...moja trabunjanja...

četvrtak, 09.02.2006.

...koja je cijena dokaza ljubavi?...

jeste li primjetili koliko su blagdani svake godine sve komercijaliziraniji? ako vam je IQ makar u razini normalnog tinejdzera, morali ste... vjerovatno neki 70% djece niti nezna sto je zapravo bozic... taj blagdan, kojeg krscani svojataju, zapravo je postao multireligijska isprika za ocekivanje poklona od obitelji i/ili prijatelja. no, to mi je cak pomalo i drago da crkva gubi svoj utjecaj koji je nekada imala na neuki puk, tako da necu o tome ovom prilikom...
no jeste li primjetili nesto i kod valentinova? svake godine stancaju se na milijuni novih varijacaija na temu srca, poruke "i love you", ili malih plisanih kako medvjedica, tako i ostalih pripadnika zivotinjskog (a i drugih) carstva... i svake godine ocekuje se od vas da za svoju bolju polovicu otvorite kesicu, razbijete kasice prasice, i osim ostalih "darovateljskih" blagdana, da i tada kupite nesto za osobu koju voljenom zovete... zivcira li vas to mozda? smatrate da ej valentinovo isto samo komercijalna varka? zelite da tome dodje kraj? onda vam mogu reci samo jedno...


CUT THE CRAP!!! (prijevod za one kojima je engleski slabiji: dosta sa sranjima!!!)
ako makar u jednom trenu i pomislite da dragoj osobi ove godine necete kupiti neku sitnicu, onda doista morate preispitati svoje znacenje ljubavi... a osoba koja s vama dijeli mozda najvrijednije trenutke zivota, neka preispita da li ste je dostojni... mozda te silne sitnice i nemaju neko pravo znacenje, mozda one i jesu samo komad tkanine punjene spuzvom, ali ako umjetnik (a pod tim mislim na sve one cija se djela nazivaju umjetnicikima, cak i ako je to samo zica omotana oko plasticne flasice...nekome je i to umjetnost :) ) moze od jednog platna i tri boje, u kombinaciji kista i svoje maste, napraviti nesto prekrasno samo zato jer on to voli raditi, zasto i vi ne bi mogli unijeti svoje srce, ako vec to nemate naviku raditi tijekom godine, onda makar za taj jedan dan, i toj vasoj osobi pripremiti iznenadenje koje ce izazvati ucinak da ce s neskrivenim ocekivanjem umirati od znatizelje sljedecih godinu dana samo da joj opet uljepsate zivot s necim sto je nekima inace samo "bezvrijedni komercijalni trik"... ako volite nekoga, ne bi vam trebalo biti zao niti zivot pokloniti nekoj osobi... a ljubav je i od zivota ljepsi poklon... ako volite, znate o cemu pricam... a ako ne, nego samo izigravate neciju vjeru u vas, onda ste manji od najmanje rupe na ovom svijetu gdje bi se trebali sakriti... ali ima nade za sve... ukoliko nekoga doista volite, napravite mu od svakoga dana valentinovo... da cak i za dan kada bi se trebali osjecati obicno, da se osjeca kao nesto vise, kao nesto posebno, kao nesto sto ima samo vas, a vi volite tu osobu... ljubav je stvarno ljepa... i koliko god da velika bila, i ona je gradjena samo od sitnica... tih malih sitnica koje nam zivot cine onim sto je... jedan veliki poligon za ljubav :) volite se bez ustrucavanja i straha, zivot ce vam stvarno biti ljepsi :)

il ak ce te vec bit toliko skrti, makar sa liste gluposti za koje tu osobu ucjenjujete, maknite jednu tocku... nesto sto vam nece faliti na tom popisu, a da cete ipak moci reci da ste napravili dobro djelo :)

(ajmo opet jedan) disclaimer: ljudi koji vole, koje ljubav ispunjava, i koji uz ljubav i s ljubavlju po ljubavi zive, neka slobodno zaborave ovaj tekst... on je namjenjen svim osobama koje oholo pokusavaju naci izliku da makar jednom godisnje budu ono sto smo svi u dusi, ali to zbog ovog prokletog svijeta i nacina ne zelimo zaboravljamo... ili se bojimo priznati da nas ne bi zigosali kao cudne... ili cak lude :)

cyya, don't wanna be ya :)

<< Arhiva >>