< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off






Linkovlje za mene, ali slobodno se poslužite
crazyauntpurl
Atrus
Iskra
Pituljica
Zrinka
Pinkeye's Twisted Jewelry
Rusulica
Maestra od Nesa
Djevojčica s knjižicama
Fuxa Felicity
Demona
Odjavna špica
Rahatli
Ta_____



i još
Ekviva
H-alter

Pollitika
Dave Barry
Gitak TV


Stripovi koje obožavam
Devil's Panties
Crap I Drew on My Lunch Break
Tentacle Monsters And The Women Who Love Them
Shortpacked!
Cyanide And Happiness
Pearls Before Swine
Piled Higher And Deeper
Calvin and Hobbes

Slika hostovana na Fotorola.com

13.01.2008., nedjelja

Neprocjenjivo je..

..kad u tmurne Zagrebačke zimske dane, koji su te do kraja iscrpili svojom ružnom realnom svakodnevicom, pronađeš knjigu koja te odnese u drugi svijet. Knjigu u kojoj su more, grebeni, sunce, oluje, čudni jezici i čudesna bića, i koja te začara i odvede daleko odavde. Pojavi se onda more u kupatilu na Jarunu, ili u tramvaju koji vozi kroz Dubrovačku Aveniju, i ne čuju se, od valova, poznati glasovi.
Još je bolje kad se sjetiš da si knjigu dobila na dar od nekoga, pa ti sine da je ta osoba vjerojatno s njom imala slično iskustvo, i da poklon od početka nije bila knjiga, već čarolija. Između korica, bio je zapakiran, ustvari, san.
- 20:04 - Komentari (6) - Isprintaj - #

05.01.2008., subota

3 teme koje nemaju nikakve veze s poslom i diplomom

O PLETENJU

Dakle, isplela sam jednu maramu, jedan džemperić (može li se zvati džemperom nešto što je kratkih rukava?), trenutno radim kapu za prijateljicu, a u potrazi sam za idealnom vunom za zamišljene grijače za ruke. Sestra i ja smo zaista stekle reputaciju čudakinja, s obzirom na količinu pletenja na večernjim druženjima i opijanjima s prijateljima, a rupa na spomenutom džemperu podsjeća me da ostavim igle nakon drugog gin-tonica.
Uglavnom, pletenje preporučam najtoplije, iznenadila sam se koliko sam toga uspjela napraviti pletući samo uz jutarnju kavu, budući da je to bilo jedino vrijeme kad sam se mogla odvojiti od posla, diplomskog, i svih ljudi koje poznajem.
Tko želi naučiti, neka mi se javi za real-life poduku (naučim vas plesti za 2 sata, što uključuje i vježbu), ili može svratit na www.knittinghelp.com, gdje imaju videoupute za svaki pletaći detalj. Al ako vam prilike dopuštaju, najbolje je obratiti se s tim zahtjevom svojoj baki, koju ćete sigurno razveseliti do suza.

O DRUGIM ŽENSKIM STVARIMA

Vrijeme božićnog darivanja obogatilo me za n kozmetičkih preparata kojima se inače ne bavim, i, ako ćemo pravo, nisam sigurna čemu služe. Nikad nisam bila disciplinirana u «brizi za čistoću i hidratiziranost kože» (Vau, Word kaže da «hidratiziranost» nije riječ. Take that, kozmetička industrijo!). Prošli sam tjedan tako dobila svoj prvi komplet «Dnevna i noćna krema». Fascinirana lijepim kutijicama, odmah sam marljivo krenula u korištenje. Budući da na uputama piše da ih se nanosi na očišćeno lice, morala sam pribaviti i neki preparat kojim se lice čisti, jer mi se učinilo da obična voda i sapun nisu dovoljno.. nešto sam vidjela na reklami. Osuši se neki tulipan.
Uglavnom, 3 dana korištenja i ja sam puna pitanja.
Npr, koja je točno razlika između dnevne i noćne kreme, osim što jedna stoji u plavoj, a druga u bijeloj posudi. Kako one znaju da je noć i dan, po kojim to različitim principima rade?. Što ako, recimo, budeš vani cijelu noć i dođeš kući u cik zore? Koju kremu stavljaš prije spavanja? Je li bitno to što spavaš ili to što je vani dan?
Što se dogodi ako ujutro staviš slučajno na lice noćnu kremu, spava li ti se cijeli dan?
I, naravno, što se dogodi ako neko vrijeme stavljaš samo dnevnu, jer se navečer samo skljokaš u krevet i nije ti do zadržavanja pred ogledalom? Hoće li se hidratiziranost kože ipak povećati za 85%?
Pitam to ovdje jer se ne usudim nijednoj ženi u lice postaviti ova za život važna pitanja. Naime, jednom je moja mama priznala nekoj ženi da nikad nije koristila nijednu dnevnu i noćnu hidratizirajuću kremu, na što je ova tiho (damski) ciknula i napravila mot rukama kao da joj zavrće vratom. Mama mi je taj dan ozbiljno i tiho rekla, kao žena ženi, da nikad nikome ne pokazujem nedostatak svog znanja o vlažnosti kože.

O ŽIVOTU

Na povratku iz Splita, u 5-satnoj vožnji kroz snijeg, Čarobnjak i ja smo donijeli milijun i jednu novogodišnju odluku. Vodeći se, naravno, kriterijem konkretnosti i izvedivosti, i onim da je to u najvećoj mjeri u našim rukama, samo smo zaboravili zapisivati, pa ih se većine više nitko ne sjeća. Šteta, nijedna od njih nije bila da ću imati 85% više hidratiziranu kožu, onda bih već sad imala jednu ispunjenu.
Čarobnjak je zaključio da ipak smije odrasti, a ja sam odrasla tako što sam prihvatila da neka prijateljstva smiju završiti bez kobnih posljedica po smisao svijeta. Odlučili smo i da ćemo proširiti svijet u kojem živimo, na način da ćemo češće odlaziti na mjesta gdje nikad (ili dugo) nismo bili.
A negdje putem sam odlučila i da ću paziti da ne ostavljam bluetooth uključen kad se vozim autobusom, jer mi je netko poslao sliku svog spolovila u erekciji, što je bilo smiješno jer sam bila sa Čarobnjakom, ali da sam bila sama, vjerojatno bi se ostatak puta osvrtala.
Al ako se dogodi da mi ga netko opet pošalje, poslat ću ja njemu ovog kojeg sam dobila, pa ću čekat da čujem iznenađeni "skvik".
- 12:15 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>