hard rock album i prima u svoje redove novog gitaristu Ivana Mihaljevića Mihu koji zamjenjuje Tonija. Promocija albuma popraćena je sa velikim interesom publike i kritike, a veliki zagrebački koncert u klubu Boogaloo sniman je audio i video za neko od budućih izdanja.
Nova stranica u karijeri Hard Time-a počinje sa dolaskom novih članova – Mlinka, suosnivač banda i dugogodišnji bubnjar zbog privatnih obaveza odlazi u „glazbenu mirovinu“, a zamjenjuje ga Davor (ex Undercode, Big rock, Legende) koji je bio roadie Hard Time-a i koji je već u nekoliko prilika zamijenio Mlinku. Na audiciji izabran je novi basist – Majkl i tako Hard Time pomlađen i (mnogi kažu) bolji no ikada kreće dalje. Nova ekipa odmah snima video spot za pjesmu „Zombie“ i kreće sa koncertima. Premijerno pojavljivanje nove postave je na koncertu sa Paul Gilbertom u Zagrebu, a slijede svirke na dva velika ljetna festivala – Rokaj fest 2007 u Zagrebu i Drava rock Fest u Koprivnici gdje sviraju zajedno sa The Cult i Scorpions. Slijede koncerti i biker festivali, a vrhunac je velika europska klupska turneja po Njemačkoj, Italiji i Nizozemskoj. Po povratku sa turneje Hard Time snimaju koncert u najdugovječnijem rock klubu u ovom dijelu Europe – u zagrebačkoj Jabuci 03.04.2008. Nakon toga kreću na svoju prvu mini turneju po Srbiji, te na Rokaj tour po Hrvatskoj. Nakon pojavljivanja na HGF-u u Zaboku kreću na prvu Englesku turneju koja se pokazala veoma uspješnom. U međuvremenu se pojavljuje DVD „Hard Time & friends – live in Boogaloo“, a band nastavlja sa koncertnom turnejom u sklopu koje nastupa i na najvećem Slovenskom open air festivalu Rock Otočec i sa bandom Tito & tarantula u Zagrebu. Uspješna 2008. završava dvotjednom turnejom po Njemačkoj i Švicarskoj i izlaskom albuma Hard Time „Live in Jabuka“. To je prvi live album banda i donosi čak 20 pjesama iz cijele karijere i hitove sa sva tri albuma u novim aranžmanima, a ujedno je to i debitantska snimka nove postave banda. Video spot za jedinu novu pjesmu sa albuma "Šta je koga briga" najavljuje i novi studijski album koji je u pripremi.

Više o njima možete saznati na http://www.hardtime-band.com/








Metal / Punk / Rock
Zabok
Kreš - vocal
Krumpa - lead guitar
Nido - bass guitar
Ico - drums



albumi:

Od Blata Do Neba (Slusaj Najglasnije, 1993)
Hiti Se Na Pleca (Croatia Records, 1995)
...A Kak Se Ne Bi Zval? (Croatia Records, 1998)
Zlocesta Djeca 2 (Croatia Records, 1999)



Sve o Zadruzi pronađite na www.myspace.com/zadrugahr


















&





Image and video hosting by TinyPic

RMFz

Image and video hosting by TinyPic

Od ponedjeljka, 13.12.2010. na CMC-u, VTV-u, STV-u i još nekim lokalnim TV postajama
počelo je emitiranje video reklame za Rock Marinfest 2010 koja je snimljena u produkciji stu69dia
a koju je režirao Marko Zeljković - Zelja.



Image and video hosting by TinyPic

SVE VEZANO UZ ROCK MARINFEST 2010 MOŽETE PRATITI I NA:
My Space Rock Marinfest
Facebook Rock Marinfest
Mikrofonija
Muvka
Facebook Muvka
theBeli MOJA S...
Obiteljski.com
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 16.12.2010. u 23:15 sati.