< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (8)
Listopad 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Linkovi

Sluzbene stranice HNK Hajduk Split

Hajduk online blog

nedjelja, 30.11.2008.

Hajduk prvi nakon 27 i pol mjeseci,Tomasov u Hajduku

Barem na nekoliko sati, nogometaši Hajduka popeli su se na prvo mjesto ljestvice 1. HNL. Potpuno nadigravši Osijek, Hajdukovci su još jednom razgalili dobro popunjene tribine koje su ih pljeskom ispratile u posljednjem domaćem susretu prije zimske pauze...
Oko 10.000 gledatelja skupilo se na poljudskim tribinama kako bi pratilo okršaj Hajduka i Osijeka, ali i pozdravilo odlične rezultate splitske momčadi u posljednjih mjesec dana. "Miše nas kupuje srcem, a ne novcem", pisalo je na transparentu potpore Hajdukovom treneru za kojeg je sve sigurnije da će biti na klupi prve momčadi i u proljeće.

Već u petoj minuti Hajduk je imao prvu veliku prigodu. Kalinić je ubacio paralelu koju je Ibričić u sredini promašio, a dočekao Gabrić na drugoj vratnici. Marin Skender ušao mu je u udarac i napravio prvu od mnogih velikih obrana danas.

Osijek je u prvih desetak minuta nekoliko puta pokušao zaprijetiti Subašiću, no nisu uspijevali doći do završnog udarca. A nakon desete minute potisnuti su potpuno pred i u svoj kazneni prostor.

Hajduk je žestoko navalio, pola sata frcali su udarci u okvir i oko njega, no Skender je kupio sve što je bilo moguće. Samo jednom nije uspio zaustaviti loptu i Hajduk je poveo. Bilo je to u 25. minuti, kad je Srđan Andrić izveo slobodan udarac s 25 metara. Lopta je zakačila nekog u osječkom "živom zidu", prevarila Skendera i odsjela u mreži.

Hajduk je "namirisao krv", dali su domaći igrači sve od sebe da odmah nakon prvog pogotka riješe utakmicu do kraja. Gađali su Skoko, Strinić, Marijan Buljat, Ibričić, no sve što je išlo u okvir Skender je zaustavljao. Posljednju prigodu za povećanje vodstva propustio je Ibričić na samom kraju poluvremena, promašivši loptu sa 7 metara kad je bio sam pred Skenderom.

S istom idejom s kojom su završili prvo, "bili" su otvorili i drugo poluvrijeme. Što prije zabiti drugi gol. Dok su navijači dizali transparent u kojemu su pozvali direktora kluba Fredija Fiorentinija na odlazak, kapetan Andrić postigao je svoj i Hajdukov drugi pogodak. Marijan Buljat mu je ostavio loptu na 20 metara, a ovaj je vanjskim "felšom" desnom nogom pogodio gornji desni Skenderov kut. Prekrasan pogodak Hajdukova kapetana, najboljeg igrača današnjeg susreta.

Osam minuta kasnije, igrala se 57. minuta, Hajduk je kreirao pravo "remek-djelo" iz koje je stigao i treći pogodak. Akcija je krenula još na Hajdukovoj polovici, loptu je iz prve dodirnulo gotovo pola Hajdukove momčadi, a u završnici je Strinić naciljao glavu Senijada Ibričića u sredini, koji od grede spušta loptu iza gol linije. Prekrasna akcija dostojna velike scene digla je na noge cijeli stadion, koji je dvominutnim ovacijama pozdravio i akciju i pogodak.

Još dok je trajao pljesak, zaigrao se Jurica Buljat pred svojim kaznenim prostorom, poklonio loptu Barišiću koji izlazi oči u oči sa Subašićem i prebacuje ga za 3:1.

Taj je pogodak primirio atmosferu i na terenu i na tribinama, no Osječani nisu uspijevali opasnije ugroziti splitska vrata, iako su nešto više imali loptu u tom periodu. U 73. minuti Hajdukov kapetan i današnji junak Andrić laktom je zaustavio Andre Luiza na centru i zaradio direktan crveni karton od suca Strahonje.

Do kraja susreta utakmica se potpuno razvodnila, Osječani nisu uspijevali iskoristiti igrača više. Jedino vrijedno spomena bio je veliki pljesak kojim su tribine ispratile Dragu Gabrića na zasluženi odmor.

Hajduk je tako barem na nekoliko sati zasjeo na čelo ljestvice 1. HNL, dok Dinamo ne odradi gostovanje u Varaždinu. Još jedna dobra predstava pozdravljena je velikim pljeskom s dobro popunjenih tribina, a serija prvenstvenih pobjeda Ante Miše povećana je na pet.
Nakon utakmice sa zaprešićkim Interom čelnici Zadra potvrdili su ono o čemu se posljednjih dana nagađalo - Marin Tomasov odigrao je svoju posljednju utakmicu na Stanovima kao domaćin. Strijelac jedinog današnjeg pogotka Zadra od iduće polusezone nastupat će u dresu splitskog Hajduka. Ugovor će biti potpisan u trajanju od tri i pol godine...

- 17:51 - Komentari (24) - Isprintaj - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.