< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (8)
Listopad 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Linkovi

Sluzbene stranice HNK Hajduk Split

Hajduk online blog

srijeda, 26.11.2008.

Hajduk prosao na penale

Slaven Belupo - Hajduk 0:0 - 6:7 nakon penala (prva utakmica 0:0)

Najbolja vijest za navijače Farmaceuta uoči uzvrata svakako je oporavak Bojana Vručine. Domaćini igraju u sastavu Pelin, Bošnjak (od 46. Purić), Čaval, Maras, Kokalović, Rogulj, Poldrugač, Šafarić, Vručina, Jajalo, Jurić. Dakle, čak pet izmjena napravio je petković u odnosu na nedjeljni okršaj. Trener Bijelih Ante Miše na teren je poslao sastav Subašić, Rubil, Pandža, J. Buljat, Strinić, Gabrić, Skoko, Andrić, M. Buljat (od 75. Oremuš), Ibričić (od 60. Kalinić), Bušić. Na klupi su i Kalinić i Oremuš.

Goste među četiri vodi i remi s postignutim pogotkom (prva utakmica 0:0). Utakmicu uživo prati oko tri tisuće gledatelja, dio namijenjen Torcidi posve je ispunjen. U VIP loži su izaslanici brojnih europskih klubova, koje su najviše zanimali Hajdukovi igrači, no možda im je za oko zapeo i poneki Farmaceut. Domaćinima su se najavili skauti nizozemskih Ajaxa i AZ Alkmaara, francuske Nice te nekoliko njemačkih prvoligaša. Utakmicu sudi Bruno Marić iz Daruvara.

Splićani su bolje krenuli u utakmicu i bili dominantniji suparnik u prvih pola sata. Momčad Ante Miše dobro je stajala na terenu i lako osvajala prostor te učestalo prijetila Farmaceutima. Prvu ozbiljnu prigodu imali su Bijeli u 3. minuti, kada je Gabrić ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, Ibričić je na drugoj vratnici loptu poslao glavom pored gola, a pritom mu je smetao Jurić. U 9. minuti opet je Ibričić pokušao zaprijetiti, ali je njegov udarac s 15 metara izbijen u korner. Bilježimo i snažan udarac Andrića u 10. minuti, ali je lopta otišla daleko od Pelinovih vratiju.

Prva sporna situacija dogodila se u kaznenom prostoru domaćih u 12. minuti kada je Strinić pao nakon duela s Bošnjakom, međutim sudac Marić je umjesto jedanaesterca splitskom braniču dodjelio žuti karton zbog simuliranja. U 21. minuti opasno je tukao Andrić iz slobodnog udarca iz velike udaljenosti, no Pelin je još bolje obranio. U nastavku akcije Ibričić je slabo reagirao u domaćem 16-tercu i Slavenova obrana otklonila je opasnost. Pokušao je Ibričić i u 23. iz slobodnog udarca iskosa sa 18 metara, ali lopta odlazi iznad grede.

Momčad Mile Petkovića nakon pola sata igre hrabrije je krenula na Hajdukovu polovicu, stvorila nekoliko opasnih situacija. Maras je u 27. minuti pao na rubu Hajdukova kaznenog prostora, no sudac se nije oglasio. U 32. minuti nakon lijepe akcije Šafarića, Jajala i Čavala, Vručina je tukao iz prve, ali je pogodio vanjski dio mreže. U izglednoj prigodi našao se i drugi Slavenov napadač Jurić u 37. minuti, bio je sam pred Subašićem, koji nije reagirao previše sigurno, no i to je bilo dovoljno da otkloni opasnost ispred svoje mreže.

Na početku drugog dijela Petković je u igru umjesto Bošnjaka poslao Purića, a već u 46. minuti M. Buljat pripremio je idealnu priliku Bušiću, koji iz neposredne blizine glavom šalje loptu pokraj gola. U 48. minuti Rubil je pogriješio i iznenadnoj prilici našao se Čaval, ali je njegov udarac bio vrlo loš. Nakon toga su Farmaceuti stvorili dvije idealne prilike. Purić je u 51. minuti idealno ubacio s desne strane, Vručina je propustio loptu, a glavom je sa pet metara tukao Jurić, no ravno po sredini gola pa je Subašić lako obranio.

U 58. minuti Šafarić je imao priliku s desetak metara od Hajdukovih vrata, nakon driblinga je tukao, ali je lopta otišla daleko od gola. Na drugoj strani uzvratio je Strinić udarcem sa 20 metara u 67. minuti, no sigurni Pelin obranio je udarac. Slaven je bila bolja momčad u nastavku utakmice, međutim, do pogotka nikako nije mogao doći. Poldrugačev pokušaj iz daljine u 70. minuti odlazi pokraj vrata, a Jajalov udarac minutu potom Hajdukova obrana izbila je u korner.

Hajduk nije postao opasniji ni nakon ulaska napadačkog dvojca Kalinić - Oremuš, a Farmaceuti su u 88. minuti opet propustili dobru šansu, kad je nakon Šafarićeva ubačaja iz kuta Maras glavom loptu poslao iznad gola. Prema propozicijama, u Kupu nema produžetaka, pa je drama kulminirala izvođenjem jedanaesteraca. Vručina, Šafarić, Maras, Jajalo, Bilen i Kokalović su šest puta zaredom pogodili za Koprivničane. No, jednako sigurni s druge strane bili su Kalinić, Andrić, Bušić, Jurica Buljat, Skoko i Gabrić. Odluka je pala u sedmoj seriji. Subašić je obranio udarac Purića, a Hajduk je u polufinale odveo Rubil.


- 19:16 - Komentari (13) - Isprintaj - #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.