Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Krasni dani


Krasni dani uz Dragu i njenu sestru koja je prvi puta iz Češke došla na more. Kao dobari domačini učinili smo sve da dragoj gošći pokažemo naš kraj. Prva kava na brodu u luci, šetnje gradom, kave na Trsatu i zvjezdarni, Opatija, Ičići i povrh svega prvo kupanje u moru.

Sve skupa začinjeno našim kuhinjama. Ja sam kuhao naša, a Draga češka jela i njene poznate kremšnite.

Jedno od najpoznatijih jela je svakako češko zelje s mesom i knedličkama. Pa kada ga već spominjem, red je i da napišemo kako ga Draga priprema.
Meso: Carsko meso dan prije začiniti bijelim lukom, solju, malo bibera i obavezno kimom. Nauljiti i ostaviti do sutra da odmori. Peči do rumeno crvene boje.
Zelje: Svježe zelje dinstati na luku uz podlijevanje dok dobro ne omekša. Začiniti solju, vegetom, biberom i obavezno kimom. Na kraju zagustiti brašnom i dodati mao octa.
Knedličke: Dizano tijesto od malo brašna, malo soli, jaje, razmučen kvasac. Kada se digne učiniti štruce koje se ponovo moraju dignuti, a zatim ih kuhati pokrivene u zasoljenoj vodi 15 minuta pa okrenuti i kuhati još 15 minuta otkrivene. Kada ih izvadimo treba ih izbušiti vilicom sa svih strana. Na šnite se režu koncem koji se ovije oko njih i steže dok ne odreže komad.

A sada da vam malo izazivam sline s par slika.

Knedličke se kuhaju

Češke knedličke

Nakon kuhanja malo bockanja

Češke knedličke

Najljepše je na tanjuru. Zelje u tanjuru polijeva se masnočom od pečenja.

Zelo-maso-knedlo

Kako bi to bilo da nije bilo i ribljeg ručka: Frigane sardele s krumpir salatom. Ma napravio sam ja i marinadu da ne fali.

Riblji ručak

Bile su na stolu jednog dana i savijača od sira i savijača od mesa s krumpirom. Naravno, Draga ih je učinila za prste polizati.

Savijača sa sirom i savijača s mesom i krumpirom

A kako šećer dolazi na kraju, njene su kremšnite bez premca u najširoj okolini

Kremšnite moje Drage

Dobrou chut'


Draga vas sve pozdravlja i najavlljuje skori povratak na blog






Post je objavljen 27.06.2015. u 20:10 sati.