tehnozena

22.01.2009., četvrtak

seks pod maskama

Nisam se još zamaskiravala kako bih obogatila život u postelji, ali nikad ne znaš. Danas je slučajno žnski razgovor pošao u tom smjeru. I uz najbolju volju, a očito pod utjecajem američkih televizijskih serija, nismo se mogle sjetiti maštovitijih garderobnih egzibicija od francuske sobarice za žene i policajca za muškarce.
Umirale smo od smijeha.

Eh, sjetila sam se: medicinska sestra. Uniforme, uniforme... No, spomenuta muška me baš ne privlači. Pogotovo ne u hrvatskoj inačici. Ne znam jesmo li izdizajnirali aseksualne uniforme ili je problem u onima koji ih ispunjavajuwink.

13.01.2009., utorak

pogled na arenu

Prvo, jako sam sretna zbog osvojenog Dvoranskog. Neka je nebitno i ne znam što, baš sam se veselila svakoj pobjedi. A i Vejiću se veselim, dobar je igrač. I, da, jedva čekam nastavak prvenstva. I da je najgora na svijetu, ja baš volim našu domaću ligu. Eto, lude mene.

A sad Arena. Kad idem na posao svaki dan prolazim pored Arene. I ne ide. Ne mogu vjerovati da u Zagrebu baš ni u čemu nema reda, a ponajmanje u gradnji. Umjesto da ta Arena bude vidljiva, napokon nešto prepoznatljivo na južnom ulazu na grad, da djeluje monumentalno i moćno, ta je Arena okružena s dvije strane visokim stambenim zgradama, s treće strane Plodinama (!!!???), a s četvrte uskoro niče novi šoping centar (bez grijanja wink). Dakle, ako ćete htjeti lijepu fotku Arene, morat ćete u helikopter.

A i to Lanište. Novo hit-naselje! Samo niču ogromne zgradurine, dva ili tri kata više od matični sagrađenih zgrada. Zašto? Kako? Uopće ne postoji nikakav red. Kupiš parcelu i nema veze što je do tebe moderna zgradica s tri kata i ravnim krovom, ti pet metra dalje možeš sagraditi šestokatnicu u alpskome stilu. Zagreb postaje sve ružniji...

04.01.2009., nedjelja

lego hrvatska

Kad bi Lijepa naša bila od kockica, nešto mi se čini da bi se često urušavala. Nešto zbog nas samih, a nešto i zato jer nas doživljavaju malima i ne tako važnima. Koga briga ako su kupci npr. jednog kvalitetnog ali i skupog proizvoda malo zafrknuti? Pa nismo Englezi da nam se šalju isprike i da ona o tome čitamo po novinama. Znate na što mislim? Koliko puta ste čitali da je taj i taj proizvođač greškom na tržište poslao takve i takve proizvode, a onda se javno svima ispričao, plaćao oglase pojašnjenja i svima zajamčio ili povrat novaca ili brzi ispravak greške. Čitali ste? A gdje se to događalo? Negdje malo zapadnije od nas, zar ne?

Ako imate djecu i ona gledaju crtiće na TV-u, onda ste sigurno uočili, između tih crtića, reklame za Lego grad (najčešće onaj s helikopterom koji nekoga ili nešto spašava). To je vidio i naš sin i naravno pisao je Djedu Božićnjaku kako bi on baš to. I onda smo mi (čovjek bi pomislio da će Dido barem jedne godine iskeširati lovu, ali ne) uime Bradatoga otišli u Turbo Limač i kupili Lego helikopter spasitelj.

A kad su ga tata i sin napokon krenuli sastavljati (to je onaj Lego s najmanjim kockicama), nisu uspjeli. Zato jer je u kutiji krivo otisnuti katalog s uputama i imate dvaput zadnje stranice, a one prve uopće nemate. A bez tih uputa, ne ide. Onda je tata (ni tu Djed B. nije htio uskočiti) otišao u TL pitati za prave, ispravno otisnute upute, a prodavačica (koja je već znala o čemu je riječ, jer nismo bili prvi) mu je objasnila da su u Hrvatsku došle sve kutije s krivo otisnutim uputama i da ne znaju kad će doći prave. Moramo čekati. Jupi!

Na policama su, usput, i dalje te kutije. Bez upozorenja. U novinama nema isprike, nema napisa po internetskim portalima... Ništa. Koga briga za djecu i njihove helikoptere. Ionako nas je malo. Da nas je koji milijunčić više, možda bismo zaslužili objašnjenje i npr. ispravno otisnute upute na kućnu adresu. Pravila tržišta, sine. Samo su brojke važne.

01.01.2009., četvrtak

molim vas veličinu 13F... i sretna nova

Evo, uz "jutarnju" prvu novogodišnju kavu (sretna nova i sve) čitam o izumitelju kondoma u spreju. Zgodan izum jer savršeno odgovara bilo kojem obliku i veličini, ali nezgodan jer kada Ga nasprejaš, moraš čekati 2 minute da se osuši. No, sad na taj izumu ne bih trošila riječi, nego bih se zaustavila na izjavi dotičnog izumitelja (ajde da ga spomenem - Jan Vinzenze Klaus): "Kondomi bi trebali biti poput cipela: odete u dućan i tražite veliinu koja vam odgovara." Kaže Jan da zbog uglavnom samo jedne veličine kondoma, mnogi muškarci pate jer su im pimpeci u njima ili stisnuti ili preslobodni. E, sad to je možda istina, no ja se iskrenu čudim tom Janu. Zar on doista misli da bi muškarci ulazili u trgovine i na glas, pred svima rekli svoju veličinu? Ili bi dopustili da prodavačica prilikom naplate, u onim trgovinama gdje ih sam uzimaš s polica, virne i sazna je li mu penis 13F ili 17A? Bolje da je 17A, zar ne?

I tako bi jadni muški opet patili, jer bi si svi kupovli prevelike kondome... Ili barem većinasretan.

A mogao je i autor tog članka malo bolje razraditi temu. Evo, ja sam to za njega napravila, a vi nastavite...

A nemojte o krizi, o kamatama na kredite ili o otkazima. Ima još dana u 2009. Živjeli!


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>