center>


CRTICE IZ GLAVE I ŽIVOTA


Moja Ljubav

Najnježnija, najtoplija, najiskrenija

Teuta


Moja mala Sukiyaki

Zajednički blog

Teuta i Morski





Uvijek zajedno




Krasna misao moje Drage

Ljubav je najsnažnija svemirska energija čije titraje osjećamo u svom srcu, zato treba vjerovati samo njemu!



Blog je namijenjen onima koji žele zaboraviti svakodnevne brige i prepustiti se svijetu mašte

Kako slika vrijedi više od tisuću riječi moje ilustracije su uklopljene u postove. Nitko ne može moje misli bolje oslikati od mene samoga


NE VJERUJEM POPOVSKIM LAPRDANJIMA

Blog je otvoren 2. svibnja 2006.

U komentarima na svom blogu ne dozvoljavam blačenje i vrijeđanje drugih blogera

Moja galeria
Fotoklub Rijeka

Kako smo zavolili Japan 2016


Smoking Area, Kyoto, Fushimi Inare

1. Priprema putovanja
2. Smještaj
3. Među prijateljima
4. O pušenju
5. Ozbiljno i šaljivo
6. Predvečerje u Tokyu
7. Hrana
8. Ples meduza
9. Chozuya
10. Aqua fantasy
11. Riječ za kraj
12. Fushimi Inari Taisha
13.Večera u Kyotu
14.Moje prvo kupanje u Japanu

Kako smo zavolili Japan 2017



Osaka Castle

Pripreme

1. Dojmovi s putovanja
2. Subaru
6. Pjevamo Subaru
3. Čekamo nočni pogled
4. Mislima u Japanu
5. I tablet je tu

Torii on Miyajima, Hiroshima

1. Osaka Castle
2. Treba imati sreće
3. Sanja Matsuri
4. Vizure modernog Japana
5. Najviša zgrada Japana
6. Sayonara
7. U karaoke baru
8. Udon za ručak
9. Podzemlja velegrada
10. Vesela pjesmica
11. Beskućnik
12. Mikoshi
13. Ljepota kimona
14. Život je igra
15. Žice, žice, žice ...
16. Slobodno kao ptica
17. Ugodan restorančić
18. Kitayama cedar
19. U prvom redu partera
20. Shinjuku, Tokyo
21. Miyajima


Zaglavlje bloga3

27.06.2015., subota



Krasni dani


Krasni dani uz Dragu i njenu sestru koja je prvi puta iz Češke došla na more. Kao dobari domačini učinili smo sve da dragoj gošći pokažemo naš kraj. Prva kava na brodu u luci, šetnje gradom, kave na Trsatu i zvjezdarni, Opatija, Ičići i povrh svega prvo kupanje u moru.

Sve skupa začinjeno našim kuhinjama. Ja sam kuhao naša, a Draga češka jela i njene poznate kremšnite.

Jedno od najpoznatijih jela je svakako češko zelje s mesom i knedličkama. Pa kada ga već spominjem, red je i da napišemo kako ga Draga priprema.
Meso: Carsko meso dan prije začiniti bijelim lukom, solju, malo bibera i obavezno kimom. Nauljiti i ostaviti do sutra da odmori. Peči do rumeno crvene boje.
Zelje: Svježe zelje dinstati na luku uz podlijevanje dok dobro ne omekša. Začiniti solju, vegetom, biberom i obavezno kimom. Na kraju zagustiti brašnom i dodati mao octa.
Knedličke: Dizano tijesto od malo brašna, malo soli, jaje, razmučen kvasac. Kada se digne učiniti štruce koje se ponovo moraju dignuti, a zatim ih kuhati pokrivene u zasoljenoj vodi 15 minuta pa okrenuti i kuhati još 15 minuta otkrivene. Kada ih izvadimo treba ih izbušiti vilicom sa svih strana. Na šnite se režu koncem koji se ovije oko njih i steže dok ne odreže komad.

A sada da vam malo izazivam sline s par slika.

Knedličke se kuhaju

Češke knedličke

Nakon kuhanja malo bockanja

Češke knedličke

Najljepše je na tanjuru. Zelje u tanjuru polijeva se masnočom od pečenja.

Zelo-maso-knedlo

Kako bi to bilo da nije bilo i ribljeg ručka: Frigane sardele s krumpir salatom. Ma napravio sam ja i marinadu da ne fali.

Riblji ručak

Bile su na stolu jednog dana i savijača od sira i savijača od mesa s krumpirom. Naravno, Draga ih je učinila za prste polizati.

Savijača sa sirom i savijača s mesom i krumpirom

A kako šećer dolazi na kraju, njene su kremšnite bez premca u najširoj okolini

Kremšnite moje Drage

Dobrou chut'


Draga vas sve pozdravlja i najavlljuje skori povratak na blog





- 20:10 - Pusti vodu (23) - Isprintaj - #



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



Videa iz Japana

Sukiyaki uz more
Najviša zgrada Japana
We'll be back
Hiroshima, Zvono mira
Shinto vjenčanje
Tokyo, Sanja Matsuri

8 Kolovoz, August



Vodič Japanom, sve što vas zanima i što je dobro znati


Kako smo zavolili Japan 2018


Asahi Beer Tower, Golden Flam and Tokyo Skytree

Pripreme

1. Opet među prijatelje
2.Javili su se iz hotela
3. Karte su kupljene
4. Hotel rezerviran
5. Sve je spremno
6. Još jedan dan



Japan 2018

1. Vratismo se u Hrvatsku
2.Shukkeien Garden, Hiroshima
3. Shinkansen Hikari
4. Japan, zemlja vulkana
5. Dječji spomenik mira, Hiroshima
6. Priroda je sveta
7. Osjećati se ugodno
8. Japan, second hand
9. Kako priječi cestu
10. Žuti i kosooki
11. Hiroshima 6. kolovoza 1945.
12. Music festival
13. Pjesma rađa prijatelje
14. Himeji Castle
15. Par kapi Japana
16. Tamo visoko
17. Mount Shosha
18. Marble beach, Rinku, Osaka
19. Japanska drvena arhitektura
20. Ima toga i u Japanu
21. Ručak u Kobe-u
22. Kobe Nunobiki Herb Gardens

Kako smo zavolili Japan 2019,

Planiranje putovanja

1. Odluka je pala, putujemo
2. Mi letimo, lala la
3. Kako do Japana
4. Počinje odbrojavanje
5. Yokohama

Mi kao Japanci

1. Ne izgubiti se
2. Gejša i samuraj
3. Sitnice koje to nisu
4. Hachiko, vjernost psa
5. Shinto vjenčanje
6. Vidjeti da bi vjerovali
7. Japanom 220/sat
8. Draga uspomena
9. Shibamata
10. Kišno jutro u Yokohami
11. HIKAWA MARU
12. Povjerljivi japanski razgovori
13. Najveći pauk na svijetu

JAPAN


1. Amaterasu, Boginja Sunca
2. Obnova hrama Boginje Amaterasu
3. Glicinija, najljepša na svijetu
4. Presađivanje najveće glicinije
5. Trešnjin cvijet u Japanu
6.Podzemni bicikl parking
7. Festival azaleja, Tokyo
8. ZOO Osaka
9. Japanom 220/sat
10. Ginko
11. Spavanje u kapsulama
12. Shinkansen i Maglev
13. Akvarij Osaka
14. Opet malo o Japanu
15. O japanskoj hrani
16. Staro-novo, japan
17. Setsubun festival
18. Hiroshima, Ptica na dlanu
19. Negdje nad Sibirom
20. Poplave u Japanu
21. Mostići u parkovima
22. Veliki val Kanagave
23. Uspomena na Osaku
24. Higashi Hoganji Temple







Design by More ljubavi

Uz rivu