tehnozena

13.01.2009., utorak

pogled na arenu

Prvo, jako sam sretna zbog osvojenog Dvoranskog. Neka je nebitno i ne znam što, baš sam se veselila svakoj pobjedi. A i Vejiću se veselim, dobar je igrač. I, da, jedva čekam nastavak prvenstva. I da je najgora na svijetu, ja baš volim našu domaću ligu. Eto, lude mene.

A sad Arena. Kad idem na posao svaki dan prolazim pored Arene. I ne ide. Ne mogu vjerovati da u Zagrebu baš ni u čemu nema reda, a ponajmanje u gradnji. Umjesto da ta Arena bude vidljiva, napokon nešto prepoznatljivo na južnom ulazu na grad, da djeluje monumentalno i moćno, ta je Arena okružena s dvije strane visokim stambenim zgradama, s treće strane Plodinama (!!!???), a s četvrte uskoro niče novi šoping centar (bez grijanja wink). Dakle, ako ćete htjeti lijepu fotku Arene, morat ćete u helikopter.

A i to Lanište. Novo hit-naselje! Samo niču ogromne zgradurine, dva ili tri kata više od matični sagrađenih zgrada. Zašto? Kako? Uopće ne postoji nikakav red. Kupiš parcelu i nema veze što je do tebe moderna zgradica s tri kata i ravnim krovom, ti pet metra dalje možeš sagraditi šestokatnicu u alpskome stilu. Zagreb postaje sve ružniji...

<< Arhiva >>