center>


CRTICE IZ GLAVE I ŽIVOTA


Moja Ljubav

Najnježnija, najtoplija, najiskrenija

Teuta


Moja mala Sukiyaki

Zajednički blog

Teuta i Morski


Shin Imamiya Sta, Osaka

Uvijek zajedno


Osaka, May 25, 2017

Krasna misao moje Drage

Ljubav je najsnažnija svemirska energija čije titraje osjećamo u svom srcu, zato treba vjerovati samo njemu!



Blog je namijenjen onima koji žele zaboraviti svakodnevne brige i prepustiti se svijetu mašte

Kako slika vrijedi više od tisuću riječi moje ilustracije su uklopljene u postove. Nitko ne može moje misli bolje oslikati od mene samoga


NE VJERUJEM POPOVSKIM LAPRDANJIMA

Blog je otvoren 2. svibnja 2006.

U komentarima na svom blogu ne dozvoljavam blačenje i vrijeđanje drugih blogera

Moja galeria
Fotoklub Rijeka

Kako smo zavolili Japan 2016


Smoking Area, Kyoto, Fushimi Inare

1. Priprema putovanja
2. Smještaj
3. Među prijateljima
4. O pušenju
5. Ozbiljno i šaljivo
6. Predvečerje u Tokyu
7. Hrana
8. Ples meduza
9. Chozuya
10. Aqua fantasy
11. Riječ za kraj
12. Fushimi Inari Taisha
13.Večera u Kyotu
14.Moje prvo kupanje u Japanu

Kako smo zavolili Japan 2017



Osaka Castle

Pripreme

1. Dojmovi s putovanja
2. Subaru
6. Pjevamo Subaru
3. Čekamo nočni pogled
4. Mislima u Japanu
5. I tablet je tu

Torii on Miyajima, Hiroshima

1. Osaka Castle
2. Treba imati sreće
3. Sanja Matsuri
4. Vizure modernog Japana
5. Najviša zgrada Japana
6. Sayonara
7. U karaoke baru
8. Udon za ručak
9. Podzemlja velegrada
10. Vesela pjesmica
11. Beskućnik
12. Mikoshi
13. Ljepota kimona
14. Život je igra
15. Žice, žice, žice ...
16. Slobodno kao ptica
17. Ugodan restorančić
18. Kitayama cedar
19. U prvom redu partera
20. Shinjuku, Tokyo
21. Miyajima

,
Zaglavlje bloga3

28.10.2007., nedjelja



Maženje

Volite se maziti?...A??????
A tko ne voli.....
Obožavam maziti svoju Dragu i biti mažen.
Ima bezbroj načina maženja. Za mene je maženje i držanje Drage za ruku dok šećemo, i iznenadni zagrljaj i poljubac u šetnji u pola riječi, i šapat u uho dok ispijamo kavu u Kontu, i svaki tren u kome osjećamo jedno drugo.
Sada ćete se vjerovatno upitati kako se najviše volim maziti.
Ja vam obožavam kleknuti pored kreveta i položiti glavu na njene grudi. A kakve su to grudi ljudi moji. Najljepše, najtoplije, najjebozovnije, naj...naj...naj. I onda ona položi dlan na moju kosu nježno me milujući, igrajuči se prstima u kosi.

251

Eee i da ne zaboravim napomenuti. Lijevu joj ruku provućem između nogu i uhvatim za dupence. A kakvo tek ima dupence, to je posebna priča, Jednostavno ne mogu odoljeti a da ju u svakoj prilici ne gricnem ili poljubim u to njeno dupence. I da, još jedna jako važna osobina tog dupenceta. Draga je izuzetno škakljiva a dupence u tome prednjači. Dovoljno je da se samo malo poigram prstima i ona već skače. Ne znam da li ste vi primjetili na svojoj dragoj ali čim pomilujem njeno dupence ono se automatski stisne...a meni to tako simpatično.
Vidi mene...sa grudi pa pravo na dupence. Kad mi vrag ne da mira.
No da se mi lijepo vratimo na te najljepše, najtoplije, naj...naj...grudi. Kako odoljeti a ne gricnuti bradavicu koja se odmah ukruti ispod trenirke. Je, je, upravo tako. Odmah se ukruti. Pa vidim valjda kako se trenirka digla upravo na tom mjestu. Ne znam koji je to vrag u meni no ja sam vam kao malo dijete. Čim vidim priliku dođe mi da cicam. A čini mi se da je i Dragoj drago kada cicam, još se nikada nije bunila. Naprotiv, samo dublje uvuče prste u moju kosu i čvršće me privine na grudi.
Pa onda opet ti poljupci. Dugi, topli, nježni, beskonačni poljupci.
Sada vi meni recite tko bi odolio sisati takve grudi samo preko trenirke. Nitko živ, pak ni ja. A nisu samo grudi stvorene da budu sisane.
Kako volim biti mažen i maziti svoju Dragu. Kako samo volim kada mi brada na Nju miriše.

Na blogu Drage možete čitati Kemija u službi ljubavi i seksa a na zajedničkom blogu Prva godišnjica braka

- 19:15 - Pusti vodu (29) - Isprintaj - #



08.10.2007., ponedjeljak



Jesen u šumi

Draga i ja obožavamo prirodu. Ja sam dugogodišnji strastveni gljivar a Draga je željno čekala da joj svoje znanje prenesem u zajedničkom branju. I sama obožava gljive no nedostaje joj poznavanje. Nije li prekrasno kada dvoje ljudi ima iste strasti...
Danas smo napokon uživali.
Vlakom do Fužina, pivce i kava, a zatim na jezero.

400Jutarnje se sunce tek diglo nad Bajer. Boje jeseni u trenu su nas očarale. Jutro bez magle, bez oblačića, bez vjetra. Ugodno, ni hladno ni toplo, stvoreno za šetnju.
Znao sam da gljive nećemo nači na toj strani brda no to nije bio razlog da ne
krenemo u potragu. Ljepota šume u ovo ranojesenje doba, mekani sag lišća pod nogama i zrak pun mirisa. Treba li išta više da se potpuno prepustimo ljepoti pješačenja.












300

Ma našlo se gljiva a Draga bi puna znatiželje stala pored svake sa obaveznim pitanjem: A koja je ova, zašto ne beremo ako su jestive? Zapravo mi je najteže i bilo objašnjavati zašto jestive ne beremo. Panjevke su zvale sa svih strana. Manje kvalitetni vrganji ostajali su iza nas. Prekrasan busen sraštenica ostavio sam tamo gdje sam ga našao i zato sam čitav dan slušao nebrojeno puta ponovljeno pitanje: A zašto ga nismo uzeli. Nikako nije mogla razumjeti moj princip da berem tek dvije, tri vrste iako toliko toga ima.
Kad smo nakon duge šetnje kroz šumu stigli na južnu padinu Draga je napokon pronašla SVOG PRVOG VRGANJA. Sreći nije bilo kraja.
Za ovog drugog ljepotana učinili smo nekoliko dodatnih kilometara. Znao sam gdje ću ga nači. Bilo je predivno vidjeti ga kako ponosno stoji na padini izdignut iznad lišća. Već izdaleka sam ga vidjeo, kao da je samo nas nas čekao.

300300
..........Njen prvijenac................................................Ljepotan

Kada smo izašli iz šume u košarici su bili vrganji i rujnice.
Mislim da nije potrebno reči sa koliko je poljubaca bila začinjena šetnja. I ne samo šetnja već čitav dan.
Na povratku opet pivo i kava. Šest sati šume i prirode zaslužuju malo odmora.
Za večeru sam napravio tople sendviće od rujnica a vrganji čekaju sutrašnji ručak.
Naš prvi odlazak u šumu ostati će u krasnoj uspomeni.
Dok ovo pišem gledam Dragu kako duboko spava shrvana slatkim umorom...

Kako ne spomenuh u postu Draga me podsjetila da i to napišem. Jasno da je šuma i izvor straha. Spomenuo sam joj mogućnost da sretnemo i medvjeda. Hrabro se nosila sa strahom ni jednog trenutka ne dajuči do znanja da i o tome razmišlja.

Spomenula je Kinky u komentaru da sam mogao napisati i kako pripremam tople sendviče.
Spremam ih isključivo od rujnice (lactarius deliciosus). Odrežem stručak, na lističe stavim malo putra i mrvicu soli. Gljive položim klobukom na toplu tavicu sa malo putra. Tako ih pečem dvije tri minute a zatim okrenem na lističe i preko njih stavim kruh. Nakon dvije tri minute ponovo gljive okrenem, vratim na njih kruh i još minutu dvije pećem. Kruh upije sokove i miris gljiva. Napravim sendviče i to je to. Od ovakve pripreme čitava kuća miriši a o okusu suvišne su riječi. U par minuta obrok za bogove je gotov. Jeduči ih i osjećam se kao Bog

360Za one koje je zaintrigirao topli sendvič par riječi o rujnici. Kao što joj latinsko ime kaže spada u mliječnice. Na presjeku ili na oštećenom mjestu ispušta mlijeko crvenkaste boje (neke druge iz tog roda mlijeko boje mrkve) koje na zraku pozeleni i potamni. Raste u mješanim šumama a prednost joj je ta što ju možete nabrat bez puno traženja u velikim količinama. I ono što je za berača početnika najvažnije: crvenkasto mlijeko izdvaja ih od svih ostalih gljiva i ne postoji mogučnost zamjene sa nekom otrovnicom. Samo mliječnice ispuštaju na presjeku mlijeko a sve sa crvenkastim su jestive. Mlade primjerke nalazio sam ukiseljene na policama trgovina.


Na blogu Drage možete čitati Monotonija...ah ta opasna boljka a na zajedničkom blogu Pornografija i ljubav

- 22:08 - Pusti vodu (56) - Isprintaj - #



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



Videa iz Japana

Sukiyaki uz more
Najviša zgrada Japana
We'll be back
Hiroshima, Zvono mira
Shinto vjenčanje
Tokyo, Sanja Matsuri

1 Siječanj 2025



Vodič Japanom, sve što vas zanima i što je dobro znati


Kako smo zavolili Japan 2018


Asahi Beer Tower, Golden Flam and Tokyo Skytree

Pripreme

1. Opet među prijatelje
2.Javili su se iz hotela
3. Karte su kupljene
4. Hotel rezerviran
5. Sve je spremno
6. Još jedan dan



Japan 2018

1. Vratismo se u Hrvatsku
2.Shukkeien Garden, Hiroshima
3. Shinkansen Hikari
4. Japan, zemlja vulkana
5. Dječji spomenik mira, Hiroshima
6. Priroda je sveta
7. Osjećati se ugodno
8. Japan, second hand
9. Kako priječi cestu
10. Žuti i kosooki
11. Hiroshima 6. kolovoza 1945.
12. Music festival
13. Pjesma rađa prijatelje
14. Himeji Castle
15. Par kapi Japana
16. Tamo visoko
17. Mount Shosha
18. Marble beach, Rinku, Osaka
19. Japanska drvena arhitektura
20. Ima toga i u Japanu
21. Ručak u Kobe-u
22. Kobe Nunobiki Herb Gardens

Kako smo zavolili Japan 2019,

Planiranje putovanja

1. Odluka je pala, putujemo
2. Mi letimo, lala la
3. Kako do Japana
4. Počinje odbrojavanje
5. Yokohama

Mi kao Japanci

1. Ne izgubiti se
2. Gejša i samuraj
3. Sitnice koje to nisu
4. Hachiko, vjernost psa
5. Shinto vjenčanje
6. Vidjeti da bi vjerovali
7. Japanom 220/sat
8. Draga uspomena
9. Shibamata
10. Kišno jutro u Yokohami
11. HIKAWA MARU
12. Povjerljivi japanski razgovori
13. Najveći pauk na svijetu

JAPAN


1. Amaterasu, Boginja Sunca
2. Obnova hrama Boginje Amaterasu
3. Glicinija, najljepša na svijetu
4. Presađivanje najveće glicinije
5. Trešnjin cvijet u Japanu
6.Podzemni bicikl parking
7. Festival azaleja, Tokyo
8. ZOO Osaka
9. Japanom 220/sat
10. Ginko
11. Spavanje u kapsulama
12. Shinkansen i Maglev
13. Akvarij Osaka
14. Opet malo o Japanu
15. O japanskoj hrani
16. Staro-novo, japan
17. Setsubun festival
18. Hiroshima, Ptica na dlanu
19. Negdje nad Sibirom
20. Poplave u Japanu
21. Mostići u parkovima
22. Veliki val Kanagave
23. Uspomena na Osaku
24. Higashi Hoganji Temple







Design by More ljubavi

Uz rivu